De Achterste Hoef Nina en Dirk

Campingeigenaar vertelt: Nina van De Achterste Hoef in Bladel

Marije Onderwaater

Het is de droom van velen: een eigen camping. Maar hoe is het daadwerkelijk om een camping te runnen? In onze serie ‘Campingeigenaar vertelt…’ deze keer Nina Garvelink van recreatiepark De Achterste Hoef in het Brabantse Bladel.

Nina (25) ging drie jaar geleden in het familiebedrijf werken: recreatiepark De Achterste Hoef in Bladel. Inmiddels runt ze de boel samen met haar oom Dirk (met wie ze op de foto hierboven staat), broertjes, zusje en een hoop fijne collega’s. Campingtrend wil daar meer van weten en stelde Nina enkele vragen.

De Achterste Hoef Campingeigenaar Vertelt
De Achterste Hoef Campingeigenaar Vertelt

Familiebedrijf sinds 1961

Vertel eens iets over het ontstaan van De Achterste Hoef?
“De camping is in 1961 opgericht door mijn opa. Hij begon met 7,5 hectare grond in de bossen van Bladel. Door iedere keer een klein stukjes bos om te hakken ontstond er weer een nieuwe kampeerplek, en zo geschiedde… In 1997 droeg opa het bedrijf over aan mijn vader en mijn oom. Op iedere afdeling binnen het bedrijf was er wel een familielid te vinden. Zo zijn wij, als derde generatie, er ook ingerold. Van helpen in de afwas, naar broodjes bakken in de winkel. Na mijn studie heb ik een paar jaar bij ander bedrijf gewerkt en sinds zo’n drie jaar ben ik toch weer terug op het vertrouwde plekje, in het familiebedrijf. Dat is tot nu toe een van de beste beslissingen die ik ooit heb gemaakt. Ik heb een enorme passie voor mijn werk én voor de natuur, koffie en lekker eten.”

Waar bestaan je dagelijkse bezigheden uit?
“Die zijn ontzettend divers. Van even bijspringen achter de bar, stroomstoringen verhelpen en offertes voor feesten en partijen schrijven tot het analyseren van statistieken en het uitwerken van meerjarenplannen.”

De Achterste Hoef camping
De Achterste Hoef camping

Altijd weer een feestje

Wat vind je het leukste aan campingeigenaar zijn?
“Never a dull moment. Iedere dag, zelfs ieder moment van de dag, kan zomaar ineens anders zijn. Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven. Samen met ons team weten we er altijd weer een feestje van te maken.”

En wat is het minst leuk?
“Wanneer gasten zich niet aan onze regels houden.”

Safaritent Achterste Hoef
Safaritent Achterste Hoef

24/7 aanwezig

Woon je op de camping?
“Ja, vanuit mijn woonkamer loop ik direct de receptie in. Het is de plek waar ik geboren en getogen ben, dus alles voelt als thuis. De gezelligheid in de zomermaanden en de rust en ruimte in de wintermaanden is voor mij de perfecte combinatie. Daarnaast vind ik het belangrijk om 7 dagen in de week, 24 uur per dag aanwezig te kunnen zijn.”

Recreatieplas Achterste Hoef
Recreatieplas Achterste Hoef

Bijzondere vragen op De Achterste Hoef

Welke vraag stellen campinggasten jullie het meeste?
“Wat is het mooiste plekje van de camping?”

En wat is de gekste vraag die jullie ooit is gesteld?
“Er komen wekelijks wel bijzondere vragen voorbij, maar laatst vroeg iemand: “Het regent. Mag ik mijn geld terug?” Helaas hebben we weinig invloed op het weer.”

Safaritent recreatiepark Achterste Hoef
Safaritent recreatiepark Achterste Hoef

Tips van Nina

Heb je tips voor mensen die een camping willen beginnen?
“Doen! Gebruik je boerenverstand en ga ervoor. Je collega’s, de sfeer en de zomerse temperaturen zorgen ervoor dat het niet als werken voelt. Kamperen is in mijn ogen de ultieme manier om samen te komen met je familie, partner en/of vrienden. Lekker de natuur in, genieten van het buitenleven, een hapje eten, hopen op slechte wifi zodat iedereen zijn telefoon aan de kant legt en verder vooral niet te veel moeten. Echt even tijd voor elkaar. Er is niets mooier dan dat stukje beleving mee te kunnen geven aan je gasten en ze op die manier een onvergetelijke tijd te bezorgen.”

Waar gaan je zelf naartoe op vakantie?
“Afgelopen jaar hebben we ons eerste campertje gekocht. Als we klaar zijn met opknappen gaan we deze eerst maar eens in Nederland uittesten.”

Meer weten over De Achterste Hoef? Check de site via onderstaande button.
En ben je benieuwd naar de ervaringen van andere campingeigenaren? Je vindt ze hier.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…