Camping 't Vlintenholt

Genieten in de natuur: 5x campings in het bos

Martine van Kuler

Het is de ‘Dag van het bos’ en die gelegenheid grijpen wij aan om vijf bosrijke campings in het zonnetje te zetten. Heerlijk kamperen tussen de bomen met het geluid van ritselende bladeren, tsjilpende vogels en misschien zelfs wel burlende herten op de achtergrond. Het kan op deze vijf campings in het bos.

Ardoer Camping De Heldense Bossen in Limburg

Zoals de naam al doet vermoeden ligt deze camping in natuurgebied de Heldense Bossen, een bosgebied in Limburg. Dat maakt de camping een mooie uitvalsbasis voor het maken van wandel- en fietstochten, terwijl kinderen zich kunnen uitleven op de nabijgelegen stuifzandheuvels. Op De Heldense Bossen kun je natuurlijk terecht met je eigen camper, caravan, tent of vouwwagen, maar er zijn ook accommodaties te huren, zoals een Bosgalow of Woodlodge.

Camping De Heldense Bossen
Kinderen zullen zich vermaken op De Heldense Bossen.
Camping De Heldense Bossen
Kinderen zullen zich vermaken op De Heldense Bossen.

Boscamping 't Vlintenholt in Drenthe

Groen, groen en nog eens groen. Deze natuurcamping (foto boven dit artikel) in het Drentse Odoorn ligt verscholen tussen de bossen. De ruime kampeerplaatsen zijn omgeven door bomen en struiken, wat zorgt voor de nodige privacy. Wandelen, fietsen of geocachen of simpelweg ontspannen, je hoeft je niet te vervelen. Kinderen kunnen op dit autovrije kampeerterrein hutten bouwen, dieren en planten zoeken of verstoppertje spelen in de natuur.

Natuurkampeerterrein Het bos roept! in Noord-Holland

Wat ruist er in het struikgewas? Het zijn egels, konijnen, vossen, uilen, buizerds en reeën, de bewoners van het Robbenoordbos waar deze verrassende kampeergelegenheid zich bevindt. Het bos roept! is het hele jaar geopend en reserveren is niet per se nodig, je kunt gewoon komen aanwaaien. Ook zijn er verschillende huuraccommodaties. En heb je na je boswandeling behoefte aan ontspanning? Geniet dan in de hottub. Wil je graag een vuurtje stoken op je kampeerplek? De camping heeft vuurschalen, hout en aanmaakblokjes ter beschikking.

het_bos_roeptNatuurkampeerterrein Het bos roept!
En ook op Het bos roept! kunnen kinderen heerlijk spelen.
het_bos_roeptNatuurkampeerterrein Het bos roept!
En ook op Het bos roept! kunnen kinderen heerlijk spelen.

Kriemelberg Bushcamp in Gelderland

Deze camping hoort zeker op een lijstje met campings in het bos, want op de Kriemelberg in Ermelo op de Veluwe ontdek je de scout in jezelf, zo weten wij uit ervaring. Vanaf de camping loopt je zo het Ermelose bos in. Ook het eeuwenoude Speulderbos en de Leuvenumse bossen liggen vlakbij, evenals de heide en de schaapskooi. Op Kriemelberg Bushcamp zijn verschillende soorten kampeerplaatsen. Van luxe met privé sanitair, tot back to basic. Ook kun je een bungalow, safaritent of trekkershut huren.

RCN Het grote bos
Kamperen onder de bomen op RCN Het grote bos.
RCN Het grote bos
Kamperen onder de bomen op RCN Het grote bos.

RCN Het grote bos in Doorn

Dit vakantiepark ligt in een bosrijke omgeving op de Utrechtse Heuvelrug. Op Het grote bos zelf vind je onder meer een verwarmd openluchtzwembad, een survivalparcours en een natuurvijver. Je kampeermiddel zet je neer op een ruime plek of je huurt een bungalow, stacaravan of safaritent. In de omgeving kun je je naar hartenlust uitleven in de natuur, maar ook als je eens een dorp, stad of museum wilt bezoeken zit je hier goed.

Zijn campings in het bos niet zo aan jou besteed, maar zoek je juist campings bij een stad? Ook die hebben we voor je op een rij gezet.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!