naturistencampings Kroatië

Naakt kamperen: 5x naturistencampings in Kroatië

Martine van Kuler

Kampeer jij graag in je blootje? Doe je dat bij voorkeur op een unieke plek in een aangenaam klimaat? Dan is Kroatië misschien wel de ideale vakantiebestemming. Stap uit je comfortzone, geniet van het zomerbriesje langs je billen en ervaar een gevoel van vrijheid op een van deze naturistencampings in Kroatië.

Solaris Naturist Camping Resort, Tar

Dit paradijs op aarde behoort tot de beste naturistencampings in Kroatië. Solaris Naturist Camping Resort op het schiereiland Lanterna, vlak bij het gezellige Poreč. Langs de 2,5 kilometer lange kustlijn zijn verschillende naturistenstrandjes en op de camping zelf kun je een verfrissende duik nemen in het zwembad. Je hoeft je niet te vervelen tijdens je vakantie, want de camping biedt veel entertainment aan voor jong en oud. Ook om te eten hoef je de camping niet af, want er zijn maar liefst drie verschillende restaurants. Kijk voor meer info op de website van Solaris Naturist Camping Resort.

Camping Kovačine, Cres

Twijfel je of kamperen op een naturistencamping wat voor je is? Camping Kovačine,  gelegen op het eiland Cres, is de ideale plek om het uit te vinden. Deze camping heeft namelijk een apart naturistengedeelte mét een eigen strand. Mis je je kleding? Dan kun je gewoon een stukje opschuiven. Deze camping ligt op Cres, het grootste eiland in de Adriatische Zee. Kovačine is uitgeroepen tot een ADAC Superplatz 2024 en dat is natuurlijk niet voor niets, want het zal je er tijdens je verblijf aan niets ontbreken. Zwembad met glijbaan? Check! Animatie? Check! Restaurant? Check! Meer info vind je op deze website.

Camping Bunculuka, Baška

Bunculuka behoort tot de gemoedelijke naturistencampings in Kroatië. Met ruim 400 plaatsen is het nog steeds een flinke camping, maar voor Kroatische begrippen valt het alleszins mee. Deze terrassencamping beschikt niet over een eigen zwembad, maar ligt wel aan een prachtige baai met een mooi kiezelstrand met strandstoelen, stroparasols en een restaurant. De kampeerplaatsen zijn ruim en omringd door pijnbomen en acacia’s. Kijk hier voor adembenemende plaatjes en meer informatie.

Camping Bunculuka
Camping Bunculuka.
Camping Bunculuka
Camping Bunculuka.

Camping Valalta, Rovinj

Deze camping is ideaal voor sportievelingen, want Valalta ligt vlak bij de Limbaai en Limvallei. Hier kun je watersporten en mooie wandelingen maken. Natuurlijk komen ook strandliefhebbers aan hun trekken, want deze camping ligt direct aan zee. Bij minder weer kun je een duik nemen in het (overdekte) zwembad op de camping zelf. Overigens zijn er ook openluchtzwembaden, dus waterplezier gegarandeerd. Maak ook een uitstapje naar de nabijgelegen stad Rovinj. Meer info vind je op de website van camping Valalta.

Camping Valalta
Camping Valalta.
Camping Valalta
Camping Valalta.

Camping Baldarin, Punta Križa

Deze camping in het zuiden van het eiland Cres ligt in het bos, maar toch ook dicht bij zee. Driekwart van de camping is gereserveerd voor naturisten, op het resterende deel moeten vakantiegangers zich kleden. De toegangsweg is krap en bochtig en daardoor mogelijk minder geschikt voor caravans en grote campers. De kampeerplaatsen variëren in grootte van 55 tot 169 vierkante meter. Sommige liggen vlak bij zee, andere verscholen in het bos. Een zwembad heeft de camping niet, maar een restaurant en sportvelden zijn er wel. Meer info? Kijk hier.

Wil je wel naar Kroatië op vakantie, maar houd je liever je kleren aan? In dit artikel tippen we nog een paar campings in Istrië. En wil je wél naakt kamperen, maar niet in Kroatië? Bekijk dan deze naturistencampings op Corsica eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!