Camping Golfo di Sogno restaurant

Camping Golfo di Sogno op Corsica

Martine van Kuler

Corsica is prachtig en er zijn veel campings. Maar naar welke camping ga je? Martine en haar gezin kozen voor Camping Golfo di Sogno in de buurt van Porto-Vecchio. Aanrader of niet? Je leest het in deze review.

Mijn honeymoon bracht ik ooit door in het noorden van Corsica. Of het nou kwam doordat de liefde hoogtij vierde weet ik niet, maar die vakantie verloor ik mijn hart aan het Franse eiland. Inmiddels zijn de man en ik vijftien jaar verder en twee kinderen rijker, en wilden we heel graag weer eens terug naar Corsica. We besloten met de caravan te gaan. Omdat het westen van het eiland vrij ruig is en minder goed begaanbaar met een reispaleis, kozen we voor het zuidoosten. We kwamen terecht op Camping Golfo di Sogno in de buurt van Porto-Vecchio.

Camping direct aan zee

Al ver voor de daadwerkelijke vakantie struinde ik het wereldwijde web af naar een camping. Ik vond er een aantal die me leuk leken, maar op geen van deze campings kon ik vooraf reserveren. ‘Kom maar gewoon’, was steevast het antwoord. Dus besloot ik het – geheel tegen mijn natuur in – los te laten. En dus stapten we begin augustus van de veerboot in Bastia met als enige plan: koers zetten richting zuiden.

We hadden een voorkeur voor een camping op loopafstand van zee en kwamen uiteindelijk terecht op Camping Golfo di Sogno, op zo’n tien minuten rijden van Porto-Vecchio. Deze camping ligt in een baai en heeft een eigen strand. Missie geslaagd zou je zeggen, of toch niet?

Camping Golfo di Sogno
Camping Golfo di Sogno op Corsica.
Camping Golfo di Sogno
Camping Golfo di Sogno op Corsica.

Zoek maar een plek uit op Camping Golfo di Sogno

“Of ze nog plaats hadden?”, de receptioniste keek me verbaasd aan. “Bien sûr.” Ik moest een formuliertje invullen en mijn paspoort afgeven. Dan konden we de camping oprijden en een plek uitkiezen. Eerlijk gezegd vond ik het een beetje raar, meteen registreren en ook nog eens je paspoort inleveren. Maar de camping leek ons leuk, dus vooruit maar. Toen kwam het lastigste: een plek uitzoeken. Golfo di Sogno is vrij groot, dus met de plattegrond op schoot reden we wat rond. Sommige plekken waren alleen geschikt voor tenten, andere lagen te ver van een elektriciteitskastje of juist te dicht op het kampement van de vaste gasten. Net toen we door de bomen het bos niet meer zagen en we op het punt stonden een andere camping te zoeken, zagen we een hem; de plek waar we de komende twee weken zouden doorbrengen.

Opgelucht sprong mijn kroost de auto uit. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot zo’n 35 graden, dus het water lonkte. Golfo di Sogno ligt dus direct aan zee, maar deze moederkloek wilde ze niet alleen naar het open water laten gaan. Gelukkig is er op de camping ook een zwembad. Dus terwijl de man en ik het caravan neerzetten – geloof me, de romantiek uit die eerste vakantie op Corsica was op dat moment ver te zoeken – plonsden de kinderen al rond in het zwembad van de camping.

Camping Golfo di Sogno zwembad
Het zwembad op de camping is heerlijk!
Camping Golfo di Sogno zwembad
Het zwembad op de camping is heerlijk!

Eenvoudig maar schoon sanitair

Een van de eerste dingen die ik doe op de camping is het checken van het sanitair. Nee, ik ga heus niet meteen zitten voor de beruchte number 2, en dat was in dit geval maar goed ook. Er hangt namelijk geen toiletpapier in de sanitairgebouwen. Op zich vind ik het geen probleem om als vanouds met een rol wc-papier over de camping te lopen, maar je moet er dus wel even aan denken als je hoge nood hebt. Afgezien van het ontbreken van papier is het sanitair prima in orde. Het is eenvoudig, maar schoon en uiteindelijk is dat toch het belangrijkste.

Camping Golfo di Sogno
Plekje!
Camping Golfo di Sogno
Plekje!
Camping Golfo di Sogno
Sanitairgebouw.
Camping Golfo di Sogno
Sanitairgebouw.
Camping Golfo di Sogno
Op naar de winkel!
Camping Golfo di Sogno
Op naar de winkel!

Dinner with a view

Voor verse broodjes kun je iedere ochtend terecht in de Epicerie. Hier kun je ook een prima avondmaal bij elkaar scharrelen. Geef je de voorkeur aan een groter assortiment, dan kun je terecht in een van de supermarkten in de omgeving. Op nog geen tien minuten rijden vind je bijvoorbeeld een Géant Casino, die ook echt géant is.

En dan is er nog een heuse beachbar. In het loungegedeelte kun je naar hartelust borrelen en voor het diner kun je plaatsnemen aan een tafel. De pizza’s en burgers zijn heerlijk, maar het grote pluspunt van het terras is toch wel de ligging (zie foto boven dit artikel). Met mijn voeten in het zand en een wijntje in de hand genoot ik van de ondergaande zon.

Bonifacio
Vergeet niet Bonifacio te bezoeken en daar een wandeling langs de kust te maken.
Bonifacio
Vergeet niet Bonifacio te bezoeken en daar een wandeling langs de kust te maken.

Prima uitvalsbasis

Camping Golfo di Sogno is een perfecte uitvalsbasis als je het zuidoosten van Corsica wilt ontdekken. Met tien minuten rijden zit je in Porto-Vecchio, een gezellig stadje met terrassen aan de haven en leuke restaurantjes in het oude centrum. Ook een uitstapje naar Bonifacio of naar het bergachtige binnenland is uitstekend te maken. Verder zijn er tal van mooie stranden in de omgeving. En wil je niet in de auto stappen om een duik te nemen, dan kun je gewoon terecht in de baai bij de camping.

Kortom, Camping Golfo di Sogno is wat mij betreft een prima camping. Bovendien vind ik de prijs van 54 euro per nacht heel schappelijk.

Wil je weten hoe het is om met de caravan op de veerboot van Corsica Ferries te gaan? Komend weekend lees je het op Campingtrend. In dit artikel staan alvast wat praktische zaken.

Informatie overCamping Golfo di Sogno

Adres:: Route de Cala Rossa 20137 La Trinité-de-Porto-Vecchio
Land:: Frankrijk
Afstand vanaf Utrecht: : 1604 kilometer
Golfo di Sogno

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!