Familiecamping op de Veluwe: Camping de Mussenkamp

Martine van Kuler

Het kampeerseizoen is al lang en breed begonnen, maar onze caravan stond half mei nog altijd op stal. Daar moest verandering in komen, dus gingen we een weekendje kamperen op Camping De Mussenkamp. Deze gemoedelijke familiecamping ligt in Heerde op de Veluwe.

Onze TEC-caravan is inmiddels 22 jaar oud, al is hem dat niet aan te zien. De voortent daarentegen was na al die jaren toch echt aan vervanging toe. En dus kwam er een nieuw exemplaar. Deze Nova 300 van Polaris Outdoor (hier lees je trouwens hoe hij bevalt) wilden we natuurlijk wel een keer opzetten voordat we er deze zomer mee de wijde wereld intrekken. Daarom togen we naar Camping De Mussenkamp.

Zwemvijver de mussenkamp
Zwemvijver de mussenkamp

Familiecamping op de Veluwe met beesten en een zwemvijver

We hadden dus een duidelijk doel voor ogen toen we naar de camping vertrokken, namelijk de nieuwe voortent uittesten. Maar omdat we met de kinderen (10 en 12 jaar) gingen en het een zonnig weekend was, was het fijn dat De Mussenkamp meer te bieden heeft dan alleen een ruime plek. Een zwemvijver bijvoorbeeld. Deze is leuk aangelegd, met een klein strandje, een klimboom en een steiger. Mijn dochter twijfelde even toen ze er futen met jonkies rond zag zwemmen (“Denk je dat hier nog meer beesten zitten?”), maar uiteindelijk nam ze een plons. Haar broer had toen al lang en breed een bommetje vanaf de steiger gemaakt. Ze vonden het water nog wat fris en hielden het snel voor gezien, maar ik kan me voorstellen dat er in de zomer heel wat kindjes in rond spartelen.

Camping De Mussenkamp ligt achter een boerderij. In de stal staan nog wat koeien en paarden. Het is ook mogelijk een eigen paard mee te nemen. De camping ligt naast een bos met ruiterpaden, dus ideaal voor paardenliefhebbers.

Zwemvijver de Mussenkamp
Zwemvijver de Mussenkamp

Schoon, schoner, schoonst

En dan heb ik het over het sanitair van Camping De Mussenkamp. De toiletten en de douches waren werkelijk spik en span. Zo fijn! Het sanitairgebouw is ruim opgezet en ook de douches hebben een flink formaat. Je kunt makkelijk met z’n tweeën in een hokje (handig als je met je kind doucht), er zijn voldoende haakjes om je kleding en handdoek op te hangen en een tussenscherm voorkomt dat alles nat wordt. Voor warm water moet je een douchekaart aanschaffen. Dit leek me behoorlijk onhandig, maar het bleek een kwestie van wennen. Op onze kaart stond drie euro, dat was ruim voldoende voor een weekend met vier personen.

sanitair mussenkamp
sanitair mussenkamp
keuken mussenkamp
keuken mussenkamp
bibliotheek mussenkamp
bibliotheek mussenkamp

Lezen en koken op Camping De Mussenkamp

Wie niet wil koken op een kampeertoestelletje kan terecht in de gemeenschappelijke keuken. Ik heb er een kijkje genomen en ook deze was weer hartstikke schoon. In de keuken staat niet alleen een gasstel, maar ook een magnetron en een koelkast, pannen, borden en bestek. Campinggasten kunnen hier gratis gebruik van maken. Na het koken kun je de maaltijd meenemen naar je kampeerplek, maar je kunt ook aan een van de picknicktafels op de overdekte veranda gaan zitten.

En heb je na het eten (of op een andere moment natuurlijk) zin in een goed boek? Kijk dan eens in de goed gevulde bibliotheek.

Zien en doen in de omgeving van deze familiecamping op de Veluwe

Op de Veluwe kun je heerlijk fietsen en wandelen. Camping De Mussenkamp is daar de ideale uitvalsbasis voor. Is het een warme dag en wil je zwemmen, dan kan dat prima op het Heerderstrand op zo’n tien minuten fietsen. Verder zijn de Hanzesteden Zwolle, Kampen en Deventer goed bereikbaar. Iets kleiner is het nabij gelegen Epe. Wij hebben hier gezellig gegeten bij Grand Café Cornelis. Tip!

Al met al hebben we een fijn weekend gehad op Camping De Mussenkamp. Dus zoek je een gemoedelijke camping op de Veluwe, dan is deze zeker de moeite waard. Toch niet helemaal wat je zoekt? Lees dan onze reviews van andere campings in binnen- en buitenland.

Meer weten over Camping De Mussenkamp? Klik dan op onderstaande button.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!