HollandMenCamp

Campingeigenaar vertelt: Peter en Wim van gaycamping HollandMenCamp

Martine van Kuler

Soms lees je op Campingtrend hoe het is om een camping te runnen. Op de dag dat Pride Amsterdam van start gaat, geven we in 'Campingeigenaar vertelt...' het woord aan Peter en Wim van gaycamping HollandMenCamp in het Noord-Hollandse Loosdrecht.

Een gaycamping? Hoe kwamen jullie op het idee?

Wij – Peter van de Rijdt en Wim Steman – zijn al meer dan 25 jaar samen. Peter was voorheen fruitteler en Wim zat in de marketing en verkoop. Het idee van een gaycamping komt niet van onszelf. Wij waren zeer geïnspireerd door een gaycamping in Groningen. Toen we in 1999 een kwekerij kochten wilden we al een camping beginnen, maar we moesten eerst de kwekerij op orde krijgen. In 2015 konden we het ons permitteren om op een stuk kwekerij de camping te beginnen.

HollandMenCamp
De entree van HollandMenCamp in Loosdrecht.
HollandMenCamp
De entree van HollandMenCamp in Loosdrecht.

Merken jullie dat er behoefte is aan een gaycamping?

Er is zeker behoefte, maar veel potentiële gasten weten nog niet dat zoiets bestaat. Die zijn het nu aan het ontdekken.

 

Wat is het verschil met een reguliere camping?

Het verschil in doelgroep: gays hebben deels een andere belangstelling dan heteromannen, met als typisch voorbeeld: songfestival versus voetbal. Verder gaan de gasten hier veel meer gezellig met elkaar om. Dat helpen wij ook, onder andere met ‘koffiepauze’. Om ca. 10.00 uur zitten wij aan de biertafel met koffie en meestal schuift de hele camping daarbij aan. Dan leren de mensen elkaar kennen en wordt het gezellig. Ook ’s avonds zitten de gasten meestal bij elkaar aan de biertafel. Daardoor is het hier ook voor single mannen leuk, want je bent niet eenzaam en alleen, maar altijd omringd door vrienden en bekenden.

Waarom kozen jullie voor een camping waar gasten ook naakt kunnen kamperen?

Onze doelgroep wil dat zo. Naakt is optioneel, ca 75% is bloot bij mooi weer.

Zijn er vooroordelen over jullie camping?

Er zijn mensen die spannende fantasieën hebben bij onze camping. Een deel daarvan vindt dat bijzonder leuk. Een ander deel vindt dat helemaal niets. Maar die spannende ideeën kloppen niet. Het is net als een gewone camping, waarbij mensen ontspannen recreëren en publieke seks niet is toegestaan.

 

HollandMenCamp
Bij mooi weer gaan bij de meesten de kleren uit.
HollandMenCamp
Bij mooi weer gaan bij de meesten de kleren uit.

Wonen jullie op de camping? En hoe zien de dagelijkse werkzaamheden eruit?

Wij wonen naast de camping. Dat is heel handig, want zo kunnen we heel snel bij de gasten zijn. Ook de administratie ligt in de werkkamer en dat is op maar 10 meter van de camping. Thuis is privé. Daar komen geen gasten. Wij komen ook niet in de tent of caravan van de gasten.

Gastvrijheid bieden kost de meeste tijd, maar is ook heel leuk. Mensen ontvangen, koffiepauze met de gasten, ’s avonds bijpraten met de gasten. Het schoonmaken valt naar verhouding wel mee.

Wat vinden jullie het leukste aan campingeigenaar zijn van HollandMenCamp en wat zijn de nadelen?

Al die gezellige momenten met al die verschillende mensen. Het is het fijnste als we zien dat de gasten het onderling ook heel gezellig hebben. Het minst leuk zijn gasten die hebben geboekt, die dan niet komen en ook niet meer reageren op een vriendelijke e-mail van ons.

 

HollandMenCamp
De biertafel is een centrale ontmoetingsplek.
HollandMenCamp
De biertafel is een centrale ontmoetingsplek.

Is het extra druk op jullie camping rondom de Gay Pride?

Ja, dat weekend is HollandMenCamp helemaal volgeboekt.

Wil je meer weten over HollandMenCamp in Loosdrecht, klik dan op onderstaande button. Een andere campingeigenaar aan het woord? Lees dan het verhaal van Egbert van camping Ommerland.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!