Costa Brava

Campings aan de Costa Brava op loopafstand van het strand #1

Martine van Kuler

Zon, zee, lekkere tapas, kleine baaitjes, drukke promenades, middeleeuwse dorpjes en wuivende palmbomen. Klinkt dit je als flamenco-muziek in de oren? Dan is de kans groot dat jij je in Spanje prima zult vermaken. Misschien zelfs wel op een van deze drie campings aan de Costa Brava. Allemaal liggen ze op loopafstand van het strand.

Camping_Interpals tent
Camping Interpals: voor tent, caravan, camper, vouwwagen of huuraccommodatie.
Camping_Interpals tent
Camping Interpals: voor tent, caravan, camper, vouwwagen of huuraccommodatie.

Camping Interpals in Pals

Camping Interpals is een terrassencamping in Platja de Pals, dus reken erop dat je met flink getrainde kuitspieren thuiskomt. Op de camping is een lekker zwembad, maar nóg fijner is het strand. Dat ligt op een kleine tien minuten lopen. Onderweg kom je winkeltjes en eettentjes tegen, dus neem je portemonee maar mee. Wij bezochten de camping een aantal jaren geleden en waren toen erg te spreken over het sanitair. Wil je meer weten? Lees dan onze review.

Camping l’Amfora heeft een groot zwembad!
Camping l’Amfora heeft een groot zwembad!

Camping l’Amfora in Sant Pere Pescador

Camping l’Amfora in Sant Pere Pescador ligt direct aan zee in de baai van Rosas. Het is een vrij grote camping met staanplaatsen, stacaravans, bungalows en enkele appartementen. De ruime plaatsen liggen over het algemeen in straatjes en zijn van elkaar gescheiden door heggen. Het sanitair op de camping is schoon, dat was tenminste zo toen wij er kampeerden. De hele dag door wordt er schoongemaakt waardoor je zelden een vieze douche of smerig toilet treft. Er is een ruim zwembad, een restaurant en een speeltuin en het strand is zo groot dat je er altijd wel een plekje vindt.

Spanje-Calonge-Camping Senia Cala Gogo
Hier een duik nemen? Dan zit je goed op Camping Cala Gogo.
Spanje-Calonge-Camping Senia Cala Gogo
Hier een duik nemen? Dan zit je goed op Camping Cala Gogo.

Camping Cala Gogo in Playa d’Aro

In dit rijtje van campings aan de Costa Brava op loopafstand van het strand mag Camping Cala Gogo in Playa d’Aro natuurlijk niet ontbreken. Al hoef je niet per se met de benenwagen naar het strand, want er rijdt een treintje. En dat is best prettig, want ook Cala Gogo is een terrassencamping. Het strand ligt in een baaitje en is niet zo groot. Wil je meer ruimte, dan kun je de auto pakken naar La Fosca, een strand bij de stad Palamós. Camping Cala Gogo heeft een terras dat uitkijkt over zee, een goed gesorteerd winkeltje, animatie en zwembaden met glijbaan.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!