Campings in Le Marche

5 x campings in de Italiaanse regio Le Marche

Marije Onderwaater

'Het nieuwe Toscane' is de klinkende bijnaam van de Italiaanse regio Le Marche, in het Nederlands ook wel De Marken genoemd. Wil jij deze regio in het midden van Italië – tussen de Adriatische zee en de Apennijnen – wel eens bezoeken? Lees dan vooral verder, want we tippen 5 campings in Le Marche.

Numana Blu in Riviera del Conero

Een half uur van de stad Ancona ligt Numana Blu. Dit resort telt 87 villa’s, 214 bungalows én ­– daar gaat het ons natuurlijk om – 254 staanplaatsen. Die plaatsen zijn op z’n Italiaans, niet al te groot dus. Numana Blu ligt vlakbij het strand. Op het park is veel te doen: zwemmen, tennis of padel spelen en allerlei ander entertainment. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart die van pizza tot sushi gaat. Honden zijn hier welkom. Numana Blu is geopend van 15 april tot en met 2 oktober.
Website camping

Numana Blu
Numana Blu
Numana Blu
Numana Blu

Village Calypso in Cupra Marittima

Strandliefhebbers kunnen een vakantie overwegen op camping Village Calypso in Cupra Marittima, vlakbij San Benedetto del Tronto. Je hebt hier direct toegang tot het strand. Op de camping zijn toeristische plaatsen, vaste plaatsen en huuraccommodaties te vinden. Village Calypso heeft een zwembad, een multifunctioneel sportterrein, animatie, een restaurant, winkeltjes en nog veel meer voorzieningen. In de omgeving is veel te doen. Village Calypso is geopend van 1 april tot en met 30 september.
Website camping

Village Calypso
Village Calypso
Village Calypso
Village Calypso

Casa Tartufo in Sassoferrato

Of je nu wilt kamperen of liever in een appartement verblijft, het kan allebei bij Casa Tartufo van de Nederlandse Sabine en Benjamin. De terrassencamping telt 22 schaduwrijke plaatsen. Voor de glamping-liefhebbers zijn er enkele ingerichte safaritenten te huur. Casa Tartufo ligt op 578 meter hoogte in een truffelboomgaard. Voor de stranden aan de Adriatische Zee maak je een ritje van zo’n 30 kilometer. De eigenaren organiseren regelmatig pizza-avonden waarbij iedereen aan een lange tafel zit. Casa Tartufo is geopend van 7 mei tot en met 17 september.
Website camping

Casa Tartufo
Casa Tartufo
Casa Tartufo
Casa Tartufo

Mar Y Sierra in San Costanzo

Italiaans eten, zwemmen, sporten en spelen, en dat alles met uitzicht de Adriatische zee. Dat is camping Village Mar Y Sierra in San Costanzo. De camping, met toeristische plaatsen en huuraccommodaties, ligt op de heuvels van Le Marche. Er zijn twee zwembaden, waarvan eentje een glijbaan heeft. Het restaurant serveert onder meer pizza’s uit de houtoven. Voor kinderen is er een speeltuin, een tafeltennistafel, een voetbalveld en meer. De camping is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan bijvoorbeeld Assisi of San Marino. Mar Y Sierra is geopend van 15 april tot en met 31 december.
Website camping

Mar y Sierra
Mar y Sierra
Mar y Sierra
Mar y Sierra

La Mimosa in Torrette di Fano

Alle kampeerplaatsen op camping Village La Mimosa – op 3 kilometer van de stad Fano – hebben eigen elektra en water. Er zijn ook staanplaatsen met privésanitair te huur. Deze middelgrote en echt Italiaanse camping heeft een zwembad met jacuzzi, een speeltuin en een kleine winkel. Vanaf de camping loop je zo naar het strand. Helemaal tot rust kom je in de wellness, waar allerlei behandelingen zijn te boeken. Voor de kinderen is er animatie. In het restaurant kan je ontbijten, iets drinken, lunchen en dineren. In de omgeving valt veel te beleven, zoals een bezoek aan Urbino of een wandeling door de natuur van Le Marche. Camping Village La Mimosa is geopend van 22 april tot en met 26 september.
Website camping

La Mimosa
La Mimosa
La Mimosa
La Mimosa

Campings in Le Marche en meer

Natuurlijk zijn er nog veel meer campings in de Le Marche. Je ziet er vast nog wel meer voorbijkomen op Campingtrend.

Wil je trouwens meer weten over dit gebied? Check dan ons artikel over deze Italiaanse regio.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…