Terme Čatež camping
Terme Čatež camping

Lekker spetteren: deze campings hebben een zwemparadijs

Marije Onderwaater

Een kampeervakantie is voor sommigen pas compleet als er voldoende gelegenheid is om te spetteren, glijden en natuurlijk te zwemmen. Voor deze kampeerders is dit rijtje campings met een zwemparadijs – groot en minder groot – in Nederland en het buitenland.

Nederland: Camping Duinrell in Wassenaar

Waar denk je aan bij een Nederlandse camping met een zwemparadijs? Aan Duinrell natuurlijk! De camping in het Zuid-Hollandse Wassenaar telt zo’n zevenhonderd staanplaatsen en diverse soorten huuraccommodaties. De toeristische plaatsen zijn verdeeld over veldjes en hebben een stroomaansluiting. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een staanplaats met privésanitair. Campinggasten kunnen – afhankelijk van de boeking – gratis of met korting naar het Tikibad. Hier vind je 21 glijbanen, een waterpark en een buitenbad. Ook mag je gebruikmaken van het attractiepark. Campingtrends Martine verbleef in 2021 op camping Duinrell. Hier vertelt ze over die mini-break.
Website camping Duinrell

Camping Duinrell
Camping Duinrell
Camping Duinrell
Camping Duinrell

Recreatieoord Wilhelm Tell in Opglabbeek, België

In Belgisch Limburg ligt recreatieoord Wilhelm Tell. Hier hoeft niemand zich te vervelen en dat komt mede door het zwemparadijs in de open lucht. Dit bestaat uit een waterspeeltuin, buitenbad, golfslagbad, waterglijbaan, stroomversnelling, waterkanon en fonteinen. Rondom het zwemgedeelte ligt een zonneweide. Ook zijn er terrasjes waar je iets kunt eten of drinken. Binnen zijn nog een verwarmd zwembad en een whirlpool te vinden. Wilhem Tell heeft overigens ook nog een indoor speeltuin. Er zijn allerlei mogelijkheden om te overnachten: toeristische staanplaatsen, camperplaatsen, een tentenweide en diverse huuraccommodaties.
Recreatieoord Wilhelm Tell

Camping Wilhelm Tell
Camping Wilhelm Tell
Camping Wilhelm Tell
Camping Wilhelm Tell

Terme Čatež camping in Brežice, Slovenië

Bij de campingverkiezing van het Duitse ADAC kwam Terme Čatež camping in Slovenië begin 2023 – al voor de veertiende keer – als een van de winnaars uit de bus. Dat komt mede door het waterpark, want dat is echt gigantisch. Liefhebbers van campings met een zwemparadijs hebben hier waarschijnlijk last van keuzestress, want het waterpark is enorm groot (zie ook de hoofdfoto van dit artikel). Er zijn binnen- en buitenbaden, glijbanen, waterattracties, een piratenschip en nog veel meer. Wanneer je op de camping overnacht, krijg je twee toegangstickets per dag. De precieze voorwaarden staan op de website. Deze Sloveense camping is toegankelijk met een eigen kampeermiddel en je kunt er een accommodatie huren.
Website Terme Čatež camping

Terme Čatež campings zwemparadijs
Terme Čatež
Terme Čatež campings zwemparadijs
Terme Čatež

Camping Yelloh! Village Le P'tit Bois in Saint-Jouan-des-Guérets, Frankrijk

Ben je op zoek naar een camping met een gigantisch zwemparadijs? Dan kan je camping Yelloh! Village Le P’tit Bois in Frankrijk overslaan. Sta je graag op een camping met volop zwemgelegenheid waar de kinderen zich gegarandeerd vermaken terwijl jij op een bedje ligt te lezen en af en toe een duik neemt? Dan zit je hier goed! Le P’tit Bois heeft meerdere buitenbaden met glijbanen en een stroomversnelling en een binnenbad. Een groot succes is het indoor spraypark met glijbanen, waar de kleintjes en – ook grote kinderen – de tijd van hun leven hebben. Verder is dit een relaxte camping met een grote speeltuin, een fijn restaurant én veel bezienswaardigheden in de buurt. In de zomer van 2020 stonden we er zelf. Hoe dat beviel, lees je in dit artikel.
Website camping Le P’tit Bois

Camping Yelloh Village Le P'tit Bois
Camping Yelloh Village Le P'tit Bois
Camping Yelloh Village Le P'tit Bois
Camping Yelloh Village Le P'tit Bois

Villaggio Turistico Internazionale in Bibione, Italië

Direct aan het Italiaanse strand, niet ver van Venetië, ligt Villaggio Turistico Internazionale. Op deze camping kom je qua waterplezier helemaal aan je trekken. Je vindt hier namelijk 2000 vierkante meter aan waterplezier. Er zijn zwembaden, whirlpools, glijbanen en allerlei waterspelletjes. Opvallend is de grote glijbaan in de vorm van een vuurtoren. Volwassenen komen lekker tot rust in een van de relax pools. Moe van het zwemmen en spetteren? Neem dan een drankje of een snack in de poolbar. De camping heeft heel veel verschillende overnachtingsmogelijkheden.
Website Villaggio Turistico Internazionale

Villaggio Turistico Internazionale
Villaggio Turistico Internazionale
Villaggio Turistico Internazionale
Villaggio Turistico Internazionale

Camping & Resort Sangulí in Salou, Spanje

De meervoudig winnaar in de ANWB Camping van het Jaar-verkiezing mag niet ontbreken in een rijtje campings met een zwemparadijs. Camping & Resort Sangulí heeft een groot waterpark met allerlei verschillende zwembaden, zodat er voor ieder wat wils is. De kleintjes kunnen zich uitleven bij het waterkasteel in het peuterbad, voor oudere kinderen en volwassenen zijn er diverse glijbanen en er is zelfs een bad met – nee, geen echte – olifanten, nijlpaarden en krokodillen. Moe van het zwemmen? Dan wacht een bedje op de ligweide of een stoel in de bar of het restaurant. Sangulí ligt aan de kust van Tarragona, dus een tripje naar het strand is ook zo gemaakt.
Website Camping & Resort Sangulí

Camping & Resort Sangulí
Camping & Resort Sangulí
Camping & Resort Sangulí
Camping & Resort Sangulí

Südsee-Camp in Wietzendorf, Duitsland

Waan je in de Stille Zuidzee in het Duitse Wietzendorf. Deze camping in de Lüneburger Heide heeft een groot indoorbad. Hier waan je je dankzij de palmen en bananenbomen in de tropen. Het overdekte zwemparadijs bestaat onder meer uit een golfslagbad, stroomversnellingen, jacuzzi’s, een piratenschip en diverse sauna’s. Om het bad staan ligbedjes. De vijfsterrencamping ligt bij Hamburg en Bremen en heeft nog veel meer te bieden, denk bijvoorbeeld aan een klimparcours, junglegolf en paardrijden. Er zijn verschillende soorten kampeerplaatsen.
Website Südsee-Camp

Südsee-Camp
Südsee-Camp
Südsee-Camp
Südsee-Camp

Liever een andere camping?

Ben je niet op zoek naar een camping met een zwemparadijs? Kijk dan eens naar deze campings met een voetbalkooi, campings waar paarden welkom zijn of campings waar je een kampvuurtje mag maken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…