Campings met een voetbalkooi in Nederland en over de grens

Marije Onderwaater

De Love2camp-kinderen zijn gek op voetbal. De zoon en dochter van Martine 'zitten er zelfs op' en die van Marije trappen ook graag een balletje. Wij doen ze dan ook veel plezier door onze vakanties door te brengen op campings met een voetbalkooi. Tijd om er een paar op een rijtje te zetten!

Camping De Achterste Hoef in Bladel (Nederland)

Een tijd geleden brachten we samen met onze gezinnen een gezellig Pinksterweekend door op camping De Achterste Hoef in Bladel. Wij waren ons kampement nog aan het opzetten en de twee jongsten speelden gezellig samen in het speeltuintje op ons kampeerveld. Maar onze oudste jongens waren we kwijt. Lang hoefden we niet te zoeken; de mannen waren namelijk een balletje aan het trappen in de voetbalkooi vlakbij ons veld. Deze voetbalkooi is eigenlijk een multicourt en ligt op een groot sportveld. Heb jij kinderen die graag voetballen? Dan doe je ze waarschijnlijk een groot plezier met camping De Achterste Hoef, die overigens erg kindvriendelijk is.
Website camping De Achterste Hoef

Camping De Achterste Hoef
Camping De Achterste Hoef

Camping Globo Rojo in Canet de Mar (Spanje)

Het was op camping Globo Rojo in Canet de Mar dat wij (Marije en vriend) eindelijk eens ongestoord een tijdje voor de tent konden zitten. Dat was te danken aan de grote voetbalkooi op de camping. Ze waren er niet weg te slaan, net als de andere jonge campinggasten. Van kleintjes tot oudere pubers; allemaal kwamen ze bij de voetbalkooi samen om elkaar te ontmoeten en lekker te voetballen. En dat terwijl ze allemaal uit andere landen kwamen en elkaar vaak niet eens konden verstaan. Onze boys hadden er de tijd van hun leven. En wij ook, want wij konden even chillen of een drankje drinken op het campingterrasje naast de voetbalkooi en speeltuin.
Website camping Globo Rojo

Camping Globo Rojo
Camping Globo Rojo

Camping Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur Mer (Frankrijk)

Volop vermaak voor kinderen op deze camping aan de Normandische kust. Camping Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur Mer heeft een groot zwemparadijs met glijbanen, een flinke speeltuin, tafeltennistafels én een multifunctionele sportkooi waar je ook kunt voetballen. Côte de Nacre ligt op loopafstand van de boulevard van Saint-Aubin-sur Mer. Deze campings is ook een mooie uitvalsbasis om de invasiestranden te ontdekken.
Website camping Côte de Nacre

Côte de Nacre
Côte de Nacre

Camping Burgstaller in Döbriach (Oostenrijk)

Deze zomer stonden wij op Schwimmbad Camping Mössler in Döbriach. Een superfijne camping waar ik eerder al een review over schreef, die vind je hier. Mössler heeft weliswaar een groot sportveld waar je ook kunt voetballen, maar een sportveld is natuurlijk geen voetbalkooi. Die vind je wel een paar honderd meter verder, op camping Burgstaller. De voetbalkooi van Burgstaller is eigenlijk een omheind veld met kunstgras. Voor kinderen die niet van voetballen houden, is op deze camping overigens ook genoeg te doen. Er is een grote speeltuin, dagelijks vinden er kidsactiviteiten plaats en de Millstätter See ligt aan de overkant van de weg.
Website camping Burgstaller

Camping Fornella in San Felice del Benaco (Italië)

Direct aan het Gardameer vind je camping Fornella, waar ik deze review over schreef. Fornella heeft een heel mooi omheind voetbalveld, al heeft deze een grote MAAR. De voetbalkooi op camping Fornella is namelijk niet gratis toegankelijk. Tegen betaling kun je hem reserveren. We kunnen ons voorstellen dat niet iedereen hierop zit te wachten als je hoogzomer al een flinke overnachtingsprijs betaalt. Maar goed, in het rijtje campings met een voetbalkooi mag deze niet ontbreken, dus we zetten hem er tussen.
Website camping Fornella

Camping Fornella
Camping Fornella

Camping Münstertal in Münstertal (Duitsland)

heeft deze camping een voetbalveld, waar Markus regelmatig training geeft aan de jeugdige campinggasten. De voetbalkooi in kwestie is overigens een omheind veld en dus niet dicht van boven zoals bij een echte kooi. Actieve kampeerders komen op deze Duitse camping aan hun trekken, want er is veel te doen. Denk aan boogschieten, tafeltennissen, basketballen en zwemmen. Ook de omgeving nodigt uit tot sportieve activiteiten zoals mountainbiken, hardlopen en wandelen.
Website camping Münstertal

Camping Münstertal
Camping Münstertal

Esbjerg Camping in Esbjerg (Denemarken)

Rafael van der Vaart is trainer van voetbalclub Esbjerg fB in het Deense Esbjerg, op schiereiland Jutland. En laat de camping in de havenstad nu ook een voetbalkooi hebben. Esjberg Camping ligt op 5 kilometer van het centrum en op 400 meter van het strand. Naast de voetbalkooi – een omheind veld – is er nog veel meer te doen. De camping heeft een grote speeltuin, een klimmuur, een verwarmd zwembad, een springkussen en nog veel meer. Kampeerders kunnen hier het hele jaar terecht.
Website Esjberg Camping

Esjberg Camping
Esjberg Camping

Camping Goolderheide in Bocholt (België)

Een waar eldorado op sport- en spelgebied, zo noemt camping en familiepark Goolderheide in het Belgische Bocholt zichzelf. Dan mag een omheind voetbalveld met kunstgras natuurlijk niet ontbreken. Deze viersterrencamping ligt de Belgisch Limburgse natuur. In de omgeving is van alles te doen. Wie liever op de camping blijft, komt ook volop aan z’n trekken. Familiepark Goolderheide heeft onder meer een grote speeltuin, drie zwembaden, een recreatiemeer met zandstrand, een visvijver en een brasserie.
Website camping Goolderheide

Camping Goolderheide
Camping Goolderheide

Camping Umag in Umag (Kroatië)

Voor vertier hoef je de Umag niet af. Deze grote camping in Kroatië heeft echt alles voor de vakantieganger, waaronder een multifunctioneel sportterrein waar je ook kunt voetballen. Verder heeft een groot zwembadcomplex, verschillende strandjes, kinderanimatie, winkels, bars en restaurants.
Website camping Umag

Camping Umag
Camping Umag

Nog meer campings met een voetbalkooi

Natuurlijk zijn er nog veel meer campings met een voetbalkooi in Nederland en over de grens. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod. Weet jij een leuke camping met een voetbalkooi in binnen- of buitenland? Laat het ons weten op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…