Camping van het Jaar 2012

Luc Schaepkens

De ANWB heeft woensdagavond tijdens het jaarlijkse Camping Gala zes campings uitgeroepen tot Camping van het Jaar 2012. Twee Nederlandse campings vielen daarbij in de prijzen: Campingpark De Bongerd in Tuitjenhorn en camping De Paal in Bergeijk. De onderscheidingen zijn toegekend op basis van voordrachten door lezers van het ANWB-magazine Kampeer- & Caravan Kampioen, gebruikers van de ANWB-campinggidsen én op basis van beoordelingen door kampeer- specialisten binnen de ANWB.

Winnaars

Camping van het Jaar 2012 zijn geworden:

Mooist gelegen aan een rivier

  • Camping Le Paradis St. Léon-sur-Vézère, Dordogne, Frankrijk

Mooiste Huuraccommodatie

  • Union Lido Vacance Cavallino-Treporti, Veneto, Italië

Mooiste Charmecamping

  • Camping Seiser Alm, Fié allo Sciliar/Völs am Schlern (Trentino/Alto-Adige), Italië

Mooiste voor gezinnen met kinderen

  • Campingpark De Bongerd, Tuitjenhorn, Noord-Holland, Nederland

Innovatie award

Winnaar van de ANWB/KCK Innovatie Award 2012 is Ca’ Pasquali Village, Cavallino Treporti in Italië. De jury was erg onder de indruk van het nieuwe sanitairgebouw, dat volgens de jury geldt ‘als lichtend voorbeeld voor kwaliteit, comfort en design’. ‘Het gebouw is een statement voor het besef dat de kampeerder goed sanitair zeer belangrijk vindt bij de keuze voor een camping’, aldus het jury-oordeel.

Eurotopcamping

Tijdens het ANWB Camping Gala 2012 werd ook de nummer één bekend gemaakt van de Eurotopcampings: ANWB-erkende kampeerparadijzen uit de ‘Champions League’ van de kampeerbranche. De uitslag van deze verkiezing is gebaseerd op een uitgebreid kwaliteitsonderzoek door ANWB-campinginspecteurs en gastenenquêtes.

Klassering

Camping De Paal (Bergeijk/Nederland) eindigde daarbij op de eerste plaats. De tweede plaats is voor Camping De Kleine Wolf (Stegeren / Nederland) en de derde plaats Jesolo International (Lido di Jesolo,Italië)

Campinggidsen

De winnaars zijn ook terug te vinden in de nieuwe ANWB Campinggidsen die vanaf donderdag 12 januari 2012 in de winkels liggen en in het februari-nummer van Kampeer- & Caravan Kampioen dat op donderdag 26 januari verschijnt.zijn voorgedragen door lezers van de Kampeer- & Caravan Kampioen en gebruikers van de ANWB-campinggidsen én op basis van een beoordeling van kampeerspecialisten binnen de ANWB.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur