Camping Parc des Maurettes, Villeneuve Loubet (F)

Luc Schaepkens

Plekken met verschillende maten en niet rechttoe rechtaan. Vanaf de receptie gaat alles berg op. Muurtjes, veel bomen, hoogteverschil en mooi sanitair. Het doet allemaal gezellig en netjes aan op Parc des Maurettes.

Bus- en treinstation op loopafstand

Er zijn 108 plaatsen en de camping is geopend van 10-1 tot en met 15-11. Oftewel amper gesloten. Loop de camping af, steek de weg over en via de weg naar beneden loop je zo tegen het treinstation aan. Daar zijn ook de bushaltes. Dat aan weerszijden bedrijven liggen maakt het misschien niet tot de mooiste route, maar lekker kort is het wel. Je kunt er de trein of de bus nemen naar o.a. Cannes (16 km), Nice (12 km) of Monaco (44 km). De bus doet er langer over, maar je stapt dan wel uit in het centrum. Bij aankomst krijg je, naast een plattegrond van camping en omgeving, van beiden de dienstregeling. Supermarkt, bakker, restaurants en strand zijn allemaal op loopafstand. Volgens de folder 800 meter.

Menton aanrader

Wij eten de eerste avond in het haventje. Zeg maar naar beneden en dan links. Achter de grote flatgebouwen in de vorm van een schip. En okee, het was iets meer dan 800 meter. Maar halverwege het gebouw kun je eronder door. Zo kom je in het haventje. En dan heb je heel veel keus, het ene eethuisje naast het andere restaurantje. Wij kiezen voor Taj Mahal, Indisch, en laten het ons prima smaken. De volgende dag nemen we de trein naar Menton. Dat is de laatste Franse halte voor Ventimiglia in Italië. Je krijgt hier makkelijk een dag om. Leuke winkels, restaurantjes, een basiliek, terrasjes. Helemaal leuk. We zijn ingeburgerd inmiddels, de lunch bestaat uit mosselen.

Pablo Picasso

De volgende dag nemen we de bus naar Antibes. Daar brengen we een bezoek aan het Pablo Picasso Museum. Vanaf het station wandel je door de halve stad. Ook hier veel terrasjes en veel te doen. Omdat we gisteren ook al de hele dag gelopen hebben zijn we aan het eind van de dag het lopen beu. We bestellen bij het museum lekker decadent een taxi terug naar de camping. We hebben een flauw vermoeden dat we nog wel eens terug zullen komen naar Parc des Maurettes.
Voor nu zit het er helaas weer op. De terugweg is vanaf de camping 1169 kilometer. Op een platte band na (nooit leuk) verlopen die prima. Volgende week de laatste camping voor dit jaar.
www.parcdesmaurettes.com

Email : info@parcdesmaurettes.com

Camping Parc des Maurettes

730, avenue du docteur Lefèbvre – BP 79
06271 Villeneuve Loubet – France

Coordonnées GPS

Latitude (N): 43.63099 ou 43°37’51.2’’
Longitude (E): 7.12982 ou 7°07’47.4’’

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur