hond camper

Campings waar honden NIET welkom zijn

Martine van Kuler

Wij zijn dol op honden, maar dat geldt niet voor iedereen. Sommige mensen willen niets van viervoeters weten en komen ze ook op vakantie niet graag tegen. Gelukkig zijn er zowel in binnen- als buitenland genoeg campings waar honden niet welkom zijn. Deze vijf bijvoorbeeld.

Recreatiepark TerSpegelt (Nederland)

Recreatiepark TerSpegelt in het Brabantse Eersel is een van de kindvriendelijkste campings van het land. Op honden zijn ze daar echter niet zo happig. Sterker nog, huisdieren zijn helemaal niet welkom. Dus ook katten, konijnen, fretten en andere rakkers moet je thuislaten. Alleen hulphonden zijn toegestaan op TerSpegelt. Ben je een dierenvriend, dan kun je altijd nog je hart ophalen in de kinderboerderij op het park. In dit artikel lees je wat TerSpegelt nog meer te bieden heeft.

Familienpark Senftenberger See (Duitsland)

Waterratten zijn meer dan welkom op Familienpark Senftenberger See, maar dat geldt niet voor honden en andere huisdieren. De camping ligt aan een groot meer in het Oost-Duitse Großkoschen. Ook het natuurreservaat Oberlausitzer Heide grenst aan het park. Aan het water van de Senftenberger See vind je een groot zandstrand dat deels toegankelijk is voor naturisten. De steden Dresden, Berlijn en Leipzig zijn vanaf de camping binnen twee uur bereikbaar.

Familienpark Senftenberger See
Familienpark Senftenberger See is ideaal voor waterratten, maar niet voor honden.
Familienpark Senftenberger See
Familienpark Senftenberger See is ideaal voor waterratten, maar niet voor honden.

Camping Village Dei Fiori (Italië)

Zoek je een camping waar honden niet welkom zijn in de buurt van Venetië? Grote kans dat je uitkomt bij Camping Village Dei Fiori in Cavallino-Treporti aan de Adriatische zee. Op Zoover krijgt deze camping een 8,7 en bezoekers waarderen de staat van het sanitair zelfs met een 9. Village Dei Fiori is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Venetië.

Camping Village Dei Fiori
Honden zijn niet welkom op Camping Village Dei Fiori, maar ach, je doet je trouwe viervoeter vast geen plezier met een dagtripje naar Venetië.
Camping Village Dei Fiori
Honden zijn niet welkom op Camping Village Dei Fiori, maar ach, je doet je trouwe viervoeter vast geen plezier met een dagtripje naar Venetië.

50plus Campingpark Fisching (Oostenrijk)

Gezien de naam zal het je niet verbazen dat 50plus Campingpark Fisching in de Oostenrijkse regio Steiermark geen bestemming voor gezinnen met kinderen is. De camping richt zich vooral op vijftigplussers. Maar dan wel vijftigplussers zonder honden, want die zijn niet welkom op deze camping. Het weerhield hondenvrienden Jos en DW er niet van een bezoek te brengen 50plus Campingpark Fisching. Hoe dat ze is bevallen, zie je in deze video.

50plus Campingpark Fisching
Géén honden, maar wél lederhosen op 50plus Campingpark Fisching.
50plus Campingpark Fisching
Géén honden, maar wél lederhosen op 50plus Campingpark Fisching.

Camping Val Saline (Kroatië)

Camping Val Saline ligt op het schiereiland Istrië in Kroatië, niet ver van het populaire plaatsje Rovinj. Het is een terrassencamping met een kiezelstrand aan de langzaam aflopende Adriatische zee. Dit klinkt natuurlijk als een heerlijke camping voor kinderen en dat is het ook. Huisdieren daarentegen komen de camping niet op.

Misschien ben je juist wél een hondenvriend. In dat geval heb je dit artikel waarschijnlijk niet uitgelezen, maar mocht je toch bij deze alinea zijn beland, dan hebben we een extra tip voor je: in dit artikel zetten we namelijk wat campings op een rij waar viervoeters juist wél van harte welkom zijn. En hier lees je waar je niet alleen honden, maar ook andere dieren tegenkomt.

Foutje gezien? Mail ons. Dat stellen we zeer op prijs!

Martine van Kuler

(Eind)redacteur

Het zonnetje dat door het tentdoek schijnt, het geluid van zingende vogels, in de buitenlucht ontbijten met verse croissantjes. Daarom houd ik zo van kamperen!