Camping La Vallée Verte

Camping La Vallée Verte direct aan de rivier

Martine van Kuler

Dammetjes bouwen, visjes vangen, van rotsen springen of gewoon lekker dobberen. Het kan allemaal als je kampeert op Camping La Vallée Verte in het Franse La Roque-sur-Cèze. De camping is namelijk ideaal gelegen aan een rivier. Afgelopen zomer bivakkeerden we er tien dagen. Hoe dat is bevallen lees je in deze review.

Ik houd van de zee en van Italië, maar mijn kinderen vinden rivieren heerlijk en ik ben getrouwd met een francofiel. Het is dus niet verwonderlijk dat wij vaak gaan kamperen op een Franse camping aan een rivier. Heb ik dan helemaal niets te vertellen? Jawel! Als het even kan wil ik niet twee keer (of nog vaker) naar dezelfde plek. Er is immers nog zoveel moois te ontdekken. Inmiddels hebben we al heel wat Franse campings aan een rivier bezocht – zoals Camping du Viaduc en Camping de l’Arche – dus de zoektocht wordt ieder jaar een beetje moeilijker. Gelukkig tipte een vriendin Camping La Vallée Verte. Zij was zo enthousiast, dat ik geen moment aarzelde en een plek (mét privésanitair) reserveerde.

Camping La Vallée Verte kampeerplaats
Aan ruimte geen gebrek op deze kampeerplek.
Camping La Vallée Verte kampeerplaats
Aan ruimte geen gebrek op deze kampeerplek.

Grote kampeerplaats met privésanitair

Aangezien ik vrij laat was met reserveren was er alleen nog een GrandConfort-plek met privésanitair beschikbaar. Prima, ik ben immers niet vies van een beetje luxe. Eenmaal aangekomen op Camping La Vallée Verte begreep ik waarom juist deze XL-plaatsen een eigen sanitairunit hebben. Ze liggen namelijk op het bovenste terras en de weg naar het dichtstbijzijnde toiletgebouw is tamelijk steil. Als je voor ieder toiletbezoek zo moet dalen en weer klimmen, dan kom je echt met turbodijen thuis.

Als je een GrandConfort-plek boekt verwacht je een ruime kampeerplaats. Daarin werden we zeker niet teleurgesteld. We konden er onze caravan met Polaris Outdoor-voortent en luifel makkelijk kwijt. En dan was er ook nog plaats genoeg voor de hangmat, het wasrek en de stoelen.

Wij hadden de eerste plek in een straatje van zes. Naast ons stond een SaniLodge: zes mini badkamertjes met douche, toilet en wastafel, allemaal afzonderlijk af te sluiten. Aan de buitenkant zijn nog eens twee afwasbakken gemaakt. Ik vond het ideaal! Stiekem ben ik zelfs bang dat ik vanaf nu altijd privésanitair wil. Een schoon toilet, niet wachten op de douche en geen gesleep met shampoo en tandpasta, ik zou er best aan kunnen wennen.

Camping La Vallée Verte
De SaniLodge met daarnaast onze kampeerplaats.
Camping La Vallée Verte
De SaniLodge met daarnaast onze kampeerplaats.

Camping La Vallée Verte: goed voor de kuiten

Camping La Vallée Verte is een terrassencamping. Het voordeel is dat je op de bovenste plaatsen een fijn uitzicht hebt. Het nadeel is weer dat het soms flink klimmen en dalen is. De receptie, het zwembad, de speeltuin, de kidsclub en het restaurant zijn allemaal onderaan de camping. Als wij van daaruit naar onze plek klommen waren we wel een minuut of tien bezig. Voor ons geen probleem, maar er waren kampeerders die er duidelijk meer moeite mee hadden.

De directe ligging aan de rivier de Cèze is het grote pluspunt van La Vallée Verte. Je kunt hier heerlijk zwemmen, dammetjes bouwen of gewoon lekker dobberen en je laten meevoeren door de lichte stroomversnelling. Ook leuk is het om – al dan niet door de rivier – stroomopwaarts te lopen. Je komt dan uit bij de Cascades du Sautadet. Vlak voor deze watervallen kun je heerlijk van de rotsen springen, iets wat mijn kids super leuk vonden.

