Camping San Nicolo, aan de rand van het Italiaanse Bardolino

Luc Schaepkens

Het Gardameer is – ook voor ons– nostalgie. Het verveelt nooit en we komen er dan ook graag. Zo bezochten we camping San Nicolo, aan de rand van Bardolino. Je staat er heerlijk aan het water.

Camping San Nicolo, schuiven naar vrije plekjes

Camping San Nicolo in Italië kennen we eigenlijk al jaren alleen ‘van zien’. We stonden namelijk vaak op camping La Rocca of camping Continental. Loop je dan via de boulevard naar Bardolino, dan ligt San Nicolo net voor het stadje aan het meer. Ook nu kijken we eerst nog even bij La Rocca. Daar hebben ze één plekje voor één nacht. Waarschijnlijk komt er morgen iets anders vrij. We lopen over de camping, bekijken het plekje en voelen dat de klik ontbreekt. Tijd voor eens iets anders en dat blijkt achteraf een aangename verrassing. Camping San Nicolo staat – net als veel campings aan het Gardameer – helemaal vol. Maar er is net een plekje vrijgekomen en daar kunnen we voor twee nachten staan. Daarna komt er vast wel een ander plekje vrij. Bij het zien van de mooie plek – want ruim en met zicht op het meer – is het beklonken. We hebben gewoon geluk gehad. Tijdens ons verblijf staan bijna voortdurend twee tot drie campers voor de slagboom te wachten op een plek.

Campng San Nicolo, Bardolino.
Campng San Nicolo, Bardolino.

Camping aan een meer

Het Gardameer zal bij veel kampeerders bekend zijn. Veel campings aan dit meer hebben ook een zwembad. San Nicolo heeft dat niet. Wel kun je in het meer zwemmen. Verder kun je er varen, met je eigen of een gehuurde boot. Of je neemt de grote boot die bij bijna elk dorp aanlegt en laat je daarmee naar de overkant brengen. Ook kun je over de lange en drukke boulevard wandelen. Van dorpje naar dorpje of naar het dichtstbijzijnde marktje. Want er is elke dag wel ergens een markt langs het meer. ’s Middags lopen we vanaf de camping Bardolino in en voelen ons weer thuis. De winkeltjes en de terrasjes; we houden er gewoon van. Onthaasten met een Aperol Spritz, een cola Zero en een bakje chips en olijven.

Terug op de camping genieten we van het uitzicht. Onze plek heeft schaduw. De plekken zijn over het algemeen vrij ruim. Het sanitair is iets ouder, maar wel groot en schoon. Er is een bar/pizzeria waar je ook broodjes kunt halen. We halen er die avond pizza’s af om bij de bus te eten en die smaken prima. Voor de boodschappen zoeken we zo’n overvol Italiaans supermarktje op. Toch leuker dan de Lidl, die overigens ook in de buurt ligt. Na twee nachten blijkt dat we kunnen verhuizen van plek 62 naar plek 26. Deze plek is de komende drie nachten vrij. We staan prima op camping San Nicolo, dus dat doen we.

Bardolino
Bardolino

Wat is er te doen?

Aan het Gardameer hoef je je geen dag te vervelen. Zo nemen we de boot naar de overkant van het meer, waar markt is. We gaan uit eten bij onze favoriete restaurants Catullo en La Porte in Bardolino. We genieten van onze Eiskaffee op het terras. Er is elke dag markt. Er gaat een kabelbaan de bergen in. In de buurt zijn allerlei leuke dorpjes. En ook Verona met zijn opera is niet ver weg. De dagen vliegen voorbij. Voor een plek aan het water betaal je (prijzen 2020 in het hoogseizoen) 24 euro per nacht. Per persoon nog eens 10 euro. Voor een kind is dat 4 euro. Honden zijn welkom en betalen 3,50 per nacht. Reserveren kan alleen bij een verblijf van minimaal een week. De plekken aan het meer zijn hier iets duurder. Maar elke avond de zon in het water zien zakken, is dat gewoon waard. Camping San Nicolo is ons uitstekend bevallen en we komen hier zeker terug.

Informatie over de camping

Camping San Nicolo
Adres: Via Dante Alighieri, 43
37011 Bardolino (VR)
Land: Italië
Afstand vanaf Utrecht: ca 1149 km
Geopend: 21 maart tot 31 december
Aantal plaatsen: 140
Website: Camping San Nicolo

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur