Camping La Vallée Verte kampeerplaats
Aan ruimte geen gebrek op deze kampeerplek.

Complete paklijst kamperen – Met de Campingtrend Kampeerchecklist grijp je nóóit meer mis

Martine van Kuler

Van kleding tot stoelen en van spelletjes tot keukengerei. Je neemt een hoop mee als je met de tent, vouwwagen, caravan of camper op vakantie gaat. Waarschijnlijk grijp je op de camping geregeld mis, maar met de Campingtrend Kampeerchecklist wordt de kans dat je iets vergeet een stuk kleiner. Extra handig: je ontvangt hem in je mailbox.

Campingtrend Kampeerchecklist

Op de Campingtrend Kampeerchecklist staan alle items vermeld die je als kampeerder zeker niet mag vergeten. Te beginnen met het allerbelangrijkste: reisdocumenten, verzekeringen en geld. Zonder paspoort, id-kaart en bankpas ben je – zelfs als je in Nederland blijft – nergens. Minstens zo belangrijk zijn verzekeringen. Een ongeluk zit in een klein hoekje en je zult de eerste niet zijn die in het buitenland bij een dokter of op het politiebureau belandt. Wel zo handig als je dan een pasje van je ziektekostenverzekering of een bewijs van de reisverzekering bij hebt.

Denk ook aan kentekenbewijzen van auto, caravan en camper, een groene kaart én de reservesleutel van je auto. Neem je een huisdier mee? Stop dan ook het dierenpaspoort en inentingsbewijzen in je tas.

In de auto

Klaar voor vertrek? Jij misschien wel, maar is je auto dat ook? Als het goed is brengt je bolide je veilig naar de plaats van bestemming, maar garantie heb je niet. Check onder meer het reservewiel, veiligheidshesjes, gevarendriehoek en (Europees) schadeformulier.

Is iedereen in de auto in vakantiestemming? Zorg dan dat het zo blijft. Dreinende kinderen zijn slecht voor het humeur, maar een spelletje, klein cadeautje of filmpje doet vaak wonderen. En heb jij of een van je reisgenoten last van wagenziekte? Zuid-Frankrijk is best een eind rijden als het in de auto zuur ruikt. Gelukkig staan reistabletjes en spuugzakjes ook op de Campingtrend Kampeerchecklist.

Verkeersboetes in het buitenland telefoon
Verkeersboetes in het buitenland telefoon

Elektronica

Schermpjes! Eigenlijk willen we op vakantie het liefst zonder, maar die telefoon hebben we toch echt nodig. Al is het maar om foto’s te maken en het thuisfront op de hoogte te houden. Oh en Google Maps en weer-apps zijn ook onmisbaar. En vooruit, voor de e-reader maken we ook een plekje vrij op de inpaklijst. Net als voor de tablet. Wil je meer apparaten én accessoires meenemen? Geen probleem, want ze staan op de Campingtrend Kampeerchecklist.

Kampeermiddel

Toiletvloeistof, plankjes voor de steunpoten, ducttape, tie-raps en scheerlijnen. Zomaar wat spullen die onmisbaar zijn als je met de caravan, camper, vouwwagen of tent op vakantie gaat. Waarschijnlijk zitten ze standaard in of bij je kampeermiddel, maar je doet er goed aan dit toch even te controleren voor vertrek. Net als die extra handrembreekkabel, kabelhaspel, verloopsnoeren en reserveharingen, elastieken en het tenttapijt. 

EHBO, zonnebrand en toiletspullen

Geschaafde knieën, verbrande schouders of een fikse snee; een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom heeft de Campingtrend Kampeerchecklist ook aandacht voor EHBO. Controleer voor vertrek of je verbandtrommel nog goed gevuld is. Wat er écht in moet zitten? Je leest het op onze paklijst. Hetzelfde geldt voor de inhoud van je toilettas. Een Italiaanse douche (lees: deo) is voor sommige kampeerders voldoende, maar wij adviseren toch wat meer toiletartikelen. Een tube tandpasta kun je ook echt wel elders kopen, maar die fijne dagcrème van je favoriete merk misschien niet. Niet vergeten dus!

Feiten en fabels over zonnebrandcrème
Feiten en fabels over zonnebrandcrème

Kampeermeubilair, kookgerei en kleding

Kamperen kun je zo luxe maken als je maar wilt. De een neemt genoegen met een kussentje om op te zitten, de ander sleept een hele tuinset mee. Niks mis mee natuurlijk, maar laat hem niet per ongeluk in de schuur staan, want dan eindig je alsnog op dat kussentje.

Wat je aan kleding meeneemt is natuurlijk afhankelijk van het soort kampeervakantie. Ga je naar Spanje of Zweden? Ga je de natuur in of flaneer je over de boulevard? Van warme trui tot bikini, het staat allemaal op de paklijst.

zwembad
zwembad

Complete kampeerchecklist

Nu heb je als het goed is een idee wat de Campingtrend Kampeerchecklist voor jou kan doen. Is deze paklijst helemaal compleet? Vast niet, want boeken, tijdschriften, spelletjes, jeu de boules etc. staan er niet op. Simpelweg, omdat de een een koffer vol leesvoer meesleept en de ander op de camping juist geen letter leest. Deze lijst is louter bedoeld om jou wat inpakstress te besparen. Dus doe jezelf een lol, vul hieronder je gegevens in, druk op de knop en ontvang hem in je mailbox.

 

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!