campings in Noord-Holland

5 campings in Noord-Holland

Martine van Kuler

Polders, molens, leuke steden, veel fiets- en wandelpaden, musea, het IJsselmeer en natuurlijk de kust. In Noord-Holland is genoeg te beleven. Wil je kamperen in deze veelzijdige provincie? Check dan deze campings in Noord-Holland.

Ardoer Camping Tempelhof in Callantsoog

Zoek je campings in Noord-Holland, dan is de kans groot dat deze op je scherm verschijnt. Ardoer Camping Tempelhof in Callantsoog ligt op ongeveer anderhalve kilometer van zee en strand – ongeveer 20 minuten lopen – en midden in de bollenvelden. Oftewel: de zeewind waait over de duinen, de tulpen staan in bloei en de molenwieken draaien. Deze camping is ook in de winter geopend. Al is dan onder meer het zwembad dicht. In de zomer kun je ook bij slecht weer in dit zwembad terecht. Het is namelijk overdekt en het water is er altijd 30 graden warm. Verder heeft deze camping een waterspeeltuin, een sporthal, diverse speeltuinen, een trim- en tennisbaan en een fitnessruimte. In de vakantie zorgt een animatieteam voor een activiteitenprogramma. Kortom, de kinderen zullen zich zeker niet vervelen. De camping heeft 225 toeristische staanplaatsen, 240 seizoensplaatsen voor toer- en stacaravans en 9 huuraccommodaties.

Vakantiepark Capfun De Bongerd in Tuitjenhorn

Als je op zoek bent naar een camping in Noord-Holland waar je kids zich zullen vermaken, dan hoef je niet verder te zoeken. Vakantiepark Capfun De Bongerd heeft een verwarmd zwemparadijs, een indoorspeeltuin en een dierenweide. En ja, er is ook animatie. De Bongerd ligt in Tuitjenhorn op een kwartiertje rijden van de kust. De grote camping ligt deels in een appelboomgaard. Er zijn maar liefst 320 huuraccommodaties, 221 vaste staanplaatsen en 136 toeristische staanplaatsen. Gezien alle voorzieningen hoef je de camping niet af, maar doe dit wel, want in de omgeving is genoeg te ontdekken.

Vakantiepark Capfun De Bongerd in Tuitjenhorn
Vakantiepark Capfun De Bongerd heeft een verwarmd zwemparadijs.
Vakantiepark Capfun De Bongerd in Tuitjenhorn
Vakantiepark Capfun De Bongerd heeft een verwarmd zwemparadijs.

Camping de Nesse in Limmen

Deze camping in Limmen, niet ver van de gezellige badplaats Castricum, is dit jaar door de ANWB uitgeroepen tot ‘De beste kleine camping’. De Nesse is volgens de jury een camping voor levensgenieters. Met ruim 28 kampeerplaatsen kom je hier helemaal tot rust. Voor kinderen tot een jaar of acht is er genoeg te doen en ontdekken, bijvoorbeeld de weide met geitjes die geaaid en gevoerd mogen worden. Ook fietsers komen er aan hun trekken, want het het natuurgebied Noord-Hollands Duinreservaat ligt vlakbij. Er zijn veel routes door de duinen, langs bloeiende bollenvelden en nog veel meer. De e-bike laad je gratis op in de overdekte fietsenstalling van de camping. Meer weten? Kijk dan hier.

Camping De Nesse
Camping De Nesse is volgens de ANWB ‘De beste kleine camping’.
Camping De Nesse
Camping De Nesse is volgens de ANWB ‘De beste kleine camping’.

Camping Julianadorp Aan Zee

Zoek je een rustige camping aan de Noord-Hollandse kust zonder al te veel poespas? Je hebt hem gevonden. Deze boerencamping ligt tussen de bloembollenvelden in het puntje van Noord-Holland vlakbij de gelijknamige badplaats. Er zijn dertig ruime kampeerplaatsen en een modern en verwarmd sanitairgebouw. Op de camping kun je kano’s huren, leuk als je een dagje wilt peddelen. Liever fietsen of wandelen? Het kan tussen de bloeiende bollenvelden, door de duinen en over het strand. 

Camping Strandbad Edam
Niet aan zee, maar aan het IJsselmeer: Camping Strandbad Edam.
Camping Strandbad Edam
Niet aan zee, maar aan het IJsselmeer: Camping Strandbad Edam.

Camping Strandbad Edam

Niet aan de Noordzee, maar aan het IJsselmeer ligt deze gemoedelijke familiecamping. Strandbad Edam ligt nabij het historisch hart van de gelijknamige plaats. De camping is de ideale uitvalsbasis om IJsselmeerdorpen en -stadjes als Marken, Monnickendam en Volendam te ontdekken. Zwemmen kan in het Markermeer, de camping heeft een surf- en zwemsteiger en een ligweide. Deze zijn ook toegankelijk voor niet-campinggasten. Voor de kleintjes is er een pierenbad. Strandbad Edam is een middelgrote camping met 133 vaste staanplaatsen, 80 toeristische staanplaatsen en 7 huuraccommodaties.

Zoek je een camping aan de Nederlandse kust? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!