Moselcamping_Alf

Op ontdekkingstocht door het Moezeldal vanaf Moselcamping Alf

Martine van Kuler

Vorig jaar publiceerden we een aantal artikelen over de Duitse Moezelstreek en sindsdien wil ik eigenlijk maar één ding: daar kamperen. Het lange hemelvaartweekend bleek daarvoor ideaal, net als Moselcamping Alf trouwens.

De vele burchten en kastelen, het pittoreske Beilstein, de Geierlay hangbrug en natuurlijk de wijnkelders. In de Duitse Moezelstreek is genoeg te beleven. Vier dagen zijn wellicht wat kort voor een bezoek, maar onder het motto ‘iets is beter dan niets’ reden we op Hemelvaartsdag tóch naar Moselcamping Alf.

Moselcamping Alf in het hart van de Moezel

In de Moezelstreek barst het van de campings en camperplaatsen. Eerder lichtten we er al een aantal uit in dit artikel. Moselcamping Alf is van dezelfde eigenaren als de hierin genoemde Mosel Campingplatz Rissbach in Traben-Trarbach. Het dorpje Alf is centraal gelegen tussen verschillende toeristische trekpleisters. Perfect dus voor een korte kampeertrip waar je zoveel mogelijk uit wilt halen. Al is Alf ook een prima plek voor een langer verblijf.

Moselcamping Alf telt ongeveer honderd staanplaatsen. Er is keuze uit Basic, Comfort, Premium of tentenveld Natur. Wij stonden op een Comfort-plek en die is ruim (ca. 100 m2) en heeft een eigen stroom- en wateraansluiting. Verder zijn er nog wat huuraccommodaties, zoals safaritenten, chalets en wijnvaten. We hoeven je vast niet te vertellen wat onze favoriet is.

Moselcamping_Alf
Prima plekje voor onze buscamper.
Moselcamping_Alf
Prima plekje voor onze buscamper.
Moselcamping_Alf
Sanitairgebouw.
Moselcamping_Alf
Sanitairgebouw.
Moselcamping_Alf
Strandje.
Moselcamping_Alf
Strandje.

Spetteren en spatteren

Moselcamping Alf ligt niet aan de Moezel, maar wel aan de beek Alfbach (die dan weer uitkomt in de Moezel). Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen, stenen zoeken en vissen. Nou ja, niet alleen kinderen natuurlijk. De camping heeft bovendien een eigen strandje. Een zwembad is er (nog) niet.

Het sanitairgebouw op de camping is prima in orde. Schoon en verzorgd. Per douchebeurt heb je vijf minuten warm water. Wil je even je crèmespoeling laten intrekken of je benen scheren, dan kun je op de pauzeknop drukken. Heb je aan die vijf minuten warm water niet genoeg, dan moet je drie minuten wachten tot de volgende vijf minuten ingaan. Ik vind het een prima systeem. Vijf minuten is voor mij voldoende en het zorgt voor een snelle doorloop. Je hoeft dus nooit lang te wachten op een vrije douchecabine.

moezel
Het is een prachtige wandeling van en naar de Geierlay hangbrug.
moezel
Het is een prachtige wandeling van en naar de Geierlay hangbrug.

Schnitzels, burgers en verse broodjes

Schnitzels. Toen mijn zoon hoorde dat we naar Duitsland zouden gaan, verheugde hij zich er meteen op. Gelukkig hoefden we de camping niet af om hem blij te maken. In het campingrestaurant serveerden ze namelijk heerlijke schnitzels. Al werd de keuze enigszins bemoeilijkt door de burgers die er ook smakelijk uitzagen. Toch werden het de schnitzels en die bleken heerlijk. De lokale wijn smaakte er trouwens prima bij en het softijsje toe was riant.

Die avond konden we geen pap meer zeggen, maar de volgende ochtend kon er best weer wat in. Gelukkig hadden we dag ervoor broodjes besteld. Deze waren heerlijk knapperig. Kortom, op Moselcamping Alf hoef je geen honger te lijden.

geierlay
Geierlay hangbrug.
geierlay
Geierlay hangbrug.
Moselcamping_Alf
Liever iets huren? Hier kun je slapen in een wijnvat.
Moselcamping_Alf
Liever iets huren? Hier kun je slapen in een wijnvat.

Zien en doen in de omgeving van Moselcamping Alf

We schreven al dit artikel over leuke uitstapjes die je kunt maken in de Moezelstreek. Wij liepen over de Geierlay hangbrug, bezochten Beilstein en Cochem en wandelden vanaf de camping naar Burg Arras. Het is even een klim, maar eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving (zie de foto boven dit artikel). Neem wel contant geld mee als je de burcht wilt bezoeken of er wat wilt drinken, want je kunt er niet pinnen.

Informatie overMoselcamping Alf

Adres: Am Mühlenteich 37, 56859 Alf
Land: Duitsland
Afstand vanaf Utrecht: 370 kilometer
Geopend: 31 maart - 31 december
Moselcamping Alf kaart

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!