Camping Lärchenhof, Lermoos Oostenrijk

Luc Schaepkens

We gaan drie weken op pad en verheugen ons op een rondje langs een aantal meren in Italië. We gaan ook de zee nog even zien. Onze omgebouwde bestelbus zal zonder mokken meer dan 3000 vakantiekilometers bijschrijven. Eerste stop is camping Lärchenhof in Lermoos, Oostenrijk.

Lärchenhof: goed eten en berggeiten

We waren er al een keer eerder. De camping ligt op een afstand die voor ons op één dag goed te rijden is. Hij ligt ook zo’n beetje naast de Fernpass die we op de heen- en terugweg nemen. Voor het echte vakantiegevoel zeg maar. De camping ligt achter een tankstation, tevens receptie en dus ruime openingstijden. We mogen zelf een plekje uitzoeken. Een geluidsscherm als afscheiding van de weg aan de ene kant, berg op de treinrails aan de andere kant. Er komt dus af en toe een trein voorbij. Toch slapen we er steeds prima en is er amper tot geen geen geluidsoverlast. Het sanitair is ruim en schoon. Naast de camping ligt een prima restaurant in het gelijknamige hotel.

’s Morgens worden we weer wakker met het geklingel van de klokken die de berggeiten om hun nek hebben. Er komt een hele kudde al grazend voorbij over de berg. Net als de vorige keer. We vinden het een prettige passantencamping, prima voor een nachtje en lekker dicht langs de route. Inclusief het een en ander (wtf is nou weer Nachtgebür?) betalen we € 22,20.
Hotel Lärchenhof
Familie Schonger
Gries 16
Lermoos, 6631 Österreich
Tel. +43 56732197
info@laerchenhof-lermoos.at
www.laerchenhof-lermoos.at

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Luc Schaepkens

Redacteur