Camping Municipal Macon (F)

Luc Schaepkens

We laten de Cote d’Azur achter ons en geven “thuis” in als adres. Onze Tom Tom geeft aan dat dat 1169 kilometer zijn. We hebben vakantie, dus we rijden het niet in één keer is het plan.

Lekke band…

En dat zouden we ook niet gered hebben. Na zo’n 500 kilometer voel ik dat de bus achter een beetje slingert. Ik kijk in de spiegel en zie dat de achterband half leeg is. En dat natuurlijk net op het moment dat we een vrachtwagen inhalen. We gaan er langs, naar rechts en vervolgens de vluchtstrook op waar ik het gas loslaat. Alarmlichten aan en uitbollen tot aan de afrit van een parkeerplaats die toevallig net op de juiste plek ligt. Op de parkeerplaats ruik ik de band en zie de blauwe kleur. Langzaam leeggelopen en daardoor veel te warm geworden. Kan gebeuren. Wat fijn dat we niet op de smalle vluchtstrook staan. Lang verhaal kort: als je de bandenspanning controleert voordat je op pad gaat is het niet slim als je je reservewiel vergeet. Meer wil ik er eigenlijk ook niet over kwijt…. We worden prima geholpen door de pechdienst, die het reservewiel op de juiste druk pompt en hem er ook onder legt. We kunnen onze rit weer vervolgen.

Macon

We stoppen niet veel later op de Municipal Macon. Uit het Acsi-boek en de laatste stop op deze reis. Zeer ruime plaatsen en ook een heel groot toiletgebouw. Verder zien we er niet veel van. We gaan lekker eten in het restaurant en bestellen bij de belachelijk vrolijke dame van de bediening een cocktail als toetje. Dat maakt haar nog vrolijker. Na het eten kruipen we in de bus onder het dekbed met een boek. De temperatuur is hier een stuk lager merken we. De volgende dag gooien we tegenover de camping de tank vol. We denken nog heel even aan de platte band die nu op de plek van het reservewiel hangt. Maar laat ons ook eens boffen. Na een stop in Luxemburg, geen drank geen sigaretten, komen we veilig thuis. Gelukkig hebben we de foto’s nog. We betaalden 23 euro op deze camping.
www.macon.fr
CAMPING MUNICIPAL**** DE MÂCON
1, rue des grandes Varennes 71000, SANCÉ
Tél. (33) 03 85 38 16 22
Fax. (33) 03 85 39 39 18
Mail :  camping@ville-macon.fr

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur