Natuurkampeerterrein

3x nieuwe Natuurkampeerterreinen

Martine van Kuler

Nederland heeft er dit seizoen drie nieuwe Natuurkampeerterreinen bij. En dat is mooi nieuws voor kampeerders die willen genieten van rust, ruimte en het buitenleven.

Een camping met zwembad, restaurant en animatie is niet aan iedereen besteed. Sommige mensen kamperen liever op een rustig plek zonder al te veel voorzieningen. Gewoon simpelweg genieten van het buitenleven. Dat kan op Natuurkampeerterreinen. Er zijn er bijna 150, waaronder drie nieuwe: Klein Schoor, De Veldbloeme en Pluk de Dag.

Natuurkampeerterrein Klein Schoor in Nederweert

Geen klok en geen tijd, geen drukte en geen haast. Een plek waar je de connectie voelt met de natuur en jezelf, zo valt er op de website van Natuurkampeerterrein Klein Schoor (foto boven dit artikel) in het Limburgse Nederweert te lezen. Koken met groenten uit de moestuin, een vuurtje maken bij je plek of bij de vuurplaats, een duik nemen in de vijver en ontspannen tijdens een yogales. Het kan er allemaal. Kies jij voor de nette reguliere voorzieningen of probeer je het composttoilet, de buitendouche op zonnewarmte en de buitenkeuken?

Natuurkampeerterrein
Kamperen in het groen? Het kan op De Veldbloeme.
Natuurkampeerterrein
Kamperen in het groen? Het kan op De Veldbloeme.

Natuurkampeerterrein De Veldbloeme in Oosterstreek

Oosterstreek ligt op de grens van Friesland en Drenthe in een prachtig natuurgebied. Hei, bos, water; alles is er. Op De Veldbloeme kampeer je tussen de bomen en struiken. Het natuurkampeerterrein is niet heel groot. Er zijn zes ruime plekken voor caravans, kampeerbusjes en grotere tenten. Daarnaast kunnen er zes trekkerstentjes staan. Alle kampeerplekken zijn ruim en hebben zowel zon als schaduw. Zin in meer comfort? Overnacht dan in de houten blokhut.

Natuurkampeerterrein
Pluk de dag en geniet van de rust.
Natuurkampeerterrein
Pluk de dag en geniet van de rust.

Natuurkampeerterrein Pluk de Dag in Doetinchem

Ben jij van plan het Pieterpad te lopen? Pluk de Dag ligt aan de route en is daarmee een ideale tussenstop. Maak ook als je te voet de Achterhoek wilt verkennen is het een mooie uitvalsbasis. Pluk de Dag is een camping vóór en gerund dóór wandelaars. Je kampeert er in de oude boomgaard, tussen knotwilgen en beschut bij heggen. Er is ook een trekkersveld en er zijn enkele verharde camperplekken. Naast sanitaire voorzieningen heeft Pluk de Dag een kruidenpluktuin, leesboeken en een overdekte fietsenstalling met oplaadmogelijkheden voor e-bikes.

Wil je meer weten over deze of andere Natuurkampeerterreinen? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!