Camping Interpals aan de Costa Brava in Spanje

Martine van Kuler

Wat doe je als je zoon graag een keer Camp Nou van binnen wil zien? Juist, dan zoek je een camping aan de Costa Brava. Wij kwamen terecht op Camping Interpals in Pals. En dat bleek een prima locatie voor een heerlijke vakantie.

Camping aan de Costa Brava

Op mijn achttiende bracht ik voor het laatst een vakantie door aan de Costa Brava. Met zeven vriendinnen vierde ik twee weken feest in Blanes. Een vakantie die natuurlijk totaal niet te vergelijken is met de gezinstrip die ik nu zou maken. Eén ding had ik dan ook duidelijk voor ogen: Blanes, Lloret of Salou, dát zou het niet worden. Via Google kwam ik terecht op Camping Interpals in Pals.
We zijn ruime Franse plekken gewend, dus het was even slikken toen we het lange, smalle én schuine plaatsje zagen dat ons was toegewezen. Het kostte bloed, zweet en tranen om ons reispaleis er te parkeren. Gelukkig hadden we uiteindelijk zelfs nog plek voor de hangmat!

Terrassencamping met uitzicht op zee

Camping Interpals is een terrassencamping. Wij zaten ongeveer halverwege, en zelfs dat was nog een flinke klim. De eerste dagen had ik dan ook stevige spierpijn in mijn kuiten. Het uitzicht maakte alles goed, want in de verte kon je de zee zien liggen.

Aan het begin van de camping vind je – naast de receptie – een speeltuintje, sanitairgebouw, hokje met wasmachines, zwembad en restaurant. Daar in de buurt staat ook de animatietent. Even verderop staat een voetbalkooi en halverwege is nog een sanitairgebouw.
Schoon sanitair is zo belangrijk! En dat hebben ze op Interpals goed begrepen. Ik durf stellig te beweren dat ik nog nooit een camping heb gezien waar het sanitair zo dik in orde is. Er was altijd toiletpapier, zeep in de pompjes en warme douches. Chapeau!

Overigens zag het er ook bij het afvalpunt keurig uit. Nooit overvolle containers en dus ook geen rondslingerend puin. Heel fijn!

Het was een beetje passen en meten, maar dan heb je ook wat!
Het was een beetje passen en meten, maar dan heb je ook wat!

Camping aan zee met zwembad

Een zwembad op de camping. Van mij hoeft het niet zo, maar de kids vinden het fijn. Camping Interpals heeft een zwembad, maar verwacht geen compleet waterparadijs. Er zijn geen glijbanen of andere speeltoestellen. Op voorhand vreesde ik dat het mijn kroost zou tegenvallen, maar geen onvertogen woord. Ze plonsten er met veel plezier rond. Wat ik heel fijn vond, is het grasveld rond het bad. Geen gezeul met strandbedden, en dus ook geen handdoekje leggen. Iedereen plofte gewoon met zijn kont op het gras. Wat mij betreft helemaal prima.

Toch moet ik bekennen dat ik er niet heel vaak heb gelegen. Interpals ligt namelijk op loopafstand van het strand. Een kleine tien minuten en dan ben je al bij de zee. Snorkelen, dollen in de golven, visjes vangen en gewoon genieten van het uitzicht.

In Spanje hoef je geen honger te lijden. Ook niet op Camping Interpals. Het restaurant heeft een uitgebreide menukaart. Over de kwaliteit van het eten kan ik echter niks zeggen, want we hebben het niet geproefd. Zogezegd ligt de camping vlak bij zee. Onderweg kom je veel restaurantjes tegen en ook op het strand vind je er een paar. Eten met je voeten in het zand en kijken naar de ondergaande zon, trok me meer dan het eten op de camping.

Zien en doen in de omgeving van Pals

Pals ligt op een dikke anderhalf uur rijden van Barcelona. Een dagje naar deze Spaanse stad is dus eigenlijk een must. Wij begonnen in Camp Nou. Helaas was het zomerstop, maar het stadion van FC Barcelona alleen al maakte grote indruk op mijn tienjarige. Een shirtje van Frenkie de Jong erbij en de dag kon niet meer stuk. Natuurlijk hebben we ook andere highlights van Barcelona bezocht. Ook indruk maakte Dalí’s Theatre-Museum in Figueres. En maak eens een boottochtje (opstappen in de haven van l’Estartit), struin door Pals of Girona, bezoek het mooie Begur of ga lekker snorkelen in een van de vele baaitjes die de Costa Brava rijk is. Kortom, als je kampeert op Camping Interpals, dan hoef je je niet te vervelen.

Informatie over de camping

Camping Interpals
Adres: Av. Mediterranea, 117, 17256 Pals, Girona
Land: Spanje
Afstand vanaf Utrecht: ca. 1436 km
Geopend: mei-oktober
Aantal plaatsen: 311
Website: Camping Interpals

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!