Camping le Bois de la Justice

Fijne doorgangscamping in Frankrijk: camping le Bois de la Justice

Marije Onderwaater

Op het Franse platteland doemt opeens een bomenrij op. De navigatie geeft tegelijkertijd aan dat we er bijna zijn. En dat betekent dat we onze laatste bestemming van deze vakantie hebben bereikt: camping le Bois de la Justice in Monnerville. Het blijkt een fijne overnachtingscamping in Frankrijk.

Camping le Bois de la Justice is de laatste stop voor we naar Nederland gaan. De camping ligt tussen Parijs en Orléans op iets minder dan 550 kilometer van Utrecht en dat is voor ons een perfecte afstand voor een overnachtingscamping op weg naar huis. Na een paar dagen op camping La Citadelle in Loches te hebben gekampeerd en een ruime week op camping Idéal in Saint-Georges-de-Didonne, zetten we nog één keer onze tent op.

Lekker zwemmen

De dame van de receptie is ontzettend vriendelijk, evenals de man die ik een dag eerder mail voor een reservering (die overigens niet echt nodig bleek). We krijgen een plekje aangewezen tegenover de camperplaatsen. Onze plek is aan de achterkant afgeschermd met hoge bomen en biedt voldoende ruimte voor onze Campooz Fat Freddy, waarvan we alleen het slaapgedeelte opzetten. Alles staat snel en dat betekent dat we een rondje over de camping kunnen maken. Natuurlijk met handdoeken bij ons, want camping le Bois de la Justice heeft een zwembad! En dat is precies waar we deze doorgangscamping op uit hebben gezocht; want hoe heerlijk is het om na een dagje in de auto een duik te nemen? Het zwembad is weliswaar klein en rechttoe-rechtaan, maar prima om even af te koelen. Eromheen staan ligbedjes.

Camping le Bois de la Justice zwembad
Het zwembad
Camping le Bois de la Justice zwembad
Het zwembad
Camperplaatsen le Bois de la Justice
De camperplaatsen met elektra
Camperplaatsen le Bois de la Justice
De camperplaatsen met elektra
Le Bois de la Justice sanitair
Het sanitairgebouw
Le Bois de la Justice sanitair
Het sanitairgebouw

Voorzieningen camping le Bois de la Justice

De voorzieningen op camping le Bois de la Justice zijn vrij basic. Vanaf onze staanplaats moeten we best een eindje wandelen naar het sanitairgebouw. Eenmaal daar is het de eerste keer even zoeken waar alles zit, om vervolgens tot de ontdekking te komen dat alles er schoon uitziet. Fijn! Naast het sanitairgebouw ligt een groot veld met een petanquebaan en een eenvoudige speeltuin die op het moment van ons bezoek aan onderhoud toe is. En dan het eten: bij de receptie bestellen we direct bij aankomst brood voor de volgende ochtend. Dat komt van een bakker in het dorp en we moeten contant betalen. De volgende ochtend blijkt dit brood overigens het lekkerste dat we deze vakantie op de camping hebben gegeten. Voor het avondeten hebben we deze laatste dag niets geregeld. Terwijl dat eigenlijk niets voor mij is. Liever heb ik altijd iets bij me, zodat we eventueel ergens iets kunnen eten of iets halen, maar dat we altijd op ons eigen voorraadje kunnen terugvallen. In dit geval heb ik daar niet op gelet en zijn we afhankelijk van de snackkar op het terrein, waar we al over hadden gelezen. Geen probleem, ware het niet dat je ook hier alleen cash kunt betalen. En laten we dat nu bijna niet meer hebben… Uiteindelijk schrapen we met veel moeite onze laatste munten bij elkaar en genieten die avond van een frituurmaaltijd voor de tent.

Camping le Bois de la Justice snack
De snackkar van de camping
Camping le Bois de la Justice snack
De snackkar van de camping

Sterren kijken

Zoals ik al eerder schreef, ligt camping le Bois de la Justice midden op het platteland. Dat betekent dat het er ‘s nachts aardedonker is en dat geeft ons de gelegenheid voor een van onze favoriete dingen op de camping: sterren kijken. Onze zoons kijken eerst nog even mee, maar wanneer zij in bed liggen, gooien mijn vriend en ik opnieuw de leuning van onze stoelen achterover en turen nog een tijd naar de hemel. Het is zo prachtig en we zien meerdere vallende sterren. Die nacht slapen we heerlijk, natuurlijk met het panoramadak van onze Fat Freddy geopend, zodat we ook in bed de sterren zien. Ook horen we in de nacht nog allerlei dierengeluiden. Het is een rustige en fijne laatste vakantienacht.

Sterren kijken
De eerste sterren verschijnen aan de hemel
Sterren kijken
De eerste sterren verschijnen aan de hemel

Hoe is het ons bevallen?

Camping le Bois de la Justice is geen camping voor echte luxepaardjes. Alles is vrij basic, maar schoon en netjes. Ook zijn er wel wat vaste staanplaatsen. Toch onthouden wij deze plek als overnachtingscamping van of naar het zuiden. Le Bois de la Justice heeft namelijk verder echt alles wat we nodig hebben: sanitair, broodjes in de ochtend, een eetmogelijkheid en een zwembad. En de bomen op de camping, veel dennenbomen en loofbomen, zijn echt heel mooi. Tel daar de rustige ligging bij op en je hebt een goede plek te pakken. Overigens kan je hier ook prima meerdere nachten verblijven, bijvoorbeeld voor een bezoek aan Parijs, dat op 50 kilometer rijden ligt. Voor vier personen betaalden wij 39 euro voor één nacht.

Receptie le Bois de la Justice
Hier kom je de camping op, achter de slagboom zie je nog de weilanden.
Receptie le Bois de la Justice
Hier kom je de camping op, achter de slagboom zie je nog de weilanden.

Informatie overCamping le Bois de la Justice

Adres: Chemin de Mennessard, 91930 Monnerville
Land: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: 542 kilometer
Geopend: februari - november
Website: www.campingleboisdelajustice.com/camping-le-bois-de-la-justicenl.ws
Monnerville

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…