camping Igueldo
Camping Igueldo in San Sebastián.

Camping Igueldo in het Spaanse San Sebastián

Marije Onderwaater

Het is alweer een paar maanden geleden dat we genoten van Spaans Baskenland. Op onze reis in de meivakantie deden we onder meer camping Igueldo in San Sebastián aan. Tijd voor een korte terugblik op deze camping.

In de meivakantie van 2022 maakte ik samen met mijn vriend en onze zoons een roadtrip met de camper. Ons doel was de stad Bilbao in Spaans Baskenland, vooral vanwege het beroemde Guggenheim Museum. In dit artikel vertelde ik al hoe onze reis eruit zag. Het was een fantastische trip waar we nog vaak aan terugdenken.

Camping in San Sebastián

Een bezoek aan de kustplaats San Sebastián stond ook op ons verlanglijstje. Vooraf had ik me hier nog niet erg in verdiept. Pas in Bilbao keek ik welke mogelijkheden er waren om met de camper in San Sebastián te overnachten. Uiteindelijk kwamen we uit bij camping Igueldo. San Sebastián heeft namelijk niet echt campings ín de stad. Gelukkig bleek camping Igueldo een perfecte overnachtingsplek.

Camping Igueldo San Sebastián
Camperstraatje op camping Igueldo.
Camping Igueldo San Sebastián
Camperstraatje op camping Igueldo.

Camperplaatsen en camping

Camping Igueldo heeft buiten de poorten een grote parkeerplaats waar campers kunnen staan. Op Campercontact kun je daar meer over lezen. Vooraf hadden we al bedacht dat we liever op de camping zelf wilden staan omdat onze jongens (toen 9 en 12 jaar) dat leuker vinden. Eenmaal bij de receptie bleek dat de parkeerplaats tijdens ons verblijf was gesloten voor overnachtingen. We kregen dus een plaatsje toegewezen in een camperstraatje op de camping. En daar waren we heel blij mee! Het straatje was groen en vlakbij het sanitairgebouw. Dat was overigens heel netjes. Ook maakten we hier gebruik van de wasmachine én van de droger.

Camping Igueldo sanitair
Prima sanitairgebouw.
Camping Igueldo sanitair
Prima sanitairgebouw.

Restaurant en speeltuin

De camping ligt op een heuvel. Het zwembad, dat tijdens ons verblijf was gesloten, ligt wat meer naar beneden. Er zijn staanplaatsen en huuraccommodaties. Igueldo heeft een restaurant met daarnaast een speeltuintje. Jonge kinderen vermaakten zich hier prima. Eén avond hebben we op het terras gegeten. Dat was een avontuur. Eten bestellen doe je binnen, aan de bar in een helverlicht zaaltje. Dit is ook een plek waar inwoners elkaar ontmoeten voor een drankje. Het eten krijg je vervolgens wel buiten geserveerd. Wij vonden de gerechten niet hoogstaand, maar prima voor een avondje op de camping.

Camping Igueldo by night
Igueldo by night. Check de lichtjes van San Sebastián.
Camping Igueldo by night
Igueldo by night. Check de lichtjes van San Sebastián.

Bus naar San Sebastián

Camping Igueldo ligt op de gelijknamige berg, de Monte Igueldo. Met de bus, die direct naast de camping stopt, ben je in ongeveer 20-30 minuten in San Sebastián. Onderweg kun je je ogen al uitkijken. Zo zie je pelgrims die de Camino del Norte naar Santiago de Compostella lopen. Je herkent ze aan de Jacobsschelp die de meesten hebben opgespeld. Eenmaal in San Sebastián kun je kiezen waar je de bus uitstapt: bij het strand of in de stad.

San Sebastián is echt een geweldige plaats. Wij zijn er verliefd op geworden. Het strand, de zee, de boulevard, de wandeling naar het Christusbeeld, de barretjes met heerlijke pinxtos… In de twee dagen dat we er waren hadden we lang niet genoeg tijd om alles te zien. Zo is er ook nog de kabelbaan, de funicular, waarmee je in een pretpark op de Monte Igueldo uitkomt.

Strand San Sebastián
Verliefd op San Sebastián ❤️️
Strand San Sebastián
Verliefd op San Sebastián ❤️️

Terug naar camping Igueldo?

Hopelijk gaan we snel weer eens terug naar San Sebastián. Is het niet met een camper, dan misschien met onze eigen Fat Freddy. Camping Igueldo staat dan zeker weer op ons lijstje. Het is niet de meest fantastische camping ever – en we weten ook niet hoe het er in het hoogseizoen is – maar dit is zeker een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Donostia, zoals de stad in het Baskisch heet. Wil je meer weten over de camping? Klik dan op onderstaande button. Hier vind je trouwens alle campings en camperplaatsen die we tijdens onze roadtrip bezochten.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Marije Onderwaater

(Eind)redacteur

I love slapen onder een tentdoek! Met mijn vriend en onze zoons van 11 en 14 jaar ga ik graag op pad met onze Campooz Fat Freddy tenttrailer. Het liefst naar een zonnig land! Stiekem vind ik met een camper op pad gaan trouwens ook héél leuk! Dat tentdoek denk ik er dan wel even bij…