Camping Sandaya La Côte de Nacre in Frankrijk: ontdek de kust van Normandië

Marije Onderwaater

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke camping in Frankrijk en wil je niet te lang in de auto zitten? Kijk dan eens naar camping Sandaya La Côte de Nacre in Saint-Aubin-sur-Mer (Normandië). Een prima uitvalsbasis om de invasiestranden te bezoeken.

Camping bij invasiestranden Frankrijk

Normandië stond al een tijdje op ons lijstje. De jongens (toen nog net 7 en 10 jaar) zijn inmiddels oud genoeg om te begrijpen wat zich hier in de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Camping La Côte de Nacre ligt aan zee en vlakbij de invasiestranden.

Bij aankomst moeten we even slikken. We komen van een stadscamping en daarbij vergeleken lijkt camping La Côte de Nacre zo’n grote georganiseerde camping met alleen maar gezinnen. Gelukkig blijkt het allemaal heel erg mee te vallen. Wat minder meevalt, is de plek die we krijgen toegewezen. Krap, en donker en weinig privacy (in hoeverre je dat op de camping überhaupt hebt…). Daar worden we niet blij van. Gelukkig is de receptionist bereid om mee te denken. Ze heeft toch nog wel een plek voor ons en wat voor eentje! Een gigantische groene plek met veel zon. Oh ja, wél tegenover de miniclub en de speeltuin. Volgens haar is dat voor sommige mensen een no go vanwege geluidsoverlast, maar wij zijn in de gloria. Opzetten die handel!

Chillen op deze grote campingplek.
Chillen op deze grote campingplek.

La Côte de Nacre: kindvriendelijke camping in Frankrijk

In eerste instantie wilden we drie nachten blijven staan, maar de camping beviel zo goed, dat het uiteindelijk een week werd. Als je me nu vraagt wat er precies zo fijn was, weet ik het niet precies.
Oké, ik probeer het toch:

 • De speeltuin is groot, met tafeltennistafels (elke avond speelden we een paar potjes) en een voetbalkooi.
 • Het zwembad is mooi. Er zijn meerdere baden en glijbanen. Ook stonden er genoeg bedjes omheen. Let wel op: heren (en ook jongens) moeten een strakke zwembroek dragen in het zwembad. Die moesten wij dus even scoren bij de supermarché haha.
 • Het is een superleuke camping voor kinderen. En dat is ook de reden dat we bleven. De jongens hadden namelijk al heel snel vrienden gemaakt en waren daar de hele tijd mee op pad.
 • Aardige medewerkers bij de receptie, die bereid zijn mee te denken en veel over de omgeving weten.
 • Het bomenklimparcours voor kinderen is geweldig (en gratis!).
 • La Côte de Nacre is een heel groene camping met veel bomen en planten.
 • Je loopt binnen tien minuten naar zee.
 • In de omgeving is genoeg te doen.

We hebben het heel fijn gehad op camping La Côte de Nacre. Toch waren er ook wel wat minpunten.

 • Het sanitair (dames en heren gemengd) vond ik niet heel fantastisch. Het was best wel gedateerd en schoon… redelijk. Nu moet ik erbij zeggen dat wij gebruik maakten van het gebouw op het midden van de camping. Er was er nog eentje, dat er een stuk moderner uit zag.
 • Het terras en restaurant (waar we niet zijn geweest) zag er niet zo aantrekkelijk uit, al kan ik dat niet goed beoordelen omdat ik er niet echt heb gezeten.
 • Op sommige delen van de camping zou ik zelf niet willen staan, maar dat is echt persoonlijk.

Al met al is Sandaya La Côte de Nacre echt een prima camping! We hebben het erg naar onze zin gehad en de boys helemaal. Het is echt een kindvriendelijke camping. Op onze plek hadden we alle ruimte voor onze Fat Freddy. Voor twee volwassenen en twee kinderen betaalden we 71 euro per nacht.

Sandaya La Côte de Nacre.
Sandaya La Côte de Nacre.

Zien en doen in Normandië

Camping Sandaya La Côte de Nacre ligt aan de rand van het kustplaatsje Saint-Aubin-sur-Mer. Dat is een slaperig stadje aan een kleine boulevard. De getijden zijn hier sterk, dus de zee is de ene keer heel dichtbij en de andere keer ver weg. Saint-Aubin-sur-Mer is dus een beetje saai, maar je kunt er echt wel even lekker op een terrasje zitten of het strand bezoeken. Vanaf de camping ga ik een paar keer hardlopen over de boulevard en dat is echt super.

La Côte de Nacre is een perfecte camping om de invasiestranden te bezoeken. Wij kiezen voor Omaha Beach. Verder gaan we naar het bunkermuseum in Ouistreham en de Amerikaanse begraafplaats. In de omgeving is nog veel meer te doen. De stad Caen schijnt ook zeker een bezoek waard te zijn.

De boulevard van Saint-Aubin-sur-Mer.
De boulevard van Saint-Aubin-sur-Mer.
Dit indrukwekkende monument vind je op het invasiestrand Omaha Beach, waar zo’n tweeduizend militairen sneuvelden.
Dit indrukwekkende monument vind je op het invasiestrand Omaha Beach, waar zo’n tweeduizend militairen sneuvelden.

Informatie over de camping

Camping Sandaya Côte de Nacre
Adres: 17 rue du Général Moulton
14750 Saint-Aubin-sur-Mer
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: ca. 653 km
Geopend: april-september
Aantal plaatsen: 354 huuraccommodaties en 132 kampeerplaatsen
Website: Camping Sandaya Côte de Nacre

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…