Campings camperplaatsen Duitse kerstmarkten

Campings en camperplaatsen bij Duitse kerstmarkten

Marije Onderwaater

Het is weer kerstmarktentijd! Heb jij zin om er even uit te gaan? Maak dan bijvoorbeeld een tripje naar Duitsland. Wij tippen je enkele campings en camperplaatsen bij de Duitse kerstmarkten.

Op Campingtrend kon je vorige week al meer lezen over de Duitse kerstmarkten. In dit artikel vind je meer informatie over de kerstmarkten in Düsseldorf, Münster, Aken, Keulen en Rothenburg ob der Tauer. Wil jij met je camper, caravan of ander kampeermiddel in de buurt van deze kerstmarkten overnachten? Dat kan! Voor alle campings en camperplaatsen geldt overigens uiteraard dat je er ook prima op een ander moment in het jaar naartoe kunt gaan.

Camping Berger in Keulen

Ga je met de camper naar Keulen, dan ligt het voor de hand om te overnachten op Reisemobilhafen Köln, vanaf waar je binnen een mum van tijd met de metro op de kerstmarkt voor de Dom staat. Maar heb je geen camper en wil je toch bij de Keulse kerstmarkt kamperen? Of staat de camperplaats vol? Kies dan voor camping Berger direct aan de Rijn, die het hele jaar door geopend is, en op 5 kilometer van het centrum ligt. Vanaf hier fiets je zo langs de rivier naar de kerstmarkten. Tot twee dagen voor de aankomstdatum kun je hier zelfs een plaatsje reserveren. Camping Berger stamt uit 1931 en is naar eigen zeggen de oudste camping van Duitsland. Ook buiten het kerstmarktseizoen is een verblijf op deze camping om mooi te combineren met een stedentrip naar Keulen. Je kunt er bijvoorbeeld lekker een biertje drinken in de bijbehorende biertuin.
Website camping

Camping Berger
Camping Berger in Keulen
Camping Berger
Camping Berger in Keulen

Stellplatz Bad Aachen in Aken

Voor een bezoek aan de kerstmarkt van Aken kan je prima terecht op Stellplatz Bad Aachen aan de rand van het centrum. Vanaf hier loop of fiets je zo naar de kerstmarkt. Deze camperplaats telt 47 afgescheiden plaatsen tussen de 80 tot 100 m². Alle plaatsen hebben gratis wifi en een water- en stroomaansluiting. Overigens kun je hier ook met je caravan terecht. Er is een verwarmd sanitairgebouw met douches, wastafels en toiletten, en zelfs een familiebadkamer voor mindervaliden. Verder vind je op Bad Aachen een Camperclean-station. In de ochtend kun je gebruikmaken van de broodjesservice. Ook is er een veldje met een barbecue en een houten paviljoen met zitgelegenheid. Lekker voor mooie dagen, want ook deze camperplaats kan je het hele jaar door prima bezoeken.
Website camperplaats

Stellplatz Bad Aachen
Stellplatz Bad Aachen in Aken
Stellplatz Bad Aachen
Stellplatz Bad Aachen in Aken

Campings en Parkplätze in Rothenburg o/d Tauber

Voor een bezoekje aan de kerstmarkt van Rothenburg ob der Tauer valt er genoeg te kiezen. Zo zijn er twee campings met de klinkende namen Tauber-Idyll en Tauberromantik. Beide campings liggen op twintig minuten lopen van de stad. Met een camper kan je ook nog eens terecht op een van de twee Parkplätze. P2 Nördlinger Straße heeft vijftig plaatsen en is het meest toegerust op campers. Hier kan je afvalwater lozen en je toiletcassette legen. Tegen betaling kun je stroom en water krijgen. P3 Schweinsdorfer Straße telt dertig plaatsen en ook hier kun je prima overnachten. Overigens ook hier lozen en legen. Vanaf beide plaatsen ben je zo in het centrum en bij de kerstmarkt. Onderstaande website biedt meer informatie.
Website Rothenburg Tourismus

Rothenburg ob der Tauer
Rothenburg ob der Tauer biedt meerdere kampeermogelijkheden.
Rothenburg ob der Tauer
Rothenburg ob der Tauer biedt meerdere kampeermogelijkheden.

Campingplatz Münster in Münster

Iets buiten Münster ligt campingplatz Muenster. De camping heeft seizoensplaatsen, maar ook toeristische plaatsen voor campers, caravans, vouwwagens en tenten. Heb je geen eigen kampeermiddel tot je beschikking? Geen nood, de camping verhuurt ook blokhutten en slaapcabines in een oude wagon. Verder biedt de camping genoeg vermaak. Voor kinderen is er bijvoorbeeld veel te doen. De kerstmarkt is op verschillende manieren te bereiken. Zo kan je de bus pakken, die op 2 minuten lopen van de camping stopt. Liever fietsen? Dat kan ook. De afstand tot het centrum is ongeveer 4,5 kilometer. Vlakbij de camping ligt de rivier de Werse. Hier kun je fietsen, wandelen, vissen of kanoën.
Website camping

Camping Muenster
Camping Muenster in Münster
Camping Muenster
Camping Muenster in Münster

Parkplatz Rheinterrasse in Düsseldorf

Voor de voorzieningen hoef je Parkplatz Rheinterrasse in Düsseldorf niet te bezoeken. Die zijn er namelijk niet, behalve een openbaar toilet naast de camperplaats. Maar dan dat uitzicht op de Rijn! En dan loop je ook nog eens zo naar de Altstadt waar je over een van de kerstmarkten kunt slenteren. Een verblijf zo dicht bij het centrum betekent overigens wel dat het hier best rumoerig kan zijn. Let er trouwens ook op dat Parkplatz Rheinterrasse zeker in december zeer in trek is. Zorg dus dat je op tijd bent als je hier een overnachting hebt gepland. Laat in de middag kan je een plekje meestal wel vergeten. In totaal zijn er zestig plaatsen voor campers en je mag zo lang blijven staan als je wilt. De prijs per overnachting is 18 euro voor twee personen.
Parkplatz Rheinterrasse op Campercontact

Rheinterrasse Düsseldorf
Jos stond onlangs nog op de Rheinterrasse Düsseldorf.
Rheinterrasse Düsseldorf
Jos stond onlangs nog op de Rheinterrasse Düsseldorf.

Meer campings en camperplaatsen bij Duitse kerstmarkten

Natuurlijk zijn er nog veel meer Duitse kerstmarkten en campings of camperplaatsen waar je terechtkunt. Ga jij wel eens kamperen in de buurt van een kerstmarkt? Laat het ons weten op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…