undercover Netflix camping

Campings in de buurt van Netflix-locaties

Marije Onderwaater

Vind je het ook zo heerlijk om een goede Netflix-serie te bingen? De Campingtrend-redactie houdt ervan! De streamingdienst biedt veel series die zich in Europa afspelen en prima als vakantiebestemming kunnen dienen. Daarom tippen we je enkele campings in de buurt van Netflix-locaties.

Lupin - Etretat en Parijs in Frankrijk

Etretat aan de Normandische kust in Frankrijk is indrukwekkend! Vooral vanwege de bijzonder gevormde krijtrotsen die zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Ook de Franse schrijver Maurice Leblanc (1864-1941) was onder de indruk en liet er een boek uit zijn serie over gentleman dief Arsène Lupin liet afspelen. Etretat is geliefd bij fans van de boekenserie. Het spreekt voor zich dat deze Normandische kustplaats niet mocht ontbreken in de Netflix-serie Lupin met Omar Sy, die zich overigens vooral in Parijs afspeelt.
Wil je kamperen in de buurt van een Lupin-locatie? Dat kan!

Municipal Etretat
Heb jij weinig nodig tijdens je verblijf in Etretat? Kies dan voor deze municipal. Deze gemeentecamping ligt aan de rand van de stad en heeft 72 staanplaatsen waarvan 53 met elektriciteit. Voor kinderen is er speelgelegenheid en camperaars zullen blij zijn met het servicestation. Het sanitair is verwarmd.
Website camping

Camping Abijune
Op 2,5 kilometer van Etretat vind je camping Abijune. Deze door natuur omgeven driesterrencamping telt 97 staanplaatsen en verschillende huuraccommodaties. Via een wandeling van 2,5 kilometer kom je op het strand van Antifer. De camping heeft een verwarmd en half-overdekt zwembad, een snackbar en een speeltuin.
Website camping

Camping de Paris
Wil je liever (of ook nog) het Parijs van de charmante Lupin verkennen? Kies dan bijvoorbeeld voor camping de Paris aan de oevers van de Seine. Deze camping in het 16e arrondissement is het hele jaar geopend en heeft staanplaatsen en huuraccommodaties. Via een pendelbus ben je in een paar minuten bij metrostation Porte Maillot. Vanaf daar reis je eenvoudig naar bijvoorbeeld het Louvre, sowieso het bezoeken waard én een belangrijke locatie uit de eerste Lupin-aflevering.
Website camping de Paris

Etretat Frankrijk
Indrukwekkend: de 'naald' en de 'olifant'
Etretat Frankrijk
Indrukwekkend: de 'naald' en de 'olifant'
Etretat Lupin
Een paar afleveringen van Lupin spelen zich af in Etretat
Etretat Lupin
Een paar afleveringen van Lupin spelen zich af in Etretat

Sex Education - Engeland

Sex Education draait om het tot bloei komende seksleven van high school-student Otis (Asa Butterfield). Samen met zijn moeder Jean (Gilian Anderson), die sekstherapeut is, woont hij in een fantastisch huis op een nóg fantastischere locatie in de Forest of Dean en de Wye Valley, waar Engeland overgaat in Wales. Wil je in de buurt van Otis’ huis overnachten? Dan zit je goed in het toeristische plaatsje Symonds Yat, waar je ook kunt watersporten op de rivier of de vlindertuin kunt bezoeken.

Sterrett’s Caravan and Camping Park
Een mooie uitvalsbasis om de omgeving te verkennen is Sterrett’s Caravan and Camping Park. Dit is ook de camping waar hoofdrolspeler Maeve (Emma Mackey) een stacaravan had. Die vind je hier ook veel. Gelukkig is er ook een deel bestemd voor toeristische kampeerders. In de buurt van deze groene camping kun je wandelen of fietsen. En op een uurtje rijden liggen Birmingham, Bristol en Cardiff. Heb je trouwens geen zin om te gaan kamperen (kunnen we ons niet voorstellen)? Dan kan je het chalet van Jean en Otis ook huren.
Website camping

 

