Campingtrend VrijMiBo Jos

Campingtrend VrijMiBo met… Jos

Jos Mark

Een nieuwe wekelijkse column: VrijMiBo, de vrijdagmiddagborrel waarin Campingtrend-collega’s Martine, Marije, Jos en DW om toerbeurt elke week verslag doen van hun kampeerbelevenissen. Standaard om 17.00 uur. Borreltijd! Dit keer is het de beurt aan Jos.

Bellen, mailen, inplannen. De voorbereidingen voor de Campingtrend Liveshows zijn weer begonnen. We bedachten ‘t zeven jaar geleden: DW en ik reizen kriskras door Europa om kampeernieuwtjes te scoren en vervolgens zitten we quasi-uitgerust onder de luifel in de camera te kletsen. Toch is dat ingewikkelder dan je denkt.

Campingtrend Liveshow Jos en DW
Campingtrend Liveshow Jos en DW

Kriskras door Europa

Als Campingtrend worden we elk jaar uitgenodigd door de camper- en caravanmerken voor de jaarlijkse persconferenties. Daar presenteren de fabrikanten hun nieuwe kampeermiddelen, nu dus alweer voor modeljaar 2024. DW en ik reizen ervoor door heel Europa – eigenlijk vooral Duitsland, een beetje Italië of Frankrijk en soms Slovenië. En het grappige is dat er geen enkele planning zit tussen die persconferenties. Zo kan het zijn dat je van de Bodensee in Zuid-Duitsland een paar honderd kilometer omhoog moet, vervolgens weer richting zuiden en dan weer richting Straatsburg. In zes, zeven weken rijden we zomaar vier- vijfduizend kilometer met onze campers.

Campingtrend Liveshow
Campingtrend Liveshow.
Campingtrend Liveshow
Campingtrend Liveshow.

Maar ook in Nederland

Omdat we een leuke mix willen brengen, proberen we ook vouwwagennieuws op te snorren. Natuurlijk willen we graag nieuwe voortenten laten zien en ook nog nieuwe kampeeraccessoires die je vakantie net even leuker, veiliger of comfortabeler maken. Dat soort producten zoeken we juist weer in Nederland op, in overleg met importeurs en fabrikanten. Dat vereist dus nogal wat mailen en heen en weer bellen. En tussendoor gaat het andere werk ook gewoon door. Zoals video’s maken voor dealers die iets bijzonders te melden hebben, het actueel houden van de website, overleggen met Martine, Marije en DW over het digitale magazine dat er weer aan zit te komen, plus de maandelijkse nieuwsbrief waarvoor je je trouwens hier gratis en voor niets kunt abonneren.

Eigen kampeeravonturen

In een vlaag van verstandsverbijstering besloten DW en ik ook nog om onze eigen vlogkanalen op te starten. Waarbij ik behalve mijn eigen avonturen, ook die van DW – die nu in Zuid-Spanje zit – monteer tot een vlotlopend verhaal op YouTube. Met andere woorden: druk! Soms té druk. Vandaar dat we de afgelopen week even van het gas zijn afgegaan met DWvlogt. Daar mag ik dit weekend mee aan de slag… Maar eerst dus even tijd voor een vrijdagmiddagborrel!

Proost en fijn weekend!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

jos-mark

Jos Mark

Eigenaar Campingtrend

Jos kampeert van jongs af aan. Tegenwoordig met echtgenote Ineke en hond Noa in een camper Carthago C-Tourer 145 RB LE.