Campingprijzen: kamperen in Zwitserland en Italië is duur

Martine van Kuler

Ga je kamperen in Zwitserland en Italië? Trek dan je portemonnee maar! Het Duitse camping.info heeft de prijzen van 23.000 Europese campings onderzocht en kwam tot de conclusie dat een nachtje op een camping in Zwitserland het duurst is. Voor een overnachting op een camping in Albanië betaal je het minst.

Kampeerplatform

Het kampeerplatform camping.info ging bij het onderzoek uit van een nacht op een camping voor twee personen in het hoogseizoen, inclusief staanplaats, caravan, elektriciteit en toeristenbelasting. Per land kwam het uit op een gemiddelde prijs.

Goedkoop kamperen in Zuidoost-Europa

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar als je gaat kamperen in Zuidoost-Europa dan ben je het goedkoopst uit. In Albanië betaal je het minst: gemiddeld 12,85 euro voor een nachtje op de camping. Daarna volgen Moldavië (14,67 euro), Noord-Macedonië (14,72 euro) en Turkije (14,96 euro).

Heel wat duurder ben je uit in Zwitserland, waar de campings gemiddeld het meeste vragen voor een overnachting voor twee personen in het hoogseizoen. Je moet hier 37,22 euro voor neertellen. Italië (36,95 euro), Kroatië (36,06 euro), Spanje (34,12 euro) en Oostenrijk (31,92 euro) maken de dure top 5 compleet.

Campingprijzen Nederland en Frankrijk in middenmoot

Veel Nederlanders kamperen graag in eigen land, maar hoe zijn de campingprijzen hier? Dat blijkt mee te vallen, concludeert camping.info. In het hoogseizoen betaal je voor een nacht met z’n tweeën op een Nederlandse camping gemiddeld 23,95 euro. Daarmee zijn wij een keurige middenmoter.

Dit geldt ook voor het populaire kampeerland Frankrijk, dat slechts één plekje boven Nederland staat op de lijst. In Frankrijk betaal je 24,54 euro per nacht. Ja, ik fronste ook even mijn wenkbrauwen toen ik dat las. Ik tel in het hoogseizoen toch echt meer neer voor een nachtje op een Franse camping. Maar ja, kinderen, zwembad… het zijn toch de gemiddelde prijzen.

Wil je meer weten over het onderzoek of ben je benieuwd naar de campingprijzen in jouw favoriete vakantieland? Kijk dan op camping.info.

Nu zijn wij benieuwd: hoeveel ben jij bereid te betalen voor een nachtje op een camping? Laat het ons weten in een reactie op onze Facebook-pagina.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!