Buurtcamping

Kamperen met een missie op de Buurtcamping – Word jij de nieuwe beheerder?

Martine van Kuler

Van yuppen tot daklozen, van muurbloempjes tot druktemakers en van zuigelingen tot senioren. Op de Buurtcamping is iedereen welkom én is iedereen gelijk. Afgelopen zomer vond de elfde editie plaats. Op 61 locaties, verspreid door het land, was zo’n driedaagse pop-upcamping te vinden. Lijkt het jou leuk om een camping te organiseren in je eigen buurt? Lees dan snel verder, want de organisatie is op zoek naar campingbeheerders.

Stichting De Buurt wil met de Buurtcamping ontmoetingen creëren tussen allerlei mensen uit de buurt. Ook dit jaar is dat weer gelukt, zo blijkt uit de enquête die de stichting jaarlijks onder deelnemers houdt.

Mooie cijfers voor de Buurtcamping

Er werden meer dan 17.260 buurtbewoners bereikt en ruim 600.000 ontmoetingen gefaciliteerd. 75% van de bezoekers gaf aan mensen te hebben gesproken ‘buiten de eigen bubbel’. Verder sloot 27% van de bezoekers nieuwe vriendschappen, voelde 72% zich zorgelozer dan normaal en kon 91% zichzelf zijn op de Buurtcamping. De geënquêteerden waardeerden hun verblijf met gemiddeld een 8.4.

De Buurtcamping
De Buurtcamping

Buurtcamping zoekt beheerders

Wil jij sociale cohesie bevorderen en zorgen voor meer saamhorigheid in je eigen buurt? Dat treft, want Stichting De Buurt is druk bezig met de planning voor het campingseizoen van 2024. Wil jij beheerder van een Buurtcamping, vrijwilliger of donateur te worden? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!