Oetdoor

Campingeigenaar vertelt…: Manon van camping Oetdoor in de Achterhoek

Martine van Kuler

Het is de droom van velen: een eigen camping. Maar hoe is het daadwerkelijk om een camping te runnen? In onze serie ‘Campingeigenaar vertelt…’ deze keer Manon van Oetdoor, een Scandinavische camping in de Achterhoek.

Manon (31) begon in 2021 met Oetdoor, een Scandinavische camping in de Achterhoek. Ze kwam een jaar eerder op het idee toen ze vanwege corona niet meer met haar reisorganisatie op avontuur kon. Daar wilden we meer van weten!

Manon Oetdoor
Meet Manon: de happy founder van Oetdoor.
Manon Oetdoor
Meet Manon: de happy founder van Oetdoor.

'Het begon als een geintje'

Wat voor soort camping is Oetdoor?
Het een Scandinavische camping in de Achterhoek met unieke overnachtingsmogelijkheden, zoals De Waard tipi’s, Bell-tenten, een blokhut en de dubbeldekker van La Karavana. Ook is het een evenementenlocatie voor bijvoorbeeld buitenvergaderingen, bedrijfsevenementen en retraites.

Hoe is Oetdoor ontstaan?
Het begon als een geintje, in de zomer van 2020 met vrienden bij een kampvuur. De locatie in Nederland die ik had gehuurd voor mijn reisorganisatie kon vanwege corona niet volledig gebruikt worden. Toen dacht ik: hoe leuk is het om mijn vrienden uit te nodigen voor een micro-avontuur. Koken op open vuur, een biertje en gitaarmuziek tot in de late uurtjes. Iets volledig uit hun comfort zone, maar laagdrempelig doordat het een kort avontuur was. Toen begon het voor mij echt te kriebelen en vorm te krijgen. Het dagenlang achter een laptop, annuleren, omboeken en vervolgens weer annuleren was klaar voor mij. Ik wil d’r Oet!

Van idee naar camping is nogal een stap?!
Het concept lag in november 2020 klaar en toen was het zoeken naar een geschikte locatie. In februari 2021 ben ik gestart op een gehuurde locatie in Lochem. De ideale plek om te kijken of het concept aanslaat en of ik mijn passie hierin kwijt kan. En dat bleek zo te zijn. Ik had wel een idee over de ideale plek voor Oetdoor, dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken en de eigenaar van die camping een mail gestuurd. Nog diezelfde week kreeg ik een reactie dat ik van hem de kans kreeg het over te kopen. Een droom kwam uit!

wintercamp Oetdoor
Camping Outdoor.
wintercamp Oetdoor
Camping Outdoor.

'Oetdoor is een stukje Scandinavië in de Achterhoek'

Wat maakt Oetdoor bijzonder?
Het is laagdrempelig en terug naar de basis. We geloven niet in slecht weer, maar in een slechte voorbereiding. Bij ons geldt net als in Scandinavië het allemansrecht. We bieden gratis faciliteiten aan zoals het lenen van vuurschalen, driepoten, kampvuurpannen, kano’s, sups, kajaks en fietsen. Er ligt een groot meer tegenover de camping, net een stukje Scandinavië, maar dan in de Achterhoek.

Wat voor gasten verwelkom je over het algemeen?
Gasten die al van avontuur houden, maar ook gasten die het graag eens voor een paar dagen willen ervaren.

Waar bestaan je dagelijkse werkzaamheden uit?
Dat is letterlijk alles; offertes maken, mailtjes beantwoorden, boekhouding, marketing, grasmaaien, verven, bouwen, riool ontstoppen etc. etc.

Oetdoor
Oetdoor
Oetdoor
Oetdoor

'Wintercamp is voor bikkels'

Je organiseert ook Wintercamp. Kun je daar wat meer over vertellen?
Wintercamp is voor de bikkels, een geweldig leuke doelgroep. We toveren onze camping tot een winterwonderland, met kampvuurtjes, een winterterras en heel heel veel gezellige lampjes. We organiseren leuke activiteiten zoals een winterontbijt, kampvuurbioscoop, aanschuifavonden met stoof van het kampvuur, winterknutselen met de kids etc. Overdag kun je lekker actief zijn in de buitenlucht met bijvoorbeeld onze kano’s en mountainbikes en ’s avonds ontspan je bij het kampvuurtje of in de hottub en sauna.

Tot slot, wat is het leukste aan campingeigenaar zijn?
Dat je zelf helemaal een droomplekje kan creëren en je eigen keuzes mag maken.

Wil je meer weten over Oetdoor? Klik dan op onderstaande button. Ben je benieuwd naar de ervaringen van andere campingeigenaren? Je vindt ze hier

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!