disco voor tieners

5x campings met een disco voor tieners

Martine van Kuler

Op veel campings organiseert het animatieteam een kinderdisco. Maar wát als je pubers deze zijn ontgroeid, ze niet iedere avond willen hangen bij de pingpongtafel én ze ook geen zin hebben om met pa en ma voor de tent te zitten? Deze vijf campings met een disco voor tieners bieden uitkomst.

1. Yelloh! Village Domaine du Colombier – Fréjus (Frankrijk)

De trekpleister van Yelloh! Village Domaine du Colombier is het immense waterpark. Maar ook in de avonduren is er op deze camping aan de Côte d’Azur veel vermaak, met onder meer vuurwerkshows, cabaret en livemuziek. Ook aan tieners is gedacht, want naast workshops en sporttoernooien kunnen ze met de voetjes van de vloer in de 13+ disco. Heeft jouw puber nog een jongere broer of zus? Ook voor de kleintjes is er genoeg te beleven op Yelloh! Village Domaine du Colombier.

Camping La Chapoulière
Op Camping La Chapoulière ontmoet de jeugd elkaar bij de rivier én in de disco.
Camping La Chapoulière
Op Camping La Chapoulière ontmoet de jeugd elkaar bij de rivier én in de disco.

2. Camping La Chapoulière – Ruoms (Frankrijk)

Ook in Frankrijk, maar dan aan de rivier de Ardéche, ligt deze familiecamping. Vervelen is er niet bij, want voor de wat oudere jeugd biedt Camping La Chapoulière volop vertier. In de rivier of het zwembad, op de sportvelden, bij de karaokeavond én in disco kunnen tieners elkaar ontmoeten.

3. Camping El Delfin Verde - Playa d’Aro (Spanje)

Aan de Spaanse Costa Brava vind je eveneens campings met een disco voor tieners. Deze grote camping ligt op een half uurtje lopen vanaf het centrum van badplaats Playa d’Aro. Je tieners wil je in de avonduren waarschijnlijk liever op de camping houden, maar dat zal weinig moeite kosten. Sporten, chillen én dansen met leeftijdsgenoten, het kan allemaal op Camping El Delfin Verde.

4. Camping Castell Montgri - L'Estartit (Spanje)

Op Camping Castell Montgri kan jong en oud en alles daar tussenin zich vermaken. De wat oudere jeugd kan los tijdens de poolparty en tot in de vroege uurtjes dansen in de disco. Een avondje wat anders? Kijk dan een filmpje in de buitenbioscoop of ontmoet leeftijdsgenoten op het terras, bij de muzikale shows of de sporttoernooien.

Camping hu Park Albatros Village
Eerst klimmen en dan dansen? Het kan op Camping hu Park Albatros Village.
Camping hu Park Albatros Village
Eerst klimmen en dan dansen? Het kan op Camping hu Park Albatros Village.

Camping hu Park Albatros Village - San Vincenzo (Italië)

Een van de Italiaanse campings met een disco voor tieners is Camping hu Park Albatros Village aan de Toscaanse kust. Al kunnen we dit haast geen camping meer noemen, want het aantal huuraccommodaties is groter dat het aantal toeristische plekken. Nou ja, je moet er wat voor over hebben om je puber de tijd van zijn of haar leven te bezorgen. Op Camping hu Park Albatros Village is dat een fluitje van een cent. Shows, talentenjachten, sporttoernooien én een discotheek, het is er allemaal. Tel daar een groot zwembadencomplex bij op je begrijpt dat je tiener zich uitstekend zal vermaken.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!