Symonds Yat
Symonds Yat uit Sex Education
Symonds Yat
Symonds Yat uit Sex Education

Frikjent - Noorwegen

De Noorse misdaadserie Frikjent draait om zakenman Aksel. Op zijn achttiende werd hij verdacht van de moord op zijn jeugdvriendin. Hij werd vrijgesproken en verkaste naar Maleisië. 20 jaar later keert hij terug om een noodlijdend bedrijf in zijn geboortedorp te helpen. Al snel blijkt dat het verleden nog niet vergeten is. De serie speelt zich af in de omgeving van Årdalstangen in de provincie Vestland. Gelukkig hadden de makers bij het filmen oog voor de indrukwekkende omgeving. Het fjord, de met sneeuw bedekte bergen, de houten huizen; het is allemaal even prachtig. Wil jij eens kamperen in de omgeving die als decor dient voor deze Netflix-serie? Dat kan.

Laerdal Ferie og Fritidspark
Deze camping is de ideale uitvalsbasis om Vestland te ontdekken. Laerdal Ferie og Fritidspark heeft ongeveer honderd staanplaatsen. Het sanitair is er keurig, kampeerders kunnen gebruikmaken van de keuken en ook aan kinderen is gedacht. De omgeving is prachtig, maar voor vermaak hoef je de camping niet af. In het Lærdal Show Theater zijn geregeld optredens. Op de website van de camping lees je er meer over.

frikjent Netflix
Ga jij kamperen rond het geboortedorp van Frikjents Aksel?
frikjent Netflix
Ga jij kamperen rond het geboortedorp van Frikjents Aksel?

The Bridge - Denemarken en Zweden

De Zweden staan bekend om hun steengoede misdaadseries. Ook wij smullen van deze nordic noir. Een van onze favorieten is The Bridge. Deze serie speelt deze zich grotendeels af in Malmö en Köpenhagen. The Bridge dankt zijn naam aan de Øresundbrug, die beide steden met elkaar verbindt. Een stedentripje naar de Deense hoofdstad Kopenhagen is dan ook goed te combineren met een kampeervakantie in Zuid-Zweden.

Hillerød Camping
Helemaal naast Kopenhagen ligt Hillerød Camping niet, maar na een halfuurtje rijden sta je midden in het centrum. Na een drukke dag in de stad, kom je op Hillerød Camping heerlijk tot rust. De camping is een mooie bestemming voor natuurliefhebbers, maar biedt ook genoeg vermaak voor jong en oud. Tip: bezoek paleis Frederiksborg en verken Arresø, het grootste meer van Denemarken. Meer info over deze camping vind je op deze website.

First Camp Sibbarp – Malmö
Na Kopenhagen rijd je via de Øresundbrug naar Malmö. Zoek je daar een camping, dan kun je terecht op First Camp Sibbarp. Deze camping ligt aan de kust en heeft uitzicht op de Øresundbrug. Het is de ideale uitvalsbasis om Malmö te ontdekken, maar je kunt er ook heerlijk zwemmen. De camping heeft een gezellig restaurant en in de zomer worden er activiteiten van kinderen georganiseerd.

The Bridge
The Bridge tussen Kopenhagen en Malmö.
The Bridge
The Bridge tussen Kopenhagen en Malmö.

Undercover - België

Heb jij ook zo gesmuld van Undercover (foto boven dit artikel)? Deze Vlaams-Nederlandse Netflix-serie – met onder anderen Frank Lammers als drugsbaron Ferry Bouman en Anna Drijver en Tom Waes als undercoveragenten Kim de Rooy en Bob Lemmens – speelt zich af op de Camping Zonnedauw. Het is een fictieve naam, want de camping die als decor diende heet in werkelijkheid De blauwe meer en ligt in het Belgische Lommel. Het goede nieuws: jij kunt gewoon kamperen op deze camping, die deel uitmaakt van de Ooststappen groep. Wij kennen de camping niet, maar op de website ziet het er in ieder geval een stuk minder schimmig uit dan op Camping Zonnedauw. Het tweede seizoen speelde zich overigens af op vakantiepark Tulderheyde in het Belgische Poppel. Die vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…