Camping Mare Vara

Luc Schaepkens

De camping bevindt zich in het Zuidwesten van Hongarije in het oostelijke Mecsek gebergte op ongeveer 1480 km van Utrecht, en op 35 km van de stad Pécs in de provincie Baranya. De plaats waar de camping is gelegen biedt voor iedereen mogelijkheden om een onvergetelijke tijd te hebben.

De camping heeft geen gemarkeerde staanplaatsen

Bij Camping Máré Vára staan Hongaarse gastvrijheid en Nederlandse service op de eerste plaats. Samen met een Nederlands, Duits en Hongaars sprekend team, zullen zij er alles aan doen om uw welverdiende vakantie tot een succes te maken!
Tegen betaalbare campingtarieven, ook de kosten van levensonderhoud, boodschappen en uitgaan zullen u aangenaam verrassen.

Er zijn drie tourcaravans met voortent te huur als zo ook een bungalowtent, Pyramidetent en een Karstentent. Tegenover de receptie cq büfé met terras is een kinderspeelplaats met grote trampoline. Het gemeentelijk zwembad tegenover de camping is gratis toegankelijk voor campinggasten. Op de camping ligt een klein zwembad.

Omgeving

Magyaregregy ligt in een dal in het prachtige groene Mecsek gebergte door buitenlanders nog nauwelijks ontdekt. Magyaregregy is een dorpje met ca 1000 inwoners, met één van de mooiste liggingen in het Mecsek gebergte. Vanaf de camping kunt u uren door het bos wandelen over uitgezette wandelpoutes. Op 30 km ligt de historische studentenstad Pécs, Pécs is een charmante stad met diverse bezienswaardigheden uit de Romeinse en Turkse tijd, waar men ook gezellig kan winkelen en uitgaan of een museum bezoeken. De oude binnenstad van Pécs heeft een mediterrane sfeer, met talrijke terrasjes en leuke winkeltjes. Een bezoek aan het moderne winkelcentrum Arkád mag niet worden overgeslagen. Iedere zondagochtend is er een grote vlooienmarkt. In de directe omgeving bevindt zich een manege en er zijn wandel en fietsroutes direct aan de camping. Op een paar kilometer liggen diverse vismeertjes.

Op loopafstand ligt de “Máré Vár” een overblijfsel van een oude burcht, waar de camping zijn naam aan te danken heeft.

Vanaf de camping zijn ook zeker het bezoeken waard:

  • De meren van Orfü met zijn zwemparadijs
  • De thermaalbadencomplexen van Harkány, Gunaras en Komló-Sikonda
  • Het sculpturenpark in Villány, de burchten van Pécsvárad, Siklós en Szigetvár.
  • De oude moskeeën in Palkonya, Szitgetvár, Pécs en Siklós.
  • De openluchtmusea Szenna en Sellye.
  • Door het Gemenc Nationale Park rijdt een toeristentreintje.
  • Abaliget met druipsteengrotten en een vleermuismuseum of het stro & eiermuseum in Zengövarkony

Camping Mare Vara

Vávölgy utca 2
7332 Magyaregregy
Email: info@camping-marevara.com
Web: www.camping-marevara.com
gps: 46°14’1″ N 018°18’30” E

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur