Campinginspiratie: op deze campings in Spanje vierden wij vakantie

Marije Onderwaater

Ben je ook al aan het kijken naar een vakantiebestemming voor 2022? Wij (het Love2camp-duo Martine en Marije) zijn nog niet heel gericht aan het kijken, maar dat gaat zeker nog wel gebeuren. De komende tijd zetten we enkele campings waar we ooit vakantie vierden op een rijtje. Handig, als campinginspiratie. Dit keer: campings in Spanje.

Camping Globo Rojo in Canet de Mar

Op deze camping hebben wij (Marije en family) zo’n fijne vakantie gehad! Camping Globo Rojo ligt vlakbij het strand, heeft een zwembad (‘groot’ bad, een pierenbadje en een klein zoutwaterbad), een prima restaurant en heel goed sanitair. Wij genoten ook van het terrasje op de camping, waar we vaak ’s avonds nog een drankje dronken. Onze jongens vermaakten zich die vakantie echt opperbest in de speeltuin en in de voetbalkooi. De staanplaatsen waren niet heel groot, maar uiteindelijk konden we er met onze oude vouwwagen prima staan. Het dorp Canet de Mar is wat stil, maar Calella ligt vlakbij en daar valt genoeg te beleven. Ook heel fijn: vanaf de camping loop je zo naar het station en vanaf daar pak je de trein – een rechtstreekse verbinding – naar Barcelona. Binnen een uurtje sta je op de Plaça Catalunya.
Wil je meer weten over Globo Rojo? Lees dan deze review.

Camping Globo Rojo
Camping Globo Rojo

Camping Interpals in Pals

De zoon van Martine wilde het FC Barcelona-stadion Camp Nou eens met eigen ogen zien, dus boekte ze een plekje op camping Interpals in Pals. Een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Barcelona, dat op anderhalf uur rijden ligt. Interpals zelf is een fijne camping met zwembad én aan zee. En dan het sanitair. Uit de review van Martine: “Ik durf stellig te beweren dat ik nog nooit een camping heb gezien waar het sanitair zo dik in orde is.” Op de camping is een restaurant te vinden, maar je kunt ook in een van de restaurantjes aan het strand eten. Eten met je voeten in het zand en kijken naar de ondergaande zon dus. In de review van Martine lees je hoe ze op haar staanplaats zelfs ruimte voor de hangmat had.

Camping Interpals
Camping Interpals.
Camping Interpals
Camping Interpals.

Camping Enmar in Pineda de Mar

Hou je van drukte en vertier? Dan ben je op camping Enmar in Spanje aan het juiste adres. Deze camping ligt op loopafstand van de gezellige boulevard van Pineda de Mar. Enmar ligt dus vlakbij het strand én heeft een groot zwembad. De camping heeft toeristische plaatsen, verhuuraccommodaties, camperplaatsen en een aantal vaste gasten. Op de camping is een winkeltje waar je ‘s ochtends broodjes kunt halen, een bar en een restaurant. Het speeltuintje met voetbalkooi is helemaal achterin de camping te vinden. Best ver als je een plaatsje vooraan hebt. Het sanitair van Enmar was vrij gedateerd toen wij er waren, maar gelukkig wel schoon. Binnen een mum van tijd sta je op het strand en bij de boulevard. Op de boulevard zijn ook allerlei eettentjes te vinden. Wij aten meestal bij Tiaré en ploften daarna met een cocktail in het zand. Check hier hoe snel je op de boulevard staat.

Camping Enmar (zie ook hoofdfoto van dit artikel) is een combinatie van een strand- en een stadscamping en behoorlijk druk, maar wij hebben er een fijne tijd gehad. Ook vanaf hier ben je zo in Barcelona, zoals je in de review kunt lezen.

Strandtentje vlakbij camping Enmar
Strandtentje vlakbij camping Enmar

Camping l’Amfora in Sant-Pere-Pescador

Camping l’Amfora in Sant Pere Pescador ligt direct aan zee in de baai van Rosas. Het was de eerste Spaanse camping waar mijn vriend en ik ooit neerstreken. Daarna zijn we er nog een paar keer met onze kinderen geweest. l’Amfora is een vrij grote camping met staanplaatsen, stacaravans, bungalows en enkele appartementen. De ruime plaatsen liggen over het algemeen in straatjes en zijn van elkaar gescheiden door heggen. Het sanitair op de camping is super. De hele dag door wordt er schoongemaakt waardoor je zelden een vieze douche of smerig toilet treft. Er is een groot zwembad, een restaurant en een speeltuin. Het strand is zo groot dat je er altijd wel een plekje vindt. Ook de omgeving is leuk. Palamós, Figueres, l’Escala , Empuriabrava en Cadaqués zijn enkele aanraders.

Camping l’Amfora heeft een groot zwembad!
Camping l’Amfora heeft een groot zwembad!

Camping Cala Gogo in Playa d’Aro

Het is alweer een tijdje geleden dat we met onze boys op camping Cala Gogo stonden, destijds nog in het naseizoen. Terrassencamping Cala Gogo ligt op een berg met prachtig uitzicht op zee. Ook betekent dit heel wat klimmen. Vanaf de camping gaat er een treintje naar het beneden gelegen privéstrandje. Het strand ligt in een soort baai en is prima, maar niet groot. Naast het strand zit nog een tentje waar je kan eten en drinken. Wij pakten vaak de auto om naar La Fosca te gaan, een strand bij de stad Palamós. Camping Cala Gogo heeft een terras dat uitkijkt over zee, een goed gesorteerd winkeltje, animatie en zwembaden met glijbaan. Toen wij er waren, was het sanitair perfect. Playa d’Aro is een druk, toeristisch plaatsje met een lang zandstrand. Wij zijn vanaf de camping onder meer een dagje naar Girona, Tossa de Mar en Begúr gereden en meerdere keren in Palamós geweest.

Camping Cala Gogo
Camping Cala Gogo

Campings in Spanje

Dit is natuurlijk slechts een hele kleine greep uit het aantal campings in Spanje. Heb jij een favoriete camping in Spanje? Laat het ons weten op Facebook!

Campings in Frankrijk

Natuurlijk vierden we ook vaak vakantie in Frankrijk. In dit artikel zetten we enkele campings in Frankrijk op een rijtje.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…