Campinginspiratie: op deze campings in Frankrijk vierden wij vakantie

Marije Onderwaater

Ben je ook al aan het kijken naar een vakantiebestemming voor 2022? Wij (het Love2camp-duo Martine en Marije) zijn nog niet heel gericht aan het kijken, maar dat gaat zeker nog wel gebeuren. De komende tijd zetten we enkele campings waar we ooit vakantie vierden op een rijtje. Handig, als campinginspiratie. Dit keer: campings in Frankrijk.

Camping l’Arche in Anduze (Gard)

Hou je van campings in Frankrijk, direct aan een rivier en met een zwembad? Martine wel en daarom koos ze voor camping de l’Arche in Anduze. “Het grootste pluspunt van camping de l’Arche is wat ons betreft de ligging. De camping ligt namelijk direct aan de rivier Gardon. Vissen, van rotsen springen, zwemmen of lekker dobberen… het kan er allemaal”, schrijft Martine in haar review. Het hele artikel lezen? Dat kan hier.

Camping du Viaduc in Millau (Aveyron)

Op steenworp afstand van het beroemde indrukwekkende viaduct, vind je camping du Viaduc in Millau. Dit is een kindvriendelijke camping met een zwembad en vlakbij een riviertje. Martine bezocht Du Viaduc en was enthousiast. “Wat hebben we genoten daar op die heerlijke camping in Millau. Alles klopte op camping du Viaduc: de plek was prima, de kinderen hadden meteen speelkameraadjes, het sanitair was schoon, de mensen klantvriendelijk en de ligging is zeer gunstig.” De hele review lees je hier.

Website: Camping du Viaduc

Camping du Viaduc
Camping du Viaduc

Camping Le Daxia in Saint-Clair-du-Rhône (Isère)

Reis je naar het zuiden van Frankrijk of naar Spanje en zoek je een fijne overnachtingscamping met zwembad én lekker restaurant? Lees dan zeker even verder, want camping Le Daxia in Saint-Clair-du-Rhône, op 45 kilometer van Lyon, heeft het allemaal. Ik (Marije) stond er al meerdere keren en verbleef er de laatste keer zelfs twee nachten. Uit mijn review: “Camping Le Daxia heeft een prima zwembad waar je even een duik in kunt nemen. Er staan wat ligbedjes omheen en er is zelfs een glijbaan. Kleintjes kunnen zich uitleven in het pierenbadje.” En: “Als ik aan Le Daxia denk, denk ik aan de pizzeria. Die is heel fijn! En dan het mooiste: de pizzeria grenst aan de ruime speeltuin. De kinderen kunnen zich hier heerlijk uitleven.” Hier lees je de hele review.

Website: www.campingledaxia.com

Een goede pizzeria mét speeltuin op Le Daxia.
Een goede pizzeria mét speeltuin op Le Daxia.

Camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence (Bouches-du-Rhône)

Iets meer dan twee jaar geleden stond ik op camping Monplaisir in Saint-Rémy-de-Provence. Voor ons was dit de perfecte uitvalsbasis om een deel van de Provence te ontdekken, waaronder Arles en Avignon. We hebben er een fantastische tijd gehad. Camping Monplaisir is een fijne camping met een zwembad, een restaurant en een speeltuin. Dit schreef ik in mijn review: “Op de foto’s ziet camping Monplaisir er al veelbelovend uit. Niet te groot en mooi onderhouden. Daar blijkt gelukkig helemaal niets aan gelogen.” En: “Al met al is Monplaisir een héél fijne en relaxte camping. Niet alleen met Nederlanders (wel veel), maar ook met andere nationaliteiten waaronder veel Engelsen.” Hier lees je mijn hele review.

Website: Camping Monplaisir

Het restaurant van Monplaisir.
Het restaurant van Monplaisir.

Camping Sandaya La Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur-Mer (Calvados)

De coronazomer van 2020 besloten wij te gebruiken om eindelijk eens naar Normandië en Bretagne te gaan. De vakantie bleek een groot succes! Op camping Sandaya La Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur-Mer (zie hoofdfoto) verbleven we ruim een week. Vanaf hier bezochten we invasiestrand Omaha Beach, het bunkermuseum in Ouistreham en de Amerikaanse begraafplaats. Camping Sandaya La Côte de Nacre ligt aan de rand van het kustplaatsje Saint-Aubin-sur-Mer. Daarover schrijf ik in mijn review: “Dat is een slaperig stadje aan een kleine boulevard. Een beetje saai, maar je kunt er echt wel even lekker op een terrasje zitten of het strand bezoeken.” De camping zelf is groot, met een flink zwembad en een grote speeltuin. La Côte de Nacre is erg kindvriendelijk en onze jongens hadden snel vriendjes gemaakt. Meer over deze camping lees je in deze review.

