Campings in Luxemburg

Kamperen in een Groothertogdom: 5x campings in Luxemburg

Marije Onderwaater

Zoek je een vakantiebestemming niet al te ver van Nederland? Denk dan eens aan het enige Groothertogdom ter wereld. Op deze campings in Luxemburg kan je prima vakantie vieren.

Camping Bissen in Heiderscheidgrund

In het hart van de Luxemburgse Ardennen ligt camping Bissen. Rivier de Sûre stroomt langs deze viersterrencamping, die verder tussen de bossen en weilanden ligt. Op Bissen hoeft niemand zich te vervelen. Voor de kinderen is er een grote speeltuin met onder meer een trampoline en een binnenspeelruimte met klimtoestellen en tafelvoetbal. ’s Zomers biedt de camping een animatieprogramma. Volwassenen kunnen lekker ontspannen in de wellness. In de bistro – met terras – kunnen kampeerders genieten van een drankje en snacks of van de gezellige activiteiten die er plaatsvinden. Het mooie dorpje Esch-sur-Sûre ligt op loopafstand van de camping. In de verdere omgeving is veel te doen. Camping Bissen heeft toeristische staanplaatsen, jaarplaatsen en diverse huuraccommodaties.
Website Camping Bissen

Camping Bissen
Camping Bissen in Heiderscheidgrund
Camping Bissen
Camping Bissen in Heiderscheidgrund

Camping de la Route du Vin in Grevenmacher

De naam van deze camping zal het hart van wijnliefhebbers waarschijnlijk sneller doen kloppen. Camping de la Route du Vin ligt in de stad Grevenmacher, aan de oevers van de Moezel én biedt uitzicht op de wijngaarden. Wandelen, fietsen, tennissen, cultuur snuiven, winkelen; het kan hier allemaal. De camping zelf heeft van alles te bieden, waaronder speeltuinen voor kinderen, een jeu de boules-baan, een bistro met snacks en een broodjesservice. Naast de camping ligt het openbare buitenzwembad. Flaneren kan op de vlakbij gelegen Moezelpromenade, waar ook de MS Princesse Marie-Astrid aanmeert. In Grevenmacher kan je verder onder meer een bezoekje brengen aan de vlindertuin en het drukkerijmuseum. Camping de la Route du Vin heeft toeristische kampeerplaatsen en seizoensplaatsen. Ook zijn er familie-pods en stacaravans te huur.
Website Camping de la Route du Vin

Camping de la Route du Vin in Grevenmacher
Camping de la Route du Vin in Grevenmacher
Camping de la Route du Vin in Grevenmacher
Camping de la Route du Vin in Grevenmacher

Camping Um Bierg in Tarchamps

Komt camping Um Bierg in Tarchamps je bekend voor? Dat kan! In 2017 was de camping te zien in het populaire tv-programma Ik Vertrek. Inmiddels zijn Lau en Mireille de nieuwe gastheer en gastvrouw van deze terrassencamping, waar kampeerders rust, ruimte en privacy hebben. Wie geen eigen kampeermiddel heeft, kan een ingerichte koepeltent of een chalet huren. Um Bierg heeft voldoende speelgelegenheid voor kinderen, met onder meer een tafeltennistafel, een voetbaltafel en een trampoline. In de warme zomermaanden zorgt het zwembad voor verkoeling. Bij Bistro Beau kunnen gasten ’s ochtends terecht voor verse broodjes en later op de dag voor een drankje of een maaltijd. Tarchamps ligt niet ver van de Belgische grens. In de omgeving zijn vele wandel- en fietsroutes te vinden. Ook is dit gebied geliefd bij motorrijders.
Website camping Um Bierg

Camping Um Bierg
Camping Um Bierg
Camping Um Bierg
Camping Um Bierg

Camping Nommerlayen in Nommern

Camping Nommerlayen ligt naast het gelijknamige wandelgebied en is van alle gemakken voorzien. De camping is een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan bijvoorbeeld de hoofdstad Luxemburg, Trier – de oudste stad van Duitsland – of Biturg, waar het ‘Bitte ein Bit’-bier vandaan komt. Nommerlayen heeft animatie voor jong en oud, een restaurant, bar, winkel, een grote speeltuin, een voetbalveld, een verwarmd zwembad met stroomversnelling en nog veel meer activiteiten. Er is zelfs een bowlingbaan. Het Nommerlayen-gebied nodigt uit tot wandelen, maar kampeerders kunnen hier ook heerlijk mountainbiken, (elektrisch) fietsen of aan nordic walking doen. De camping heeft 396 kampeerplaatsen van 90-120 m2 met eigen waterkraan afvoer en stroom, en dertien meer basic staanplaatsen zonder voorzieningen. Daarnaast zijn er allerlei verhuuraccommodaties, waaronder diverse soorten ingerichte tenten.|
Website camping Nommerlayen

Camping Nommerlayen
Camping Nommerlayen
Camping Nommerlayen
Camping Nommerlayen

Camping du Rivage in Wallendorf Pont

Sportieve kampeerders komen helemaal aan hun trekken op camping du Rivage, van de Nederlandse Ronn en Petra. Op du Rivage kan je uiteraard lekker relaxen, maar dit is ook dé plek voor een actieve vakantie, vooral vanwege de ligging aan de Sûre, een rivier met enkele stroomversnellingen. De camping verhuurt kano’s en kajaks waarmee je een mooie tocht richting Bollendorf kunt maken. Daarnaast biedt het Mullerthal, vlakbij Duitsland, veel mogelijkheden voor wandelen, fietsen en cultuur. Op de camping zijn ook (elektrische) fietsen te huur. Voor de kleine kampeerders is er speeltoestel geplaatst en bij de receptie is het spel Kubb te leen. Brood is dagelijks te bestellen. En ook voor drankjes, ijs en pizza kun je op du Rivage terecht. Zwemmen kan in de Sûre of in een van de zwembaden in de buurt. Du Rivage heeft toeristische staanplaatsen en verschillende huuraccommodaties waaronder pods en tiny houses.
Website camping du Rivage

Camping du Rivage
Camping du Rivage
Camping du Rivage
Camping du Rivage

Campings in Luxemburg en meer

Wil je meer weten over Luxemburg? Lees dan wat we er eerder over schreven. En in dit artikel vertellen je wat je er allemaal kunt doen.

Liever kamperen in Zweden? Check dan deze campingtips.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…