Camping Park Umag

Camping Park Umag in Kroatië populairste camping op PiNCAMP

Martine van Kuler

PiNCAMP, het campingportaal van het Duitse ADAC, publiceert ieder jaar een lijst met de honderd populairste campings onder gebruikers van de site. Italiaanse en Kroatische campings doen het opnieuw goed bij Duitse kampeerders. Camping Park Umag is de nieuwe aanvoerder op de ranglijst van populairste campings.

Uit het onderzoek van PiNCAMP, het campingportaal van ADAC – de Duitse ANWB –, kwam naar voren dat Duitse kampeerders dit jaar weer reisden zoals voor de coronapandemie. Dit is goed nieuws voor Italië en Kroatië, want campings uit deze landen domineren dit jaar de Europese ranglijst. De Duitse campings daarentegen moeten plaatsen inleveren. De winnaar van vorig jaar, Camping- und Ferienpark Wulfener Hals, blijft de meest gewilde Duitse camping en staat nu op de derde plaats in de internationale toplijst.

 

Camping Park Umag nieuwe lijstaanvoerder

De populairste camping onder PiNCAMP-gebruikers is dit jaar Camping Park Umag. De camping uit Kroatië schiet omhoog van de 34ste naar de eerste plek. Ook de tweede camping op de lijst maakt een snelle stijging door: het Italiaanse Villaggio Turistico Internazionale gaat van 68 naar nummer 2.

Dit zijn de 10 populairste campings onder PiNCAMP-gebruikers in Europa 2022:
1. Camping Park Umag (Kroatië)
2. Villaggio Turistico Internazionale (Italië)
3. Camping- und Ferienpark Wulfener Hals (Duitsland)
4. Zaton Holiday Resort (Kroatië)
5. Centro Vacanze Pra’ delle Torri (Italië)
6. Camping Bijela Uvala (Kroatië)
7. Südsee-Camp (Duitsland)
8. Aminess Maravea Camping Resort (Kroatië)
9. Camping Marina di Venezia (Italië)
10. Camping Omišalj (Kroatië)

De eerste Nederlandse camping in de top 100 zien we pas terug op plaats 69: Ardoer Camping & Beachresort Julianahoeve in Zeeland.

Eerder dit jaar onderzocht PiNCAMP in welke Europese landen kampeerders het meeste waar voor hun geld krijgen. Meer over dat onderzoek lees je in dit artikel. En via onderstaande button kom je op de website van PiNCAMP.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!