Campings camperplaatsen Stuttgart

Campings en camperplaatsen bij de CMT in Stuttgart

Marije Onderwaater

Wil je er in het nieuwe jaar een paar dagen op uit trekken? Denk dan eens aan de omgeving van Stuttgart, hier vindt van 14 tot en met 22 januari 2023 de reisbeurs CMT plaats. Wij tippen je enkele campings en camperplaatsen.

Stuttgart ligt op ca. 580 kilometer van Utrecht. Het is de op zes na grootste stad van Duitsland en de hoofdstad van de deelstaat Baden-Württemberg. Jaarlijks is de Messe van Stuttgart het decor van reisbeurs CMT, waarbij de letters staan voor Caravan, Motor en Touristik.

Overnachten op het terrein van de Messe

Wil je écht dicht bij de CMT overnachten? Boek dan een plaatsje op het terrein van de Messe Stuttgart zelf. Hier zijn plekken – mét stroom – voor campers en caravans. Op het terrein kun je afvalwater lozen en er is een afvoerstation voor chemische toiletten. Ook zijn er douches en toiletten. Een overnachting kost 20 euro. Bezoekers die gebruikmaken van de elektra betalen 25 euro per nacht. De parkeervouchers zijn online verkrijgbaar.
Meer informatie is te vinden op de website van de Messe

Overnachten Messe
Overnachten op het Messe-terrein
Overnachten Messe
Overnachten op het Messe-terrein

Camping Cannstatter Wasen in in Bad Cannstatt

Wil je meer zien dan de CMT? Kijk dan eens naar camping Cannstatter Wasen. De camping ligt ten oosten van Stuttgart in de plaats Bad Cannstatt. Een voetpad scheidt de camping van de Neckar, een zijrivier van de Rijn. Vanaf de camping kan je allerlei uitstapjes maken, bijvoorbeeld naar het Mercedes-Benz Museum, dat op 10 minuten lopen van de camping ligt. Ontspannen kan ook in de nabijgelegen mineraalbaden van Stuttgart. Het openbaar vervoer is dichtbij, dus je bent ook zo in hartje stad. De camping is het hele jaar geopend en heeft plaats voor alle kampeermiddelen. Ook zijn er pods te huur.
Website camping Cannstatter Wasen

Camping Stuttgart Cannstatter Wasen
Camping Cannstatter Wasen
Camping Stuttgart Cannstatter Wasen
Camping Cannstatter Wasen

Camping Aichelberg in Aichelberg

Met een afstand van 30 kilometer ligt camping Aichelberg niet naast de deur van de Messe. Daar staat tegenover dat je wel midden in de natuur kampeert. De camping ligt namelijk bij de Zwabische Alp, wat betekent dat dit de perfecte omgeving is om te wandelen of te fietsen. Alle faciliteiten zijn op camping Aichelberg aanwezig, waaronder een badkamer voor kinderen en voorzieningen voor mindervaliden. De camping heeft een bistro – met een kleine kaart – en een terras. Reis je vaker richting het zuiden? Sla Aichelberg dan ook op. Het is namelijk een geliefde overnachtingscamping.
Website camping Aichelberg

Camping Aichelberg
Camping Aichelberg
Camping Aichelberg
Camping Aichelberg

Overnachten zonder poespas op de Parkplatz

Kom je voor niets anders dan voor de CMT en wil je niet op het Messe-terrein staan óf goedkoper overnachten? Kijk dan op Park4Night, want daar vind je genoeg alternatieven. Zo kun je in Filderstadt, 10 minuten van de Messe, terecht op een parkeerplaats voor acht campers. Er is water en stroom. Je betaalt 7 euro per nacht.
Meer weten over deze Parkplatz of andere Parkplätze? Check dan Park4Night.

Park4Night Filderstadt
Overnachten via Park4Night in Filderstadt
Park4Night Filderstadt
Overnachten via Park4Night in Filderstadt

Campings en camperplaatsen in Stuttgart

Dit is slechts een selectie van campings en camperplaatsen in Stuttgart en omgeving. Wil je liever met de camper kamperen in eigen land? Bekijk dan ons Camperplaatsennieuws van december.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…