Website: Camping Sandaya Côte de Nacre

RCN Camping Les Collines de Castellane in La Garde (Alpes-de-Haute-Provence)

RCN Camping Les Collines de Castellane ligt in de Gorges du Verdon in Frankrijk. Het is een kindvriendelijke camping met een mooi zwembad. Martine stond twee weken op deze terrassencamping. De kinderen kunnen hier genieten van het zwembad en van animatie. In de rivier kun je leuk dammetjes bouwen. En de omgeving biedt genoeg vertier. Dit schreef Martine over de camping: “Voor je natje en je droogje hoef je deze camping in de Gorges du Verdon niet af. Er is een prima restaurant met een gezellig terras waar we geregeld hebben aten of een wijntje dronken. Bij de snackbar kun je friet en andere (Nederlandse) snacks afhalen en voor vers stokbrood en andere primaire levensbehoeften is er een campingwinkeltje.” Lees hier haar review.

Website: RCN Camping Les Collines de Castellane

Het riviertje bij RCN Camping Les Collines de Castellane.
Het riviertje bij RCN Camping Les Collines de Castellane.

Camping La Belle Étoile in Melun (Seine-et-Marne)

De kinderen van Martine wilden Parijs zo graag eens zien. Daarom maakten ze op de terugreis vanuit Spanje een stop op camping La Belle Étoile in Melun. Deze camping ligt aan de oevers van de Seine, op een half uurtje van de Franse hoofdstad. Extra fijn: camping La Belle Étoile heeft een (weliswaar rechttoe-rechtaan) zwembad mét overkapping, dus na een lange autorit kun je hier lekker even afkoelen. De camping zelf vond Martine niet heel bijzonder. Maar het ging natuurlijk vooral om Parijs en dat was een succes. “In twintig minuten wandel je naar het station van Melun. Vanaf daar ben je met de trein in een half uur in hartje Parijs. Als volwassene betaal je rond de 18 euro voor een retourtje. Kinderen zijn voor – pak ‘em beet – 11 euro klaar. Daarvoor ga je op en neer naar Melun én kun je bovendien in Parijs onbeperkt reizen met de metro en de bus.” Meer lezen? Check de review.

Website: Camping La Belle Étoile

Camping l’Ecrin Nature in Ambazac (Haute-Vienne)

“Soms beland je toevallig op een camping waar alles lijkt te kloppen. Dat gebeurde ons toen we op de weg van Spanje naar huis terechtkwamen op camping l’Ecrin Nature in Frankrijk”, schrijft Martine over haar verblijf in Ambazac. Camping l’Ecrin Nature is een rustige camping gelegen aan het meer l’Etang de Jonas in een prachtige, heuvelachtige omgeving. Een ideale uitvalbasis voor het maken van wandel- en mountainbiketochten. De camping heeft een klein verwarmd zwembad en een broodjesservice. In het dorpje Ambazac (op 2 kilometer lopen) zijn enkele restaurants te vinden. “Zoek je een doorreiscamping langs de Franse A20, of wil je kamperen in een mooie, rustige omgeving? Denk dan eens aan camping l’Ecrin Nature. Wij betaalden voor een nacht (vier personen en een plek met elektra) nog geen 25 euro”, schrijft Martine in haar artikel. De hele review lees je hier.

Website: Camping L’Ecrin Nature

Fijne doorreiscamping: camping L’Ecrin Nature
Fijne doorreiscamping: camping L’Ecrin Nature

Camping Californie Plage (Hérault)

Camping Club Californie Plage ligt in Zuid-Frankrijk, direct aan de Middellandse Zee. Houden je kids van piraten, of ben je er misschien zelf dol op, dan is deze camping in Vias zeker een aanrader. Het piratenthema is consequent doorgevoerd op deze camping, ook bij het zwembad, waar je een glijbaan, kinderbad, bubbelbad en stroomversnelling vindt. Californie Plage grenst aan een baaitje met een klein strand. Wil je naar een groter strand, dan moet je toch echt even in de auto stappen. Martine schrijft: “Overigens is er niks mis met het baaitje en zeker in het restaurant dat er op uitkijkt is het goed toeven. Onder het genot van een wijntje en een tapasplank heb ik er genoten van het geluid van de golven en de aanblik van de ondergaande zon. Het bezorgde me het ultieme vakantiegevoel.” Hier vind je haar hele review.

