Camping L’Ecrin Nature: camping langs de Franse A20

Martine van Kuler

Soms beland je toevallig op een camping waar alles lijkt te kloppen. Dat gebeurde ons toen we op de weg van Spanje naar huis terechtkwamen op Camping L’Ecrin Nature in Frankrijk.

Camping langs de A20 in Frankrijk

Rust en natuur. Houd je hier niet van, stop dan maar met lezen. Camping L’Ecrin Nature in Ambazac is namelijk een rustige camping gelegen aan het meer l’Etang de Jonas in een prachtige, heuvelachtige omgeving. Een ideale uitvalbasis voor het maken van wandel- en mountainbiketochten.

Dat zat er voor ons niet in, aangezien wij op doorreis waren en maar één nachtje zouden blijven. Desondanks was de ontvangst op deze camping langs de A20 heel leuk. De eigenaar was vriendelijk, geïnteresseerd en behulpzaam.

L’Ecrin Nature is een kleine camping. Er zijn 47 plekken, waarvan 41 met elektra. Ze zijn allemaal afgebakend door middel van heggetjes. Verder staan verspreid over het terrein wat huuraccommodaties, zoals stacaravans en cottages.

Meld je bij de receptie van L’Ecrin Nature en je bent verzekerd van een hartelijke ontvangst.
Meld je bij de receptie van L’Ecrin Nature en je bent verzekerd van een hartelijke ontvangst.

Camping langs de A20 met een verwarmd zwembad

Camping L’Ecrin Nature in Frankrijk heeft een verwarmd zwembad. Groot is het niet, maar de kids vonden het heerlijk even te plonsen. Zwemshorts zijn verboden, maar de campingeigenaar kneep een oogje dicht toen zoonlief zijn strakke zwembroek niet kon vinden. Zoals ik hierboven al schrijf, vond ik de eigenaren sowieso sympathiek. De sfeer op de camping was dan ook heel ontspannen.

Camping L’Ecrin Nature heeft een verwarmd zwembad.
Camping L’Ecrin Nature heeft een verwarmd zwembad.

Vers brood op je kampeerplek

Een winkeltje of restaurant is er niet. Wel is er de mogelijkheid broodjes te bestellen voor de volgende ochtend. Deze worden rond een uur of acht op je plek afgeleverd. Wat een luxe!

Voor het avondeten zijn we uitgeweken naar Ambazac. Het dorpje ligt op ongeveer twee kilometer van de camping. Wij besloten te gaan lopen. Op de heenweg wandelden we langs de weg (eng!), maar op de terugweg hadden we een mooie route langs het meer gevonden. In dorp zijn een paar restaurantjes. Wij belandden bij de pizzeria, waar zowel het eten als de wijn prima smaakten.

Zoek je een doorreiscamping langs de Franse A20, of wil je kamperen in een mooie, rustige omgeving? Denk dan eens aan Camping L’Ecrin Nature. Wij betaalden voor een nacht (vier personen en een plek met elektra) nog geen 25 euro.

Informatie over de camping

Camping L’Ecrin Nature
Adres: Etang de Jonas
F – 87240 Ambazac
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: ca. 846 km
Geopend: april-september
Aantal plaatsen: 47
Website: Camping L’Ecrin Nature

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!