Parijs Olympische ringen

Olympische Spelen 2024 – Campings in en rond Parijs

Martine van Kuler

Na precies honderd jaar keren de Olympische Spelen in 2024 terug in Parijs. Van 26 juli tot en met 11 augustus strijden ’s werelds beste sporters om de medailles. Heb jij een ticket voor het sportfestijn bemachtigd of wil je gewoon sfeer proeven in de Franse hoofdstad en zoek je een slaapplaats? Misschien kun je op een van deze campings in en rond Parijs terecht.

Camping de Paris in het Bois de Boulogne

Vroeger was het Bois de Boulogne bekend vanwege prostitutie, drugs en kleine criminaliteit, maar de buurt heeft een metamorfose ondergaan. Camping de Paris aan de Seine is dan ook een prima uitvalsbasis om de stad te ontdekken. In de zomer kun je op de camping een fiets huren. Trap een beetje door en je staat in een minuut of twintig in hartje Parijs. Maar let op, Camping de Parijs ligt in de lage emissiezone. Dat betekent dat een milieusticker verplicht is. Kijk hier voor meer info over Camping de Paris.

Camping Sandaya Paris Maisons Laffitte

Zoek je een camping met zwembad, zodat je na het aanmoedigen of slenteren door de stad nog even een duik kunt nemen? Dan is Camping Sandaya Paris Maisons Laffitte misschien wel wat voor jou. De camping ligt iets verder van het stadscentrum, maar als je geluk hebt, ben je er toch in een half uurtje. Tien minuten lopen van de camping ligt een treinstation. Vanaf hier ben je in een mum van tijd in de stad. De auto kun je dus lekker laten staan. Martine heeft een paar jaar geleden een nachtje op Sandaya Paris Maisons Laffitte gestaan en vond het prima camping met een leuk restaurant. Hier lees je meer over deze camping.

Camping Huttopia Versailles

Campings van Huttopia zijn gelegen in het groen dat geldt ook voor deze. De uitgestrekte bossen waren voor Lodewijk de XIV onder meer de reden om het Chateau de Versailles neer te zetten waar het staat. Met het openbaar vervoer ben je in twintig minuten bij de Eiffeltoren. Verder kun je verse broodjes, snacks en pizza’s halen én is er een overdekt en verwarmd zwembad. Meer weten? Kijk op deze website.

Camping de Paris
Camping de Paris ligt in het Bois de Boulogne.
Camping de Paris
Camping de Paris ligt in het Bois de Boulogne.

Capfun Camping Fredland

In een artikel over campings in en rond Parijs hebben we natuurlijk ook aandacht voor de kids. Die willen na een dagje in de stad vast nog wel even spelen op de camping. Dat kan zeker op Capfun Camping Fredland. Zeker waterratjes komen aan hun trekken, want er is een waterpark met een verwarmd zwembad en meerdere glijbanen. Verder zijn er speeltuinen, springkussens en organiseert het animatieteam talrijke activiteiten. De camping ligt op ongeveer 35 kilometer van Parijs en 19 kilometer van Disneyland.

Camping La Belle Étoile

La Belle Étoile ligt in Melun aan de oevers van de Seine. In twintig minuten wandel je naar het station van Melun en vanaf daar ben je met de trein in een half uur in hartje Parijs. De camping heeft een klein zwembad en er is een restaurant. Martine kampeerde een paar jaar geleden op La Belle Étoile en schreef er een review over.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!