Camping La Vallée Verte
De rivier is goed voor uren zwemplezier.
Camping La Vallée Verte
De rivier is goed voor uren zwemplezier.

Klein zwembad, druk terras en prima restaurant

Zwem je liever niet in de rivier, dan kun je verkoeling zoeken in het zwembad. Wij hebben er geen gebruik van gemaakt, simpelweg omdat de rivier een grotere aantrekkingskracht uitoefende. Het zwembad lijkt me voor het hoogseizoen wat klein, maar de glijbaan maakt veel goed. Ligbedden staan niet direct rond het zwembad, maar in een soort zandbak ernaast. Of het praktisch is weet ik niet, maar het ziet er in ieder geval leuk uit.

De inwendige mens komt niets te kort op Camping La Vallée Verte. Het brood – vooraf te bestellen via een app – was prima. Patat en pizza’s kun je afhalen of op het terras nuttigen. Liever een portie bitterballen? Geen probleem! Het restaurant zelf had een prima kaart en de kwaliteit was in orde. Ik vind het een pre dat het terras waar je wat kunt drinken of snacken gescheiden is van het terras van het restaurant. Zo kun je rustig eten, zelfs als er animatie is.

 

Camping La Vallée Verte zwembad
Liever niet zwemmen in de rivier? Er is ook een zwembad(je) voor de broodnodige verkoeling.
Camping La Vallée Verte zwembad
Liever niet zwemmen in de rivier? Er is ook een zwembad(je) voor de broodnodige verkoeling.

Nederlandse camping in Frankrijk

Die animatie is duidelijk aanwezig. Voor alle leeftijden wordt er wel iets georganiseerd. Pony rijden, voetballen, jachtseizoen of gewoon lekker film kijken en in de avonduren gezellig pubquizzen of de fameuze swingo. Voor alle activiteiten geldt: het is gewoon in het Nederlands, zoals eigenlijk alles op Camping La Vallée Verte in het Nederlands is. Ik heb er een paar Belgen en een verdwaalde Fransman gezien, maar verder zijn er louter Nederlanders. Eerlijk gezegd houd ik meer van een mix van nationaliteiten, maar voor kinderen is het fijn dat ze veel landgenootjes treffen.

Avignon
Sur le pont d'Avignon...
Avignon
Sur le pont d'Avignon...
Klimbos Indy Parc
Tarzan is er niks bij.
Klimbos Indy Parc
Tarzan is er niks bij.

Zien en doen de omgeving van Camping La Vallée Verte

La Vallée Verte ligt in La Roque sur Cèze, dat zich officieel een van Les Plus Beaux Villages de France mag noemen. Je kunt hier dus eigenlijk niet aan voorbijrijden. Verwacht geen terrasjes en winkeltjes, maar een rustig, bijna uitgestorven dorpje met middeleeuwse straatjes en een prachtig uitzicht.

Wat meer reuring vind je in de steden Nîmes en Avignon, die beide in minder dan een uur te bereiken zijn. Hetzelfde geldt voor het toeristische Vallon Pont d’Arc en de Gorges de l’Ardèche.

Ben je sportief? Dan moet je zeker een kanotocht gaan maken. Wij hebben er een van twaalf kilometer gedaan en waren de hele middag onder de pannen, want we hebben ook ruimschoots de tijd genomen om te zwemmen en te picknicken.

Een aanrader is het klimbos Indy Parc. Ik heb al veel klimparcours gezien, maar zo mooi aangelegd als deze was er geen een. De kinderen hebben genoten, vooral van de enorme tokkelbanen van 250 meter(!).

Fijne vakantie op Camping La Vallée Verte

Dat is toch wel de conclusie die ik kan trekken. We hebben genoten van de rivier, de fijne kampeerplek en de mooie omgeving. Denk je dat Camping La Vallée Verte ook iets is voor jou? Klik dan op onderstaande button. Overigens kun je op de camping ook leuke accomodaties huren.

Zoek je toch nog even verder? Misschien heb je dan iets aan de andere campingreviews op onze site.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!