Apostolis op zijn kampeervlot.

Camping Le marche

Luc Schaepkens

ItalieMini Camping Le marche bestaat uit 8 plekken, waarvan er 2 gereserveerd zijn voor ingerichte huur tenten.

Camping le Marche

De eigenaren hebben gekozen voor een kleinschalige mini camping zodat de gasten rust, gezelligheid, ontspanning, ruimte, uitzicht, gastvrijheid etc. meer dan voldoende kunnen vinden.

Camping le Marche is een prachtige ruime vakantiecamping, gelegen in het hart van Le Marche, Italië, aangekondigd als het nieuwe Toscane om zijn ongerepte schoonheid. De camping is gelegen aan een stille landweg 1km van de het heuveldorp Gualdo, met zijn imposante watertoren, oude kerken en kronkelende straatjes, waar een gevoel van lang vervlogen tijden nog steeds de overhand heeft.

De camping biedt een prachtig uitzicht op het omliggende landschap, de historische stad San Ginesio en het majestueuze Sibillini gebergte. Op een heldere dag, is het mogelijk om de Monte Conero aan de kust te zien.

De camping ligt op een uitgestrekt terrein, waar zich een grote tuin met zwembad en privé bossen bevinden, waar herten en wilde zwijnen rond zwerven.

U vindt er ook een privé kapel gewijd aan de heilige Madonna.

Tijdens de zomer vinden er een verscheidenheid aan lokale “sagras” (festivals) plaats, met elke stad zijn eigen lekkernijen. Vaak zijn er spelletjes, muziek en dans, die zorgen voor een zeer aangenaam, en, inderdaad, goedkoop avondje uit. Le Marche heeft historische, artistieke en muzikale banden en er zijn tal van bezienswaardigheden op minder dan een uur rijden.

Sarnano (10 min.) is onze meest dichtstbijzijnde stad, een citadel, die bewaard is gebleven met een historisch centrum. Hier bevindt zich de Spa van San Giacomo met haar therapeutische bronwater en beauty farm. Donderdag is er markt, met een verscheidenheid aan kleding, schoenen, huishoudelijke artikelen en levensmiddelen.

Macerata (30 minuten) is de hoofdstad van de provincie en heeft een werkelijk prachtige openlucht opera, 1 van de twee in heel Italië, de andere ligt in Verona. Het zomer operaseizoen van concerten is een ervaring om niet te missen.

Camping le Marche ligt super centraal voor een ieder die het echte Italië wil ontdekken. Zowel de stranden, diversen meren, het Sibillini gebergte, de schilderachtige dorpjes in overvloed, de universiteiten, de steden, de wandel routes, de mountain bike route’s etc. zijn door de perfecte ligging uitstekend te bereiken.

Naast de mini camping staat “Villa Ti Amo” waar drie appartementen en twee B&B Kamers aanwezig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur