Campingrecepten: 5x snel, simpel en smakelijk

Martine van Kuler

Wat eten we vandaag? Ook op de camping krijgen we deze vraag geregeld. Thuis draaien we natuurlijk in een handomdraai een sterrendiner in elkaar, maar op de camping kiezen we voor snel, simpel en smakelijk. Deze vijf campingrecepten zijn favoriet.

Recepten

Naar de camping nemen wij altijd een simpel tweepits kooktoestelletje mee, maar écht onmisbaar vinden wij een skottelbraai. We hebben zowel de bak- en grillplaat als de paellapan. Onderstaande recepten kun je er prima op bereiden.

Deze campingrecepten zijn favoriet bij de (klein)kinderen

 1. TikTok-omelet
  Zijn naam dankt dit gerecht niet aan de kippetjes die al tokkend hun eieren leggen, maar aan het sociale medium waar Dick William – je kent hem vast uit de Campingtrend liveshows – het recept heeft opgeduikeld. TikTok dus. Je hebt er casinobrood, eieren, ham, kaas, tomaten en een koekenpan of skottelbraai voor nodig. Giet geklutste eieren in de pan, brood erop, laten stollen, omdraaien, tomaten, kaas en ham erop en inpakken als een cadeautje. Nog even in de koekenpan en smullen maar. In deze campingtrend liveshow laat DW stap voor stap zien hoe hij het maakt.
 2. Shakshuka
  Laat je niet afschrikken door de ingewikkelde naam, want dit gerecht is allesbehalve ingewikkeld. Thuis maken we het zelden, maar op de camping is het een van de toppers, want snel klaar én gezond. Je hebt er 3 rode uien, 3 (punt)paprika’s, tomatenblokjes en 4 eieren voor nodig. Kort gezegd: gooi alles in de pan, even laten sudderen totdat de eieren gestold zijn. Lekker met stokbrood.

Campingrecepten voor pasta en hamburger liefhebbbers

 1. Spaghetti aglio e olio
  Geen pastarecept is zo simpel als ‘aglio e olio’ Daarom is het vaste prik op de camping. Je hebt er een bol verse knoflook, rode peper, pecorino en natuurlijk spaghetti en olijfolie voor nodig. In deze Campingtrend liveshow doet Jos voor hoe hij het maakt. Maak er een lekkere salade bij en klaar ben je.
 2. Sliertjes met witte saus
  Vraag mijn zoon naar zijn lievelingseten en hij antwoordt gegarandeerd: ‘sliertjes met witte saus’, waarmee hij bedoelt: tagliatelle met gorgonzola, broccoli en zalm. Omdat het zo’n eenvoudig recept is, eten we het ook op de camping geregeld. Kook de broccoli en giet af. Kook daarna in dezelfde pan (scheelt afwas) de pasta. Smelt in een andere pan de kaas, roer de crème fraîche erdoor, snijd de gerookte zalm in stukjes en voeg samen met de broccoli toe. Beetje peper erbij en klaar is je pastasaus.
 3. Good old hamburger
  Hoe culinair we ook trachten te zijn, de hamburger blijft ook op de campingbarbecue of skottelbraai een favoriet. Je kunt natuurlijk een kant-en-klaar exemplaar kopen in de plaatselijke super, maar je maakt natuurlijk net zo snel zelf een lekkere hamburger van gehakt met een eitje, kruiden en wat sambal. Voor de échte mannen: een flinke lepel sambal én worcestersaus. Grill niet alleen de burger, maar ook het broodje. Lekker met cheddarkaas, uitgebakken bacon, augurk, tomaat en wat Jack Daniels BBQ Sauce.

Hierbij een paar van onze favoriete campingrecepten. Loopt het water je al in de mond? Snappen we. Maar nu zijn we natuurlijk wel benieuwd naar wat jij het liefste eet op de camping. Laat het ons vooral weten!

Een dikke hamburger voor de echte vleeseter!
Een dikke hamburger voor de echte vleeseter!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!