Campingtrend VrijMiBo met… DW – Dick William Harinck

Dick William Harinck

Bitterballen, bier, wijn en sterke verhalen: meer heb je niet nodig voor een vrijdagmiddagborrel. Gezellig even de kroeg in, na een week hard werken. Met collega’s of vrienden. En zo ontstaat ook deze nieuwe column: de Campingtrend VrijMiBo. Iedere vrijdag rond de klok van vijf blikken we terug op de afgelopen week. Dick William Harinck, ook wel bekend als DW, trapt af!

Misschien ken je me al: ik ben Dick William, maar iedereen noemt me DW. Samen met Jos presenteer ik de Campingtrend Liveshows op Facebook en YouTube, waarvan de voorbereidingen overigens alweer zijn begonnen. Want ook deze zomer zijn Jos en ik met onze campers op pad om jullie het laatste kampeernieuws als eerste te laten zien: nieuwe modellen caravans, daktenten, campers, accessoires en weet-ik-veel wat er nog meer voorbij gaat komen. En verder ken je me misschien van DWvlogt, mijn eigen YouTube-kanaal waarvan Jos de videomontage doet. Daar vlog ik vijf keer per week over mijn dagelijkse leven in de camper. Ik vertrok in oktober uit Nederland en over een paar dagen ben ik exact vijf maanden onderweg, om te overwinteren in Portugal en Zuid-Spanje.

DW
DW

De camper als werkplek

En dat overwinteren bevalt me uitstekend. Geen grauwe luchten, geen natte sneeuw, geen winterjassen. Want ik zit in het zonnetje. En dan bedoel ik geen flauw winterzonnetje, maar temperaturen tussen de twintig en dertig graden, zeker als je lekker uit het windje kunt zitten. En met ruim zeven meter Frankia-camper als windscherm, lukt dat eigenlijk altijd. Heerlijk om de laptop uit te klappen, want mijn werk als campingjournalist gaat ook gewoon door – zolang ik internet heb, is mijn camper mijn werkplek. En elke dag voel ik me opnieuw een bevoorrecht mens, dat ik dit op deze manier kan doen.

Dan zit ik weer in de regio Murcia, dan zwerf ik rond Benidorm en Alicante en dit stukje tik ik in de regio Malaga/Torremolinos. En om je een beeld te geven: ik sta op een lelijke gedoogplek. Een kale parking met vastgereden grind, met hier en daar zwerfafval en nog wat campers om me heen. Niet mooi, maar wel op veertig meter van het strand, met alleen een smalle weg en de boulevard tussen mij en de Middellandse Zee. Met keuze uit vier strandtentjes op maximaal tweehonderd meter lopen

DW
DW

Videobellen met een Mojito-cocktail

Recht voor me zie ik Mata Mua, een strandtent met Indonesische vibes: een rieten dak, rieten parasols met daaronder knusse tafeltjes van donker hout en wat lekkere comfy stoelen. Dichter naar zee staan de luie ligbedden met klamboes, keurig uitgelijnd op het strand. Met op de kaart een overdaad aan tropische cocktails en Spaanse hapjes. En als ik het dan over de vrijdagmiddagborrel heb: die doe ik straks dus dáár, samen met mijn collega’s Martine, Marije, Jos en met een rinkelend glas ijsblokjes die om elkaar heenkrullen in mijn mierzoete Mojito-cocktail. Die VrijMiBo is niet live, helaas, want dan zou het pas echt een latertje worden, hier, op het strand. We houden het deze maanden op videobellen. En straks als ik eind april weer in Nederland ben: dan halen we onze bitterballen-schade wel weer in.

Cheers, fijn weekend!
DW (Dick William Harinck)

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

DW

Dick William Harinck

Medepresentator Liveshow