ANWB Top Campings 2024 zijn bekend

Martine van Kuler

Als jij graag back to basic kampeert kun je dit artikel overslaan. Maar breng jij je vakantie het liefst door op een vijfsterrencamping? Dan vind je dit lijstje met de ANWB Top Campings in Nederland en Europa vast interessant. De ANWB maakte bekend welke campings dit predicaat voor 2024 krijgen.

Dit jaar mogen 220 campings in binnen- en buitenland zich ANWB Top Camping noemen. 22 inspecteurs beoordeelden in totaal 1629 campings door heel Europa op sanitair, terrein, zwembad, eten & drinken en het recreatie-aanbod. Alleen campings met de maximale score van vijf sterren krijgen het predicaat.

Rust en privacy versus veel faciliteiten

Bij de beoordeling van campings maakt de ANWB onderscheid tussen kleine en (middel)grote campings. Een kleine camping heeft maximaal zestig plaatsen. In deze categorie zijn onder meer punten te verdienen met rust en privacy. Bij de grotere campings gaat het vooral om de aanwezigheid van veel faciliteiten van zeer goede kwaliteit, zoals zwembaden, speeltuinen, sportvoorzieningen en een uitgebreid animatieprogramma. Daarnaast blinken ANWB Top Campings uit in goed sanitair en een verzorgd terrein.

Camping Ommerland
Camping Ommerland

ANWB Top Campings in eigen land

Wil je niet te ver van huis op vakantie en toch op een vijfsterrencamping bivakkeren? Dan heb je geluk! Nederland telt namelijk maar liefst 55 ANWB Top Campings in de categorie groot en middelgroot. In de categorie klein zijn dat veertien campings.

In de lijst staan veel vertrouwde namen, maar toch ook een aantal nieuwkomers, waaronder Camping Ommerland, vakantiepark Capfun Het Stoetenslagh en RCN Vakantiepark Zeewolde.

Meer campings

Alle geïnspecteerde campings bekijk je via onderstaande button. En wil je weten welke campings ADAC, de Duitse zusterorganisatie van de ANWB, onlangs tot Superplätze heeft uitgeroepen? Lees dan dit artikel eens.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!