Camping aan de Waterspiegel

Campings bij een boerderij met dieren in Nederland

Marije Onderwaater

Op een camping bij een boerderij met dieren is er volop vermaak én rust. Kinderen mogen vaak helpen met het voeren van de dieren en regelmatig kan je genieten van lekkers uit de boerderijwinkel. Dit zijn vijf boerderijcampings in Nederland.

Camping De Brömmels in Winterswijk, Gelderland

Op De Brömmels in Winterswijk hoeft niemand, jong en oud, zich te vervelen. De camping hoort bij een geitenboerderij met eigen kaasmakerij. Voor liefhebbers van deze dieren is De Brömmels een walhalla. Zo mogen (jonge) gasten helpen met voeren of melken en is het mogelijk twee geiten aan een lijn mee te nemen voor een wandeling van 3,5 kilometer door de natuur. Het kampeerterrein is natuurlijk ingericht – met speelmogelijkheden voor kinderen – en geschikt voor tenten, caravans en campers. De camping grenst direct aan Natuurgebied Brömmelseveld. De Brömmels heeft verder een winkel met onder meer geitenkaas, jam, scharrelvlees en eieren. Er is een terras voor drinken, gebak en lunch én de geitenboerderij heeft een eigen kaaskathedraal.
Camping De Brömmels

Camping De Brömmels
Camping De Brömmels
Camping De Brömmels
Camping De Brömmels

Camping Aan de Waterspiegel in Aagtekerke, Zeeland

Ontwaken met zich op loslopende alpaca’s? Dat kan op camping Aan de Waterspiegel in het Zeeuwse Aagtekerke, bij Domburg, waar ze in de ochtend het gras op de camping begrazen. Dat doen ze overigens graag in rust, al kan het zo maar voorkomen dat ze naar kampeerders die voor hun tent of caravan zitten toekomen. Op deze autovrije camping zijn vijftien staanplaatsen te vinden, waarvan zeven met privé-sanitair. Er zijn ook bijzondere huuraccommodaties, zoals een strohuisje, een pod en een caravannetje. Voor kinderen is er veel speelgelegenheid, waaronder een tafeltennistafel, een ingegraven trampoline, een zandbak, een glijbaan en een schommel. Alpaca’s staan centraal op deze camping en dus kun je meegaan met een alpacawandeling over het strand of door het bos en genieten van een high tea met de dieren in het Alpacafé. De camping ligt op 2,6 kilometer van het strand.
Camping Aan de Waterspiegel

Camping aan de Waterspiegel
Camping aan de Waterspiegel

Boerderijcamping De Rodenburghoeve in Uitgeest, Noord-Holland

De Rodenburghoeve ligt in het buitengebied van Uitgeest bij een biologisch-dynamische veehouderij met koeien en schapen. Vanaf de camping hebben de kampeerders uitzicht op de natuur en de weidevogels die hier leven. Bij dit gezellige familiebedrijf mogen kinderen helpen met de koeien uit de wei halen, melken en ze kunnen – volwassenen trouwens ook – meekijken als er een kalfje of lammetje ter wereld komt. Kinderen vermaken zich in de oude stal waar hooi ligt om in te spelen, verder zijn er skelters, een trampoline en een kleine speeltuin. Er zijn 24 staanplaatsen, allemaal met wifi. De stranden van Castricum, Wijk aan Zee en Egmond aan Zee zijn goed bereikbaar, evenals grote steden als Amsterdam, Haarlem en Alkmaar.
Boerderijcamping De Rodenburghoeve

De Rodenburghoeve campings bij een boerderij
De Rodenburghoeve
De Rodenburghoeve campings bij een boerderij
De Rodenburghoeve

Hertenboerderij De Weerd in Nijbroek, Gelderland

Liefhebbers van herten vinden het vast fantastisch op hertenboerderij De Weerd. De familie houdt sinds 2002 edelherten en organiseert regelmatig activiteiten op de boerderij, zoals rondleidingen en kinderfeestjes. Ook kampeerders kunnen hier terecht. De Weerd heeft 45 toeristische staanplaatsen en vijf safaritenten voor de verhuur. Daarnaast zijn er nog twintig comfortplekken. Voor rustzoekers is er een speciaal veld. Op de camping zijn niet alleen herten te vinden, maar onder meer ook alpaca’s, schappen, ezels, katten, koeien en een pauw. Kinderen mogen elke ochtend, behalve op zondag, helpen met het voeren van de dieren. Verder kunnen zij zich uitleven bij een van de diverse speelplekken, in de hooispeelschuur of in de overdekte recreatieruimte. In de omgeving is veel te doen, zo kun je vanaf de camping uit zestien fietsroutes kiezen.
Hertenboerderij De Weerd

Hertenboerderij De Weerd
Hertenboerderij De Weerd
Hertenboerderij De Weerd
Hertenboerderij De Weerd

Boerderijcamping De Hinde in Dronten, Flevoland

Bij een akkerbouwbedrijf met 34 hectare land is boerderijcamping De Hinde gevestigd. Deze camping heeft twaalf plaatsen voor caravans of tenten, drie camperplaatsen en vijf verhuuraccommodaties. Alle kampeerplaatsen hebben een eigen kraan en stroom. Kinderen kunnen hier lekker spelen, bijvoorbeeld in de zandbak, op de trampoline, in de stro-speelhoek of met de skelters. Op de boerderij leven verschillende dieren waaronder shetlandpony’s, kippen en konijnen, waarmee kinderen mogen knuffelen. De camping is een mooie uitvalsbasis voor het maken van allerlei uitstapjes, zoals fietsen of wandelen in de nabijgelegen bossen of langs het Drontermeer. Winkelen kan in Elburg of Dronten.
Boerderijcamping De Hinde

Boerderijcamping De Hinde
Boerderijcamping De Hinde
Boerderijcamping De Hinde
Boerderijcamping De Hinde

Kamperen tussen de dieren

Dit is een willekeurig rijtje met campings bij een boerderij met dieren. Nog meer campings waar je kunt kamperen bij de boer vind je bijvoorbeeld op de site van de SVR. En zoek je een camping waar je met je eigen paard terechtkunt? Kijk dan eens naar dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…