Campinginspiratie: op deze campings in Italië vierden wij vakantie

Marije Onderwaater

Zoek je nog een vakantiebestemming voor 2022? Wij (het Love2camp-duo Martine en Marije) beginnen er een beetje over na te denken. De komende tijd zetten we enkele campings waar we ooit vakantie vierden op een rijtje. Handig, als campinginspiratie. Dit keer: campings in Italië.

Camping Valle Gaia in Casale Marittimo (Toscane)

Op zoek naar een camping in Toscane stuitte ik in 2016 op camping Valle Gaia. En warempel: op internet leek deze camping alles te hebben wat we wensten. Eenmaal aangeland in Italië, bleek camping Valle Gaia een heerlijke bestemming. Uit mijn review van destijds: “Camping Valle Gaia is in z’n geheel mooi aangelegd. De camping is onderverdeeld in een ‘nieuw’ en een ouder deel.” De zwembaden van Valle Gaia zijn een van de USP’s van de camping. Hier kan je lekker zwemmen, een balletje overgooien, of op een luchtbedje dobberen. Langs het zwembad staan ligstoelen. Naast het zwembad is een klein barretje te vinden, voor drinken, een snack of een eenvoudige lunch. Wij waren helemaal in de gloria met het fijne restaurant. Het terras grenst aan een omheinde speeltuin. Onze boys waren tijdens ons bezoek nog een stuk jonger. Zo konden we ze daar met een gerust hart laten spelen, terwijl wij even een moment samen hadden. Valle Gaia ligt vlakbij het kustplaatsje Cecina Mare. Ook kun je vanaf hier onder meer Livorno, Pisa en Volterra bezoeken. Hier lees je de hele review.

Website camping Valle Gaia

Het zwembad en een van de barretjes van camping Valle Gaia.
Het zwembad en een van de barretjes van camping Valle Gaia.

Camping Orchidea in Feriolo di Baveno (Lago di Maggiore)

Wat hebben we een fijne tijd gehad op deze camping! Van tevoren was ik bang dat onze grote vouwwagen (toen nog een Alpen Kreuzer Super GT) niet op onze vooraf besproken plaats zou passen én dat we te dicht op de buren zouden staan. Campings in Italië hebben nu eenmaal vaak wat kleinere plekken. En ja, hij paste nog maar net op de plek en de andere kampeerders stonden inderdaad dichtbij. Maar dat maakte allemaal niet uit, want als we naar links keken zagen we het prachtige Lago di Maggiore en dat was elke ochtend, middag en avond weer prachtig. Sinds wij er zijn geweest, is er wel het een en ander veranderd. Zo heeft camping Orchidea nu een zwembad. Dat is wat ons betreft een pre, want dat hebben we tijdens ons bezoek wel een beetje gemist. Verder is het heerlijk om in het meer te zwemmen of spelen. Het restaurant heeft goede en betaalbare pizza’s. Vanaf de camping loop je zo naar het kleine dorpje Feriolo di Baveno, waar je nog enkele restaurantjes aan het water vindt. Ook bezochten wij onder meer Stresa en Verbania.

Website camping Orchidea

Camping-Orchidea
Prachtig uitzicht op het Lago Maggiore vanaf camping Orchidea.
Camping-Orchidea
Prachtig uitzicht op het Lago Maggiore vanaf camping Orchidea.

Camping Bella Italia in Peschiera (Gardameer)

Hou je van groot, druk en vertier? Dan ben je op Bella Italia aan het juiste adres. Deze grote camping direct aan het Gardameer heeft veel staanplaatsen en talloze huuraccommodaties. Eten kan in een van de vier restaurants. Wil je een duik nemen? Dat kan in het waterpark of natuurlijk in het meer. De omgeving van Bella Italia is mooi. Zo wandel je vanaf de camping zo langs het meer naar het gezellige Peschiera. Ben je een hardloper? Dan kom je hier ook aan je trekken, want je kunt prima langs het meer hardlopen. En maak je graag een uitstapje? Pak dan de bus naar Verona, een fantastische stad. De bushalte vind je voor de camping. De grootte van Bella Italia moet je wel aanstaan, maar als je daar van houdt, dan zit je hier prima. Wij waren er in het naseizoen en vonden het destijds niet té druk. Hoogzomer zal dat anders zijn.

Website camping Bella Italia

Direct aan het Gardameer (foto: camping Bella Italia)
Direct aan het Gardameer (foto: camping Bella Italia)

Camping Fornella in San Felice Fel Benaco (Gardameer)

Over camping Fornella hadden we al veel goede verhalen gehoord, onder andere van onze Jos. Tijd om de camping zelf eens te bezoeken. En de verhalen bleken te kloppen. Camping Fornella is een fijne plek om vakantie te vieren. De camping ligt direct aan het Gardameer, waar je kunt zwemmen, suppen, snorkelen of op een luchtbedje kunt relaxen. Verder zijn er zwembaden, waar je overigens wel een badmuts op moet. Charmant! Wij hebben ’s avonds meerdere keren gegeten bij het restaurant van de camping. Vanaf het terras heb je hier fantastisch uitzicht op het Gardameer. De winkel op de camping heeft een uitgebreid assortiment, met onder meer verse broodjes. In de omgeving is genoeg te doen. Zo waren wij bijvoorbeeld in Verona (ja, daar krijgen we geen genoeg van), Saló en Desenzano del Garda. Lees hier de hele review.

Website camping Fornella

Ons plekje op camping Fornella.
Ons plekje op camping Fornella.

Campings in Italië

Dit is natuurlijk slechts een hele kleine greep uit het aantal campings in Italië. Heb jij een favoriete camping in Italië? Laat het ons weten op Facebook!

Campings in Frankrijk en Spanje

Natuurlijk vierden we ook vaak vakantie in Frankrijk. In dit artikel zetten we enkele campings in Frankrijk op een rijtje. En in Spanje! Die campings vind je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…