La Citadelle
Check het dorp Loches met het kasteel. (foto: camping La Citadelle)

Kamperen bij middeleeuws stadje: camping La Citadelle in Loches (Frankrijk)

Marije Onderwaater

Op zoek naar een camping in het midden van Frankrijk, in de omgeving van Tours, kwamen we deze zomer uit bij camping La Citadelle in Loches, een middeleeuws stadje. In de vier dagen dat we op deze camping stonden, hebben we ons er prima vermaakt. Tijd om iets meer over La Citadelle en Loches te vertellen.

Lossjj. Zo spreek je de naam van het stadje uit. Precies zoals ik vermoedde, maar de aardige receptioniste van camping La Citadelle in Loches deed het op mijn verzoek nog even voor. Want hey, ik wil het niet de hele tijd over Losjes of Logges hebben, als het over Lossjj gaat. Loches ligt op zo’n 40 kilometer van Tours. En dat betekent dat je deze leuke Franse stad, en een deel van de Loire-streek, vanaf de camping makkelijk kunt bezoeken. Voor ons was La Citadelle een tussenstop richting de westkust. Ga je naar het zuiden, dan kan je deze camping ook prima als tussenstop voor één of meerdere nachten overwegen. De afstand vanaf Utrecht is 730 kilometer.

Comfort staanplaats

Pas een paar dagen voor vertrek boekte ik een plekje op camping La Citadelle. Op dat moment waren er alleen nog emplacements confort beschikbaar, comfortplaatsen dus. Deze zijn 80-100 m² groot en hebben elektriciteit (neem wel een lange kabel mee, want die van ons moest over de weg heen). Wij kregen staanplaats 100 toegewezen, een hoekplaats in een straatje waar veel mensen voorbijkomen. Wij vonden het een fijne plek met voldoende ruimte voor onze Fat Freddy, het bijzettentje Ugly Betty en onze auto. De camping heeft nog grotere plaatsen met meer privacy en plaatsen met privé sanitair (enkele hebben een prachtig uitzicht op Loches). Ook zijn er grote en kleiner stacaravans/chalets en enkele safaritenten te huur. Met twee volwassenen en twee kinderen van 9 (vier dagen erna werd hij 10) en 12 jaar betaalden wij 47 euro per nacht en dat vonden we een heel nette prijs.

Camping La Citadelle Loches
Rechts onze plaats, je ziet nog net onze witte auto.
Camping La Citadelle Loches
Rechts onze plaats, je ziet nog net onze witte auto.
Camping La Citadelle Loches staanplaats
Genoeg plek voor alles op onze staanplaats.
Camping La Citadelle Loches staanplaats
Genoeg plek voor alles op onze staanplaats.
Camping La Citadelle Loches plattegrond
De plattegrond van de camping
Camping La Citadelle Loches plattegrond
De plattegrond van de camping

Zwemmen, spelen en tafeltennissen

Veel hoger hoeft de prijs van camping La Citadelle in Loches van mij ook niet te zijn. Het is een camping zonder veel toeters en bellen. Er is een zwembad met een recreatiebad (+ peutergedeelte), een ‘baantjesbad’ met overkapping en een glijbaan met opvangbad. Daar omheen staan ligstoelen. Soms was het even zoeken en wachten, maar uiteindelijk vonden we altijd wel een ligstoel. Overgooien in het zwembad mag. Buiten staat een bord met een waslijst aan regels, waaronder de verplichte strakke zwembroek voor mannen en jongens, maar daar wordt niet op gehandhaafd. Er is ook geen toezicht.

De speeltuin is niet erg groot, maar de kinderen hebben er veel plezier. Er staat een klimtoren en overdag kunnen de kleine campinggasten zich uitleven in een opblaaskasteel. Veel plezier hadden wij bij de tafeltennistafels – er zijn er twee –, waar we ’s avonds met z’n vieren even een toernooitje deden. Bij de receptie zijn skelters te huur. Overigens is er animatie voor kinderen. ’s Avonds was er ook af en toe muziek of karaoke, dat konden we ook op onze plaats horen, maar we hebben dat niet als storend ervaren. Het is allemaal vrij kleinschalig.

Zwembad camping La Citadelle
Zwembad camping La Citadelle
Zwembad La Citadelle
Zwembad La Citadelle

Restaurant, terras en receptie

De camping heeft ook een restaurant met een terras, dat uitkijkt op de speeltuin. Wij hebben er een avond een glas wijn gedronken, maar daar is het bij gebleven. Bij de receptie is dagelijks brood voor de volgende dag te bestellen. Ook staat hier een vitrine met een paar lokale producten, maar een winkeltje kun je het niet noemen. Gelukkig is vlakbij de camping – ik ben er zelfs op de vouwfiets naartoe gereden – een grote E.Leclerc. In de buurt zijn ook nog andere supermarkten te vinden en het dorp is natuurlijk ook dichtbij.

Camping La Citadelle Loches Frankrijk
Afgelopen zomer reserveerden we een paar dagen van tevoren deze plek op La Citadel in Loches, Frankrijk.
Camping La Citadelle Loches Frankrijk
Afgelopen zomer reserveerden we een paar dagen van tevoren deze plek op La Citadel in Loches, Frankrijk.

Bezoek Tours of Amboise

Camping La Citadelle in Loches ligt lekker centraal in Frankrijk en is perfect gelegen voor een bezoek aan bijvoorbeeld Tours of Amboise. Maar vergeet ook zeker niet om Loches zelf te bekijken. Dit dorp uit de Middeleeuwen kent een rijk verleden waar onder anderen Jeanne d’Arc, Richard Leeuwenhart en Filips II in voorkomen. Wij vergaapten ons aan het kasteel, de oude straatjes eromheen en het uitzicht op Loches. Tijdens een rondje hardlopen kwam ik op een ochtend terecht in het Jardin Public, met een botanische tuin, dat ook zeer de moeite waard is. Loches kent trouwens ook enkele aires voor camping-cars, waar campers terechtkunnen.

Markt in Loches
Markt in Loches
Markt in Loches
Markt in Loches
Jardin public Loches
Le jardin public, het mooie park in Loches.
Jardin public Loches
Le jardin public, het mooie park in Loches.
Kasteel Loches
Het kasteel is op zichzelf al prachtig, het uitzicht ook!
Kasteel Loches
Het kasteel is op zichzelf al prachtig, het uitzicht ook!

Camping La Citadelle in Loches

Camping La Citadelle in Loches is dus een aanrader als je van een overzichtelijke camping houdt. Wij stonden wel tussen enkele Nederlanders, maar er waren ook veel campinggasten uit andere landen. Wil je andere campings bekijken? Klik dan op de button hieronder.

Informatie overCamping La Citadelle

Adres: 1, av. Aristide Briand, 37600 Loches
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: 730 kilometer
Geopend: 1 april t/m 2 oktober
Aantal plaatsen: 92 staanplaatsen, 47 huuraccommodaties
Loches Frankrijk

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…