Campings Sauerland

Genieten bij de oosterburen: campings in het Duitse Sauerland

Marije Onderwaater

Hou je van het beroemde bier, mooie natuur en veel leuke activiteiten? Dan is de vakantieregio Sauerland in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen iets voor jou. Bezoek bijvoorbeeld een van deze campings in het Sauerland.

Camping Brilon in Brilon

Dichtbij het wandelpad Rothaarsteig ligt camping Brilon. Vanaf hier kun je er dus op uit trekken voor een flinke wandeling. Liever wat meer vertier? Dan ben je vanaf Brilon zo in de gelijknamige Hanzestad. De camping heeft toeristische plaatsen en eenvoudige sanitaire voorzieningen. Een winkel of restaurant vind je hier niet, maar daarvoor kun je in Brilon terecht.
Website camping Brilon

Camping Brilon in Sauerland
Camping Brilon
Camping Brilon in Sauerland
Camping Brilon

Camping Hof Biggen in Attendorn

De Biggesee is een kunstmatig stuwmeer in Sauerland. Camping Hof Biggen ligt hier vier kilometer vandaan en dat betekent dat je er zó bent, bijvoorbeeld om een boottochtje over de See te maken. Verder kun je allerlei sportieve activiteiten ondernemen, een bezoek brengen aan pretpark Fort Fun of de steden Attendorn en Olpe bekijken. Camping Hof Biggen heeft toeristische plaatsen, huuraccommodaties en seizoensplaatsen.
Website camping Hof Biggen

Camping Hof Biggen
Camping Hof Biggen
Camping Hof Biggen
Camping Hof Biggen

Camping Wannetal in Warstein-Niederbergheim

Klinkt ontspannen en recreëren op een romantische camping in het Sauerland je als muziek in de oren? Dan is camping Wannetal misschien iets voor jou. Deze terrassencamping ligt in een groene omgeving, op enkele kilometers van de Möhnesee. In de buurt kun je watersporten. Blijf je liever droog? Maak dan een van de vele uitgezette wandelingen in het Arnsberger Wald. Bierliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Warstein, dat 10 kilometer verderop ligt en bekend is om de beroemde brouwerij, die je overigens kunt bezoeken. De camping heeft naast toeristische staanplaatsen vooral veel vaste plaatsen.
Website camping Wannetal

Camping Wannetal
Camping Wannetal
Camping Wannetal
Camping Wannetal

Camping Gut Kalberschnacke in Drolshagen

Alleen al vanwege de naam wil je Gut Kalberschnacke bezoeken. Gelukkig heeft deze terrassencamping nog veel meer te bieden. Zo ligt de camping op een mooie locatie, die uitzicht biedt op de Listersee en de valleien van het Sauerland. De Listersee is per fiets te bereiken en voor de Biggesee kun je bijvoorbeeld in de Biggesee Express stappen, die in de zomer elk uur rijdt. Ook op de camping zelf is veel te doen. Gut Kalberschnacke heeft toeristische staanplaatsen, huuraccommodaties en plekken voor seizoenskampeerders.
Website camping Gut Kalberschnacke

Camping Gut Kalberschnacke
Camping Gut Kalberschnacke
Camping Gut Kalberschnacke
Camping Gut Kalberschnacke

Camping Valmetal in Ramsbeck

Dit rijtje met campings in het Sauerland sluiten we af met camping Valmetal, die aan een riviertje en bij het Rothaargebergte ligt. Voor kinderen is er op de speeltuin een camping en de wat oudere jeugd kan zich vermaken bij de tafeltennistafel. Naast de camping is een restaurant met biertuin te vinden. In de omgeving is van alles te doen: wandelen, wintersporten, fietsen en zwemmen. De historische stadjes Eversberg en Schmallenberg zijn niet ver weg en bekend om hun vakwerkhuizen. Camping Valmetal biedt kampeerders allerlei soorten staanplaatsen. Ook met een tentje kan je hier prima terecht.
Website camping Valmetal

Camping Valmetal
Camping Valmetal
Camping Valmetal
Camping Valmetal

Campings in het Spaanse Catalonië

Zoek je liever het zonnige zuiden op? Kijk dan eens naar ons artikel met campings in het Spaanse Catalonië.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…