Wintercampings

Winterkamperen op 5 wintercampings in Europa

Marije Onderwaater

Ben jij van plan om er in de wintermaanden eens lekker op uit te trekken? Misschien zijn deze wintercampings in Europa wel iets voor jou: van Nederland tot Italië.

Hartje Winter in Schaijk - Nederland

Charmecamping Hartje Groen tovert ook in deze koude maanden weer om tot Hartje Winter: een plek waar je de magie van winterkamperen kunt ervaren. Winterkamperen kun je in je eigen kampeermiddel doen, maar op Hartje Groen – of Hartje Winter – kun je ook overnachten in een compleet ingerichte Bell tent mét houtkachel of een knusse tiny house. En ook in de winter zijn er diverse activiteiten op de camping.
Website Hartje Winter

Hartje Groen wintercampings
Hartje Groen wordt Hartje Winter
Hartje Groen wintercampings
Hartje Groen wordt Hartje Winter

Camping de Strasbourg in Straatsburg - Frankrijk

Ben je een liefhebber van Franse kerstmarkten? Dan kan je prima terecht op deze stadscamping nabij Straatsburg, die het hele jaar door is geopend. De camping heeft staanplaatsen voor tenten, vouwwagens en caravans en speciale camperplaatsen. Ook zijn er diverse accommodaties te huur. Het winkeltje is ook in het laagseizoen gewoon open. Opwarmen kan in de ontmoetingsruimte, waar ook een tafelvoetbalspel en een biljart staat.
Website camping de Strasbourg

Camping de Strasbourg
Kamperen bij Strasbourg
Camping de Strasbourg
Kamperen bij Strasbourg

Domaine Le Val de l'Aisne in Blier-Erezée - België

Het hele jaar door kunnen kampeerders terecht op camping Domaine Le Val de l’Aisne in de Belgische Ardennen. Er zijn staanplaatsen voor een eigen kampeermiddel, speciale camperplaatsen en huuraccommodaties, zoals safaritenten en dômes. De camping ligt aan een rivier en op minder dan 10 kilometer van Durbuy, La Roche-en-Ardenne en Hotton. Dineren kan in het restaurant en voor broodjes en meer is er de campingwinkel. Op de hele camping is er gratis wifi, wat betekent dat je tijdens het winterkamperen ook ‘s avonds even kunt Netflixen.
Domaine Le Val de l’Aisne

Domaine Le Val de l'Aisne
Domaine Le Val de l'Aisne
Domaine Le Val de l'Aisne
Domaine Le Val de l'Aisne

Caravan Park Sexten in Sesto, Italië

Genieten van Italië in de winter doe je op Sexten in de Dolomieten. De camping ligt op zo’n 1500 meter hoogte in de Drei Zinnen, dat op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. In de omgeving kun je skiën, langlauden en wandelen. Sexten heeft een uitstekend restaurant. Lekker opwarmen kan in een van de sauna’s en ook is er een zwembad. Hoe deze camping in de winter bevalt, kan je lezen in dit artikel.

Caravan Park Sexten
Caravan Park Sexten.
Caravan Park Sexten
Caravan Park Sexten.

Campingplatz Winterberg in Winterberg - Duitsland

Kamperen naast de skilift kan in Winterberg, op de gelijknamige campingplatz. De terrassencamping telt twintig toeristische staanplaatsen, twintig tentplekken, twintig seizoensplaatsen en 115 vaste staanplaatsen. Kampeerders hebben hier onder meer de beschikking tot verwarmde sanitaire ruimtes, een droogruimte voor ski’s en skischoenen en een sauna. De omgeving biedt veel vertier: langlaufen, skiën, fietsen en bezienswaardigheden.
Campingplatz Winterberg

Campingplatz Winterberg wintercampings
Campingplatz Winterberg wintercampings
Campingplatz Winterberg wintercampings
Campingplatz Winterberg wintercampings

Wintercampings bij skigebieden

Wil je nóg meer wintercampings bekijken? Je vindt ze in ons artikel over campings in wintersportgebieden. En vraag jij je af wat het verschil is tussen winterhard en wintervast? Dat lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…