Campings camperplaatsen paarden

Op deze campings en camperplaatsen zijn paarden welkom

Marije Onderwaater

De enige paardenkrachten die wij bij ons hebben op de camping zitten onder de motorkap van onze auto of camper. Maar er zijn genoeg kampeerders die hun ros graag meenemen op vakantie. Daarom dit lijstje met Nederlandse campings en camperplaatsen waar paarden welkom zijn.

SVR Camping Brammershoop in Eeserveen

Deze kleinschalige camping in Drenthe is aangesloten bij de SVR (Stichting Vrije Recreatie). Camping Brammershoop ligt midden in de natuur en volgens de eigenaren ‘is rust de baas’. Kampeerders kunnen op de camping en in de omgeving verschillende activiteiten ondernemen, zoals vissen, wandelen en fietsen. Paarden zijn welkom. Zij krijgen een plekje in de wei of in de stal. Heb je een huifkar? Ook hiermee kun je op camping Brammershoop overnachten.
Kijk voor meer informatie op de website.

Camperplaats Reuver in Reuver

Heb je een paard én een camper? Dan is de pas geopende Camperplaats Reuver in Noord-Limburg, vlakbij Duitsland, een bestemming om te overwegen. Camperaars mogen hun paard namelijk meenemen. Voor de dieren is plaats in een van de ruime boxen of in de wei. In de omgeving zijn allerlei mooie ritten te maken. Wil je weten welke mogelijkheden de camperplaats te bieden heeft? Neem dan contact op met de eigenaren.
Kijk voor meer informatie op de website.

Paarden Camperplaats Reuver
Paarden op Camperplaats Reuver
Paarden Camperplaats Reuver
Paarden op Camperplaats Reuver

Camping Samoza in Vierhouten

Op deze familiecamping op de Veluwe is plaats voor het hele gezin én voor paarden en pony’s. Camping Samoza heeft zelfs een manage. Kampeerders kunnen hun eigen ros meenemen of ritten maken op een paard of pony van de camping. Voor kinderen zijn er lieve stappony’s. Zowel beginnende als gevorderde ruiters komen op de camping en in de mooie omgeving aan hun trekken. Voor de paarden is er een stal met buitenluik en een uitlooppaddock. Paardeneigenaren krijgen een zadelkast toegewezen en kunnen onder meer gebruik maken van de longeercirkel, de overdekte rijhal en een spuitplaats met warm water.
Kijk voor meer informatie en het speciale paardenarrangement op de campingwebsite.

Camping Samoza
Camping Samoza op de Veluwe heeft een manege.
Camping Samoza
Camping Samoza op de Veluwe heeft een manege.

't Noorder Sandt in Julianadorp aan Zee

Droom je van een rit over het Nederlandse strand? Kijk dan eens naar ‘t Noorder Sandt in het Noord-Hollandse Julianadorp aan Zee. De camping heeft staanplaatsen en huuraccommodaties. Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij minimanege de Sandthapper. Het is mogelijk om hier les te krijgen of om op een van de paarden en pony’s een strandrit te maken. Voor paarden en pony’s van campinggasten is er een pensionmogelijkheid.
Op de website lees je meer over de mogelijkheden.

't Noorder Sandt
Eigen paarden en pony's mogen mee naar camping 't Noorder Sandt.
't Noorder Sandt
Eigen paarden en pony's mogen mee naar camping 't Noorder Sandt.

Camping De Vledders in Schipborg

Wil je Drenthe verkennen te paard? Dat kan prima vanaf camping De Vledders, die je misschien wel kent van het jaarlijkse Daktentenfestival. De camping heeft stallen, een weiland en een buitenbak, waar jouw paard of pony het vast fijn zal hebben. De Vledders ligt in de Drentsche Aa. Dit natuurgebied bestaat uit heide, bos en zandverstuivingen, waar verschillende men- en ruiterroutes zijn uitgezet.
Meer weten? Kijk op de website.

Camping De Vledders
De Drentsche Aa verkennen vanaf camping De Vledders.
Camping De Vledders
De Drentsche Aa verkennen vanaf camping De Vledders.

Camperplaats PCK-Eersel in Eersel

Al meer dan zestig jaar is PCK-Eersel in het Noord-Brabantse dorp gevestigd. Deze manege met pensionstal biedt sinds enige tijd ook vijf camperplaatsen met stroom. De plaatsen bieden uitzicht op de ranch, waar kinderen ponyrijden en ruiters met hun buitenrit van start gaan. PCK-Eersel heeft sanitair voor kampeerders. Een loosplaats voor een chemisch toilet vind je hier weer niet. Overigens biedt deze camperplaats ook Bed & Box, een bed and breakfast mét een box voor paarden.
Wil je hier meer over weten of reserveren, kijk dan op de website.

Camper Ranch Eersel
De Camper Ranch in het Noord-Brabantse Eersel.
Camper Ranch Eersel
De Camper Ranch in het Noord-Brabantse Eersel.

Campings en camperplaatsen met paarden

Natuurlijk zijn er nog veel meer campings en camperplaatsen waar paarden welkom zijn. Dit is slechts een kleine greep uit het aanbod. Neem jij je paard of pony wel eens mee op kampeervakantie? Laat het ons weten!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…