Website: Camping Club Californie Plage

Veel piraten op camping Californie Plage.
Veel piraten op camping Californie Plage.

RCN Domaine de la Noguière in Le Muy (Var)

Ben je op zoek naar een middelgrote camping in de Provence mét zwembaden? Dan kun je RCN Domaine de la Noguière zeker overwegen. Voor kinderen is op deze camping vlakbij de Côte d’Azur genoeg te beleven. Speciaal in de zomermaanden is er Nederlandstalige animatie. Er zijn leuke activiteiten zoals de knutselclub, een voetbaltoernooi en een schuimparty. Ook kan je prima eten op de camping, zo ontdekte Martine. “Op Domaine de la Noguière hoef je niet op een houtje te bijten. Croissants, baquettes, pains aux raisins en verschillende soorten granenbrood. Het was iedere ochtend verkrijgbaar. Vaak nog warm ook. Een campingwinkel daarentegen is er niet. Er zijn wat producten bij de receptie verkrijgbaar, maar voor de dagelijkse boodschappen moet je toch echt in de auto stappen. Geen zin om te koken? Dat is geen probleem, want er is een prima restaurant op de camping en ook voor een afhaalsnack kun je er terecht.” Meer over de camping lees je in deze review.

Website: RCN Domaine de la Noguière

Plek op camping Domaine de la Noguière.
Plek op camping Domaine de la Noguière.

Camping de Sologne in Salbris (Loir-et-Cher)

Een prima doorreiscamping, zo noemt Martine camping de Sologne in Salbris, niet ver van de Franse A71. Onderweg naar Spanje verbleef ze met haar gezin op deze camping, waar ze een plekje aan de oever van de visvijver kregen toegewezen. “Zwemmen is in de visvijver verboden, maar gelukkig heeft camping de Sologne een zwembad. Nou ja, zwembadJE. Maar de kids waren allang blij dat ze even konden plonsen en wij konden er heerlijk langs de rand relaxen in de ligstoelen.” Ook leuk: je vindt op deze camping een broodautomaat waar je baguettes en croissants uit kunt halen. Het verblijf is Martine bevallen. “Het zou zomaar kunnen dat we daar nog eens terugkeren.” De hele review lees je hier.

Website: Camping de Sologne

Camping Du Phare in Honfleur (Calvados)

Ga je naar Normandië? Zet dan echt Honfleur op je to visit-lijstje. Op die van mij stond dit schilderachtige havenstadje al een tijd en Honfleur blijkt ook écht het bezoeken waard. Met onze destijds gloednieuwe Fat Freddy stonden wij twee nachten op camping du Phare, die op loopafstand van zowel het dorp als het strand ligt. Camping Du Phare is een langgerekte camping met groene plekken tussen haagjes. De camping is heel basic – maar wel goed onderhouden – en vooral gericht op een kort verblijf. Het sanitair is erg eenvoudig. Er is geen zwembad, speeltuin of winkeltje. Wel komt er ’s ochtends een bakker om brood te verkopen. “Wij vonden het er erg relaxed. De campinggasten zijn heel divers en van allerlei nationaliteiten. Voor twee nachten betaalden we (twee volwassenen en twee kinderen van 7 en 10 jaar) in totaal zo’n 60 euro. Deze camping in Honfleur heeft trouwens ook camperplaatsen.” De hele review (mét video) vind je hier.

Website: Camping du Phare

Wat is Honfleur oogverblindend hè?
Wat is Honfleur oogverblindend hè?

Camping Les Trois Châteaux in Eguisheim (Haut-Rhin)

Wijngaarden, pastelkleurige vakwerkhuizen en overal ooievaars: dat is het dorp Eguisheim in de Franse Elzas in een notendop. Op een paar minuten wandelen van het dorp vind je camping Les Trois Châteaux met uitzicht op de drie kastelen. Dit is een prima uitvalsbasis om de Elzas te ontdekken. De camping is vrij simpel, groen en niet al te strak ingericht. Je vindt er een mini-speeltuin, een tafeltennistafel en enkele picknicktafels. “Eigenlijk vond ik het jammer dat we niet langer in Eguisheim konden blijven. Dit is namelijk de perfecte plek om de Elzas te ontdekken. Zo ligt Colmar maar een kwartier verderop. Ook het wijndorp Riquewihr ligt om de hoek”, schreef ik in mijn review, die je hier helemaal leest.

Website: Camping Les Trois Châteaux

Uitzicht op de drie kastelen op camping Les Trois Châteaux.
Uitzicht op de drie kastelen op camping Les Trois Châteaux.

Camping Yelloh! Village Le P’tit Bois in Saint-Jouan-des-Guérets (Ille-et-Vilaine)

Dit is een perfecte camping om (een deel van) Bretagne te ontdekken. Zelf stond ik er met mijn vriend en zoons in de zomer van 2020. Het beviel zo goed, dat we nog een paar nachten bij boekten. Camping Yelloh! Village Le P’tit Bois heeft een superfijn zwembad, een prima restaurant en een mooie speeltuin. Vlakbij vind je mooie plaatsen als Saint-Malo, Dinard en Dinan. Uit mijn review: “Camping Le P’tit Bois is gemoedelijk en overzichtelijk. Onze jongens hadden al snel vrienden gemaakt en stepten met de andere boys lekker de camping over. Deze camping in Bretagne is dan ook heel kindvriendelijk.” Meer lees je hier.

Website: Yelloh Village Le P’tit Bois

Het zwembad van Le P’
Het zwembad van Le P’

Camping Port’land in Port-en-Bessin-Huppain (Calvados)

Nog meer Normandië en invasiestranden: Martine en haar gezin stonden vorige zomer een paar dagen op camping Port’land in Port-en-Bessin-Huppain. Ook hier zit je dichtbij alles wat met D-day te maken heeft. De camping ligt op 10 minuten lopen van het levendige vissersplaatsje Port-en-Bessin-Huppain. Dit zegt Martine over de camping: “Mijn kroost was meteen enthousiast over het verwarmde zwembad mét glijbanen. Camping Port’land heeft ook een overdekt zwembad, dus er kon hoe dan ook gezwommen worden. Ook de speeltuin met springkussens kon de goedkeuring wegdragen.” Meer lees je in haar review.

Website: Camping Port’land

Camping Port’Land ligt vlak bij zee, in Port-en-Bessin-Huppain
Camping Port’Land ligt vlak bij zee, in Port-en-Bessin-Huppain

Domaine de la Ville Huchet in Saint-Malo (Ille-et-Vilaine)

Vorig jaar reisde Martine vanuit Normandië door naar Bretagne, waar ze de caravan neerzette op camping Domaine de la Ville Huchet in Saint-Malo. De camping ligt op het landgoed van een kasteeltje. Er is een leuk buitenzwembad met verschillende glijbanen. Binnen vind je een bad met bubbelbaden, een stroomversnellinkje en een apart peutergedeelte. Kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin (met trampoline en springkussen) en de voetbalkooi. Martine zegt: “Dit gedeelte van Bretagne heeft leuke dorpen en steden en een prachtige kustlijn. Wil je hier op een camping staan zonder al te veel poespas, maar met een relaxte sfeer, dan is Domaine de la Ville Huchet wat mij betreft een aanrader.” Lees hier meer.

Website: Camping Domaine de la Ville Huchet

Domaine de la Ville Huchet
Domaine de la Ville Huchet

Yelloh! Village La Plage in Penmarc’h (Finistère)

Surfers, suppers en zeilers, opgelet! Zoek je een campings in Frankrijk aan het strand? Dan is Yelloh! Village La Plage in Bretagne misschien wel iets voor jou. Martine kampeerde er afgelopen zomer tijdens haar Normandië/Bretagne-trip. Ook hier glijbanen, een speeltuin en… de zee! “Vanaf de camping loop je zo de duinen in en het mooie zandstrand op. Bij eb is het een breed strand en kun je leuk beachballen, zonnebaden en visjes en andere beestjes vangen tussen de rotsen”, vertelt Martine. Meer over de camping lees je in deze review.

Website: Yelloh! Village La Plage

Campings in Frankrijk

Natuurlijk hebben we in onze kampeercarrière nog veel meer campings in Frankrijk bezocht. Dit is slechts een greep uit de campings die we op onze website hebben staan. Binnenkort meer over campings in andere landen.

En wat vind jij fijne campings in Frankrijk? Laat het ons weten op Facebook